Екскурзии в Хърватия

Трети март в Истрия, Хърватия
Код на оферта: 160674
Маршрут:  Велико Търново - Габрово - Казанлък - Стара Загора - Пловдив - Пазарджик - София - Загреб - Пула - Ровин - Пореч - Постойна

цена от
367 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Трети март в Истрия, Хърватия


ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.02.2017



ПРОГРАМА:

Първи ден 01.03.2017
Отпътуване от Пловдив в 19:00 ч. от б-я ОМВ Санкт Петербург, от София в 21:00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

Втори ден 02.03.2017
Пристигане в Загреб сутринта. Следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения площад „Бан Йелачич“. Свободно време. Отпътуване към полуостров Истрия. Истрия e една от най-известните дестинации в Хърватия. В началото на 20-ти век районът е бил част от Италия, като и днес се усеща силното й влияние. Тук можете да се насладите на местните кулинарни изкушения, да се докоснете до историята или да се отдадете на различни спортни занимания сред свежа борова гора и нежен морски бриз. Градовете Пореч и Умаг заемат първите места в годишните анкети за най-добри курорти в света. Истрия несъмнено е изключително красив район, както по крайбрежието, така и във вътрешността, с всичките й прилежащи краски в синьо, зелено и тюркоазено. Ровин е истински бисер, а в Пула ще откриете най - добре съхранената гладиаторска арена, която ще ви потопи в атмосферата на древния Рим. Зелената Истрия ще пробуди у вас авантюристичния дух, който витае по склоновете на Мотовун, а вкусът на трюфелите ще ви преследва в средновековните градове. Истрия ще ви вдъхнови! Пристигате в Новиград. Настаняване в хотел AMINESS MAESTRAL HOTEL 4*. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 03.03.2017
Закуска. Свободен ден или по желание еднодневна екскурзия „Магията на Истрия – Пула, Ровин, Пореч”. Отпътуване за Пула и разглеждане на най-известните исторически забележителности, сред които са Колизеумът - един от 6-те най - запазени в света, запазил голяма част от облика си непокътнат; руините на Римския Форум; Триумфалната арка на Сириус; храмът на Август; Византийския мавзолей от 6-ти век; средновековните римски и готически църкви и Венецианската крепост. Маршрута продължава към град Ровин. Градчето е защитено с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Градът пази 17-вековна история, слави се с богати риболовни традиции и непокътнати природни дадености. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада и не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Пътуването продължава към древноримския град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо ирилийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. и посещение на Еуфразиевата базилика античната улица Декуману, която все още носи силно венецианско влияние. Тук можете да опитате прочутото бяло вино „Поречка малвазия“, за което казват, че е едно от най-добрите в Хърватия. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 04.03.2017
Закуска. Свободен ден или по желание еднодневна екскурзия „Скритите съкровища на Истрия”. Истрия е най-големия хърватски полуостров, живописно място, което ще ви омае не само с прекрасните си брегове, но също и с красивата си разнообразната природа. Присъединете се към групата за едно пътуване до Истрия, за да ви покажем зелените хълмове и многобройни лозови масиви. Ще посетим средновековни градове, заградени от крепостни стени, разположени на живописни хълмове, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към близките долини, полета и планини. Посещение на град Мотовун - място с изразен средновековен вид, построено върху останките на замък, разположен на върха на хълм. Обиколката на града започва с безплатна дегустация на продукти с трюфели, домашен зехтин, вино от района на Истрия и местна ракия. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на полуострова. Мотовун е посещаван от хиляди туристи и заради организираните целогодишно многобройни културни събития, като филмови, музикални и танцови фестивали, театрални и литературни сбирки. Продължаваме към малкото селце Паладини, където живее най-известният ловец на трюфели в цяла Истрия. Трюфелите имат специфичен аромат и се считат за афродизиак. Те са гъби, които растат под земята и се намират с помощта на специално обучени кучета. Има бели, черни и други видове, като освен по цвета се категоризират и по качеството им. Виреят на ограничени места, трудно се култивират и още по-трудно се откриват. В книгата на рекордите Гинес е записан най-големият трюфел тежащ 1300 грама, който е намерен в околностите на Мотовун. Стопаните на специално обучените кучета за лов на трюфели лично ще ви демонстрират как се намират трюфели, а после ще ги добавят към вкусния обяд. Разбира се, ще има и дегустация на местни ракии, вино и зехтин. Екскурзията продължава към град Буе, известен е още като „Пазителят на Истрия”. Градът има богата история, а местността е била обитавана от траки, римляни и славяни. Старият град на Буе е отлично запазен и впечатлява посетителите с тесните си улички, централния площад и чудесно запазената средновековна архитектура повлияна от Венеция. Тук ще посетим винарна Франкович, както и ще имаме възможност да дегустираме прекрасните местни вина. Връщане в хотелите, изпълнени с много незабравими спомени. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 05.03.2017
Закуска. Освобождаване на хотела. По пътя посещение на пещерата Постойна. В Словения се намира една от най-известните пещери в света, която в никакъв случай не бива да пропускате. Пристигане в градчето Постойна, където ще посетим красивата пещера Постойна яма, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Пещерата, която е с дължина над 20 000 метра, е била създадена от река Пивка, която тече в района. Вече близо 200 години пещерата е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Пещерата има дълга история и е имала различно предназначение в миналото. Била е склад, скривалище, бункер, а през Втората световна война германците са съхранявали гориво в нея. Символът на пещерата е сталгмитът Брилянт. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), вид риба, която може да оцелее без да яде 10 години. Туристите могат да разгледат цял аквариум, пълен с представители на този интересен вид. Изследванията показват, че в пещерата са живели над 84 разновидности на обитателите на подземната фауна (като 48 от тях са водни, а 36 земни). Придвижването в пещерата се осъществява посредством електрическо влакче, има и участък (около 2 км.), в който се върви пеша, за да може всеки да запечата в съзнанието си невероятната красота, която природата е сътворила. Продължителността на целия преход е около 90 минути, след което следва почивка за обяд и свободно време. Пътуването продължава към Предяма, където се намира и едноименния замък. Той буквално виси от 123 метрова скала, от където се открива прекрасна гледка към околностите. Първите сведения за замъка Предяма са от XII-XIII век, но през годините той многократно е преустройван и видоизменян. Отдалече терена изглежда почти невъзможен за строителство и човек започва да се чуди какви архитекти магьосници са успели да го измислят и реализират преди няколко века. Отстрани прилича повече на триизмерна компютърна анимация от съвременен фентъзи филм, отколкото на истинска сграда. Сгушен е в скалите, прилепен е до склона на планината до такава степен, че вътрешните стени на някои от помещенията са всъщност самите скали, в които са прокопани сводове и тунели. Отпъруване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.



Пакетните цени включват:

Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут
3 нощувки в Новиград в хотел Aminess Maestral Hotel 4* със закуска и вечеря, с включено неограничено количество напитки по време на вечерята (от диспенсър - безалкохолни напитки, бира, вино, минерална вода).
Посещение на Загреб и Постойна яма (без входните такси)
Обслужване на място от местен лицензиран екскурзовод (на български) при обиколките на Загреб, Пореч, Ровин, Пула, Мотовун, Буе.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
Прeдставител на ТО по време на пътуването.



Пакетните цени не включват:

Еднодневна екскурзия „Магията на Истрия – Пула, Ровин, Пореч” продължителност 8ч. - цена за турист 50 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека. Входните такси се заплащат отделно и на място по желание:Пула – Амфитеатъра – 50 HRK (~13 лв.), Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 50 HRK (~12 лв.), Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 20 HRK (~5 лв.)
Еднодневна екскурзия „Скритите съкровища на Истрия ” продължителност 8ч. - цена за турист 50 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека. Входните такси се заплащат отделно и на място по желание: Мотовун – автобус до върха на Мотовун по желание – 20 HRK (~5 лв.), дегустация на продукти с трюфели и обяд с напитки в „Карлич трюфели“ - 200 HRK (~50 лв.), Буе - дегустация във винарна Франкович - 75 HRK (~20 лв.)
Входни билети за „пещерата Постойна яма и замъка Предяма” продължителност 3ч. Входните такси се заплащат отделно и на място: Комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 29,00 евро (при група от минимум 25 желаещи)
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55

Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.3 HRK)



ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:

СОФИЯ 21:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК 20:00 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 19:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
В.ТЪРНОВО 15:15 ч. пред хотел Етър
ГАБРОВО 16:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
КАЗАНЛЪК 17:15 ч. ОМВ до ДАП
СТ.ЗАГОРА 18:00 ч. ЖП Гара

Гарантираното тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора се осъществява:
при записани над 20 човека за всяка от обявените дати тръгването от тези градове е безплатно.
при записани от 10 до 20 човека за всяка от обявените дати, като се начислява доплащане за трансфер до основните ни автобус от Пловдив.
Цената за трансфера на човек е: от В. Търново - 25 лв., от Габрово - 20 лв., от Казанлък - 15 лв. и от Ст. Загора -15 лв.



Условия за ранно записване

Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.



Общи условия:

Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по-малко.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.



Условия за пътуване:

Минимален брой за осъществяване на пътуването 40 човека.
Допълнителни екскурзии: Заявяват се и се заплащат в България.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване.
Начин на плащане: 30 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване с изключение на резервации направени по ранно записване.
Нeoбходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта.
Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители.
Визов режим: няма изисквания за визи.
"ТO има сключена застраховка ""Отговорност на Туроператора"" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163100000016 / 21.06.2016 на ЗАД ""Алианц България"" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка ""Отмяна на пътуване"" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД ""Алианц България".


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ