Екскурзии с тръгване от Стара Загора

Париж - Замъците по Лоара – Мон Сен Мишел – Южна Франция - Италия
Код на оферта: 88657
Маршрут:  Париж, Венеция, Мон Сен Мишел, Тур, долината на Лоара, Ница, Флоренция

цена от
999 лв.
13 дни / 8 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзията включва 1 нощувка в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, района на Тревизо или Падуа), 3 нощувки в Париж, 1 нощувка близо до Мон Сен Мишел, 1 нощувка в Тур или околности, 1 нощувка в областта на Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче по долината на Лоара, 1 нощувка в Ница, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Фонтенбло, двореца Версай, Мон Сен Мишел, замъците Виландри, Шенонсо, Шеверни, Шамбор, Ница (в Ница е предвидена само разходка по „Променад де-з-Англе”), Монако и Монте Карло, Венеция, Флоренция. Нощувките са на база нощувка и закуска и са в хотели 3 или 2 звезди, с изключение на нощувката в района на Мон Сен Мишел, която е в хотел от веригата Formule 1.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22.00ч. – отпътуване от София – от автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Нощен преход.
При дати на отпътуване 19.09.2014г. и 10.10.2014г. се организира трансфер от/до Стара Загора при доплащане от 38 лв. на човек в двете посоки. Отпътуването от Стара Загора е в 17.00 ч. от паркинга срещу ж.п. гарата.

ВТОРИ ДЕН:
В късния следобед - пристигане в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо или Падуа. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Венеция - разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), разглеждане на площад “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Вечерта - отпътуване за Париж. Нощен преход.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Сутринта – разглеждане на двореца Фонтенбло. Дворецът Фонтенбло е много по-стар от Версай и пази спомена за всички крале на Франция от Средновековието до Втората Империя - от Филип Август, Свети Людвик, Филип IV Хубави – железния крал, Франсоа I, Анри II, Анри IV, Людвик XIV до Наполеон III. Филип IV Хубави умира тук през 1314 г, няколко месеца след процеса срещу Тамплиерите, Людвик XIII е роден тук. Наполеон е предпочитал Фонтенбло пред Версай и често е отсядал в двореца. Той казва, че Фонтенбло е „ без съмнение най- удобният и най-уютен кралски дворец в Европа”. Пристигане в Париж. Настаняване в хотела. Разглеждане на квартала Монмартър (базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус забележителностите на Париж: острова Сен-Луи, острова Сите, катедралата „Нотр-Дам-де-Пари”, Лувъра (отвън), парка Тюйлри, пл. "Конкорд", Латинския квартал, Айфеловата кула. Възможност за качване на кулата. Панорамна обиколка на Париж с автобус (Айфеловата кула, Инвалидите, Монпарнас, бул. „Сен Мишел”, Сите, пл. „Вандом”, Опера Гарние, пл. „Конкорд”, „Шан-з-Елизе”). Програмата е целодневна. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане на двореца Версай. Отпътуване за Мон Сен Мишел. Настаняване в хотел от веригата Formule 1 в околностите на Мон Сен Мишел. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Следобед - отпътуване за долината на Лоара. Пристигане в Тур. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане на замъците Виландри (замъкът с най-красивите градини във Франция), Шенонсо (замъкът на Диян дьо Поатие и Катерина Медичи), Шамбор (най-големият замък в „кралската долина”, строен от Франсоа I по планове на Леонардо да Винчи), Шеверни (най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор). Вечерта – настаняване в хотел в областта на долината на Лоара - Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Ница. В късния следобед – пристигане в Ница. Настаняване в хотела. Разходка по “Променад де-з-англе”. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Флоренция. По пътя - разглеждане на Монако и Монте Карло - Катедралата, Двореца на династията Грималди (отвън), Океанографския музей, Казиното. Около 22 ч. - пристигане в Монтекатини. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата „Санта Кроче”, катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, площада на Сеньорията. Вечерта - отпътуване за София. Нощен преход.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН:
Вечерта - пристигане в България.


ДАТИ И ЦЕНИ:

25.04.2014 - 07.05.2014: 999 лв.
23.05.2014 - 04.06.2014: 999 лв.
02.07.2014 - 14.07.2014: 999 лв.
16.07.2014 - 28.07.2014: 999 лв.
12.08.2014 - 24.08.2014: 999 лв.
27.08.2014 - 08.09.2014: 999 лв.
19.09.2014 - 01.10.2014: 999 лв.
10.10.2014 - 22.10.2014: 999 лв.


Цена за деца до 18 г. в стая с 2-ма възрастни - 869 лв.
Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен - 920 лв
Доплащане за индивидуална стая – 365 лв
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 469 лв.

ВАЖНО:
При нощувки в Монтекатини Терме туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 2  евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Нощувките са на база нощувка и закуска и са в хотели 3 или 2 звезди, с изключение на нощувката в района на Мон Сен Мишел, която е в хотел от веригата Formule 1


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • транспорт с луксозен автобус;
  • съответния брой нощувки със закуски;
  • водач-придружител;
  • екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Градска такса в Монтекатини Терме;
  • Трансфери от/до Стара Загора - 38 лв на човек.