Екскурзии с тръгване от Стара Загора

Истанбул - Очарованието на Ориента
Код на оферта: 185919
Маршрут:  Истанбул

цена от
245 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Истанбул - Очарованието на Ориента

Автобусна програма 5 дни / 3 нощувки


Дати:

28.02-03.03.2020
29.04-03.05.2020


Цени:

отпътуване от Русе, Разград 285лв
отпътуване от Велико Търново, Габрово 275 лв
отпътуване от Стара Загора 245 лв


ПРОГРАМА:

І ден
Отпътуване от Русе, от Централна ЖП гара, Паркинг „Митница“ в 21.00 ч. , от Велико Търново, от хотел „Етър“ в 22.30 ч. , от Габрово, от бензиностанция „ Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“в 23.30 ч. Нощен преход. Преминавне през КПП “ Капитан Андреево“ за Истанбул.

ІI ден
Пристигане в Истанбул настаняване в хотел 3/4*, намиращ се в един от централните квартали на града и кратка почивка (ако в момента на пристигането в хотела няма свободни стаи настаняването става след 14.00 ч., а багажът се оставя в гардероба на хотела). Следва - Обзорна обиколка на Истанбул /около 2,5 часа/. Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод на български език и лицензиран туристически автобус. Обиколката включва разглеждане на: Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, преминаване над Босфора в Азиатската част на Истанбул. Кратка почивка /за фото пауза или чаша турско кафе/. Следва връщане в Европейската част на Истанбул, преминаване покрай Златния рог и посещение на българската църква „Св. Стефан“.Връщане с автобуса ..
Настаняване в хотел 3*Свободно време. Нощувка.
Веечрта от 18,00ч - НОВО !!!Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " и пеещите шадравани копие на Дубай ,/срещу допълнително заплащане /.Нощувка.

ІІI ден
Закуска в хотела. Свободно време или екскурзии по желание. Султански дворец „Долма Бахче сарай” , Разходка с кораб по Босфора + Египетски пазар /по желание срещу допълнително заплащане ./Вечерта - по желание, срещу допълнително заплащане - посещение на Традиционен турски ресторант с програма - ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи, шоу програма, включваща изпълнение на песни на всички езици. Нощувка.

ІV ден
Закуска. Свободно време или допълнителни езскурзии пожелание не включени в пакетната цена : Следва посещение на „Миниатюрк”/по желание срещу допълнително заплащане /. Паркът се намира в покрайнините на Истанбул, в квартал Сютлюдже. Той е известен с умалените макети на забележителностите разположени из цяла Турция. В парка има над 100 миниатюри в мащаб 1:25. Могат да се видят макети на двореца Долма бахче, Джамията Султан Ахмед, стадионите Ататюрк и Бешикташ, църквата Света София,моста свързващ Европа с Азия,Памуккале, скални градове и манастири,мавзолеят на Ататюрк, Кападокия и много други. В паркът дори е пресъздаден трафикът в Истанбул чрез макет на пътищата и мини коли, които се движат по него. В него са изградени и забавления за деца- лабиринт, троянски кон, люлки, пързалки.
Следва посещение на най-атрактивния частен и посещаван музей според „Музей на науката и техниката „KOC”/входната такса не е вкл. /отворил врати през 1994г. Тук ще видите редки експонати, изобразяващи историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. В неговата експозиция е и подводница от 1949 г., взела участие във Втората Световна война.
След обяд посещение на ОUTLET VIA PORT VENEZIA. Идеята за построяването му е да се види Венеция в нейния блясък и разкош в сърцето на мегаполиса Истанбул. В Outlet Via Port Venezia освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с гондола все едно сте по „Канале Гранде” или да изпиете кафе като че ли сте на площад „Сан Марко”.Свободно време .Нощувка .

V ден
Закуска в хотела. Отпътуване за България. Посещение но МОЛ ФОРУМ .По желание срещу допълнително заплащане посещение на Аквариум “Тюркуазу“. Минаване през Одрин. Кратък престой - около 2 часа /свободна програма/. Пристигане късно вечерта в България.


Цената включва:

• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• 3 нощувки със закуски в хотел кат. 3*-Erden saraevo или подобен в същия район;
• Екскурзоводско обслужване по време на обзорната обиколка от лицензиран местен екскурзовод;
• митнически и магистрални такси
• посещение на българската църква “Св. Стефан”
• посещение на Мол „Форум“
• посещение на Одрин
• БОНУС : Посещение на ОUTLET VIA PORT VENEZIA.


Цената не включва:

• Обзорна обиколка на Истанбул /Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, българската църква Св. Стефан/ - 20.00 лв. на човек при 25 записани туриста
• Доплащане за единична стая – 105 лв. за три нощувки
• Медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София, ул. „Стефан Караджа“2 , ЕИК :121076907. За лица над 70 до 85 години - 9 лв. /турист.
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• Допълнителни екскурзии: заявяват се при сключване на договора за пътуване и се заплащат предварително.
• НОВО !!!Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " и пеещите шадравани копие на Дубай - 15 евро/30.00лв/Програмата се провежда от 18,00ч до 21,00ч . Има и време за шопинг
• Църквата „Св. София“– 20 Евро/40.00 лв. на /човек / при минимум 25 туриста продължителност около 2,5 часа/. Цената включва: входни такси за обектите и екскурзоводското обслужване. Църквата „Света София“ или Църква на светата Премъдрост Божия е монументална обществена сграда в Истанбул, превърната днес в музей. Тя е служила дълго време за християнска катедрала, а по-късно за една от главните джамии на Константинопол. “
• Водохранилището на Юстиниян „Йеребатан“ - 15 Евро/30 лева. Водохранилището Йеребатан сарнъджъ или „Цистерна на базиликата“, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Едната глава на Медуза е положена настрани, а другата е положена странично. Поверието разказва, че глави на Медузата са вграждани в сгради с цел тяхната защита, а тъй като, също според легендата, този, който погледне Медузата в очите, се превръща в камък, то главите не са поставени в нормално положение,а обърнати, за да предпазят гледащите ги хора.
• Султански дворец „Топкапъ“/Съкровищницата/ -20 Евро/ 40.00лв. на човек /при минимум 25 туриста, продължителност около 2,5 часа. Цената включва: входни такси за обектите и екскурзоводското обслужване, транспорт.
Топкапъ сарай „Дворецът на портите топове“ е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул и има великолепен изглед към Босфора. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.
• Панорамна тераса + кино в Мол “Сапфир“ –20 Евро/ 40.00 лв. на човек. Цената включва:транспорт, билети за посещението и придружител. Посещението на новооткритият МОЛ - небостъргач „Сапфир“ включва изкачване до последния етаж на сградата /261м/ с високоскоростен асаньор , от където се разкрива 360 градусова панорамна гледка към Истанбул, както и запознаване с основните забележителности на града, чрез 4 D филм за историята на града в специалното кино. За тези, които не желаят да се изкачат – свободно време за разходка в Мола. /посещава се при минимум 25 записали се туриста/
• Султански дворец „Долма Бахче сарай” – 20 Евро/40.00 лв. на човек, при група минимум 25 туриста, с включена входна такса и екскурзовод на български език (изисква се предварителна резервация за посещението на двореца).Това е исторически първият дворец в османската столица, изграден в европейски стил. От построяването му през 1853 г. до 1922 г. (с прекъсване от 20 год.) служи за главна резиденция на султана. Тук е живял и починал и Мустафа Кемал Ататюрк, основателя на турската държава, наследила някога славна (през 16 и 17 век) Османска империя.
• Разходка с кораб по Босфора + Египетски пазар – 20 Евро/40.00 лв. на човек /посещава се при минимум 25 туриста/вкл.: транспорт до хотела и обратно, екскурзоводско обслужване по време на обиколката с корабчето, билет за кораба. По време на обиколката можете да се насладите на красивите гледки и сгради познати ни от телевизионните сериали. След обиколката с корабче - свободно време за разходка на Египетския пазар, известен с ароматните си подправки.
• Аквариум “Тюркуазу“ в Мол “Форум“- 42.00 лв. на човек /посещава се при минимум 25 туриста/. Цената включва : транспорт, билет за Аквариума.Възможност за посещение на сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8000 м2 морски животни от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел дълъг 80м с 270 градусов панорамен покрив за наблюдение. За тези, които не желаят посещение– свободно време за разходка в Мола.
• Посещение на Традиционен турски ресторант „Гар мюзик хол“ - 60.00 лв. на човек /независимо от броя на хората /.Цената включва: трансфер от хотела и обратно /ако е необходимо/, вечеря с програма. Менюто включва: салата Асорти, топло предястие, основно ястие, десерт –сезонни плодове, 2 напитки на човек.
• Вечеря на кораб в атракционното заведение „Ориент хаус“ на кораб – 40 евро/80 лева. Цената включва: трансфер до кораба и обратно, вечеря с програма, Менюто включва: салата Асорти, топло предястие, основно ястие, десерт –сезонни плодове, 2 напитки на човек.
• Посещение на „Миниататюрк“ – 20 евро /40 лева на човек /продължителност около 4 часа/ при минимум 15 туриста. Цената включва:транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване. В музея са представени макети на всички забележителности на територията на Турция като Ефес, Кападокия, Троя, Памуккале
• Посещение на тунела под Босфора, връзката между Европа и Азия – 8 Евро/16 лева, продължителност около 4 часа, цената включва: билет за метрото и екскурзоводско обслужване
На 29 октомври, по случай 90-годишнината на републиката, Турция сбъдна мечта на 150 г. - пусна жп тунела "Мармарай", който минава под Босфора. Дългата 13,6 км отсечка ще свърже Азия и Европа, 1,4 км от нея минава на 60 м под водата. Тунелът ще облекчи междуконтиненталния трафик, натоварен от ежедневното пътуване на милиони хора от единия до другия бряг на Истанбул.
• Двореца „Бейлербей“ и „Къз Кулеси“ –
Кулата на девицата. Цена: 35 евро/70 лева (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса за двореца Бейлербей и за Кулата на девицата с включена топла напитка (чай или кафе) и лека закуска и екскурзоводско обслужване. Дворецът Бейлербей е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. Той е разположен на азиатската част на прочутия пролив Босфора .
Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил. Създаването на замъка е по идея на султан Абдулазиз.
Кулата на девицата е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император.Посещение на Принцови острови
• Принцови острови Цена: 15 евро/30 лева /посещава се при минимум 25 туриста, продължителност около 4 часа. Цената включва: транспорт, двупосочни фериботни такси.
Това са острови разположени на 19-28 км от Истанбул в югоизточната част на Мраморно море. Фериботи тръгват от Кабаташ и достигат до островите за около 50 минути.Този архипелаг се състои от 4 големи населени острова и 5 по-малки и ненаселени. Фериботът спира само на населените.
• „Музей на науката и техниката „KOC”:5 ЕВРО / посещава се при минимум 25 туриста, продължителност около 1,5 часа. Цената включва: транспорт, и вхадна такса за музеят.


Необходими документи за пътуването:
задграничен паспорт с 3– месечна валидност към датата на отпътуване; Лица под 18 г. пътуващи без или с 1 родител , трябва да представят на границата пълномощно-оригинал от липсващия родител/и и копия, паспорт, акт за раждане.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася депозит – 30 % от пакетната цена и останалата сума 20 дни преди отпътуване .

Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.


Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :

Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – ОМВ, Паркинг хотел “ Санкт Петербург“


ТО има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Армеец„ ЕАД със седалище и адрес на управление: София, „ул. Стефан Караджа“ 2, и с полица 18 280 1315 0000686935/07.12.2018г. валидна от 00.00ч на 05.01.2019 до 24.00ч на 04.01.2020г