Екскурзии с тръгване от Варна

Истанбул - столица на 3 империи
Код на оферта: 94248
Маршрут:  Варна - Истанбул - Варна

цена от
275 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

ИСТАНБУЛ - СТОЛИЦА НА 3 ИМПЕРИИ

Варна – Истанбул – Варна

ДАТИ:
28 – 31 август 2014
04 – 07 септември 2014 (Потвърдена. Има места)
19 – 22 септември 2014
25 – 28 септември 2014
16 – 19 октомври 2014
30.10 – 02.11. 2014
13 – 16 ноември 2014

3 нощувки със закуски, дневен преход

Цена:
275 лева / хотел 3*
310 – 395 лева / хотел 4*

ПРОГРАМА:

1 ден: Варна – Истанбул + небостъргача Сапфир + рибен ресторант
06.00 – Тръгване от Варна; 07.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка

Програма по желание:

17.00 -19.30 Посещение на небостъргача „САПФИР” (по желание)
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция– небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Ще се изкачим до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html
Цена: 25 евро на човек (трансфер с автобус, посещение на панорамната площадка на небостъргача с включен виртуален полет над Истанбул)
20.00 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата (5 вида мезета , лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)
Цена: 22 евро на човек
Връщане в хотела. Нощувка.

2 ден: Екскурзия до Азиатския бряг и Принцовите острови с посещение на двореца Бейлярбей + Аквариума + вариете
07.00 – 08.00 – Закуска в хотела. Свободно време.

Програма по желание:

08.00-16.00 Целодневна екскурзия до двореца Бейлярбяй, Азиатската част на града и Принцовите острови
Ще преминем по въжения мост Босфора до хълм над Босфора, от който се открива прекрасна панорама към целия град.
Следва посещение на двореца Бейлярбей, който се намира на азиатския бряг на Истанбул на самия бряг на Босфора. Построен през 19 век при султан Абдул Азис, той също като Долмабахче е разположен в неголям и чудесно поддържан парк с прекрасни магнолиеви дръвчета, озеленен и терасиран, с басейни, водоскоци и фонтани. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора.
Ще продължим през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-роматичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни бараки, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.
Ок. 11.00 ч. от пристанището Бостанджъ на азиатския бряг се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство, и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час, час и половина да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 60 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
13.30 ч. Отпътуване обратно с ферибот за Бостанджъ. Бавно ще прекосим Булевард „Багдад“, разположен в азиатската част на Истанбул, който е класиран на четвърто място в света сред най-луксозните булеварди за шопинг и развлечения. Класацията е изготвена от френската организация Presence Mystery Shopping, като в нея са включени 30 прочути булеварда по света. Преди „Багдад“ се нареждат само Orhard Street в Сингапур, Venue de la Liberte в Люксембург и Hoofstraat в Амстердам. Булевард „Багдат” е дълъг цели 14-километра. Дървета обрамчват от двете страни улицата, по която се редуват красиви сгради, бутици на световноизвестни марки, ресторанти с местна и чуждестранна кухня, заведения на открито.
Цена: 35 евро – включва трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
16.30-18.30 Посещение на Istanbul Aquarium – най-новия и най-големия тематичен аквариум (по желание)
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст
21.00-00.30 Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул: Гар (по желание):
Цена: Гар – 30 евро на човек (вечеря: комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 напитки), актракционна програма – ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Света София + Топ капъ + Долмабахче + круиз по Босфора
07.00-08.00 – Закуска в хотела.

Програма по желание:
09.00 – 10.30 ч. Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей. Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език.
11.00 – 13.00 ч. – Посещение на двореца „Топкапъ” (по желание)
25 султана в продължение на 400 години са управлявали в този дворец. Тук се е утвърдила Османската империя, тук е изживяла апогея си и от тук е започнал залезът й.
Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа
(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)
13.00 – 14.00 Посещение на Йеребатан (по желание)
Йеребетан или Цистерна на базиликата, е най-големият и добре запазен воден резервоар за питейна вода в Истанбул. Разположен в историческия център на Истанбул, в района на Султанахмет, това е едно великолепно творение от древността, построено в 6 в. по времето на Юстиниян. Прилича на дворец и съхранява единствения известен до сега оригинал на Медуза Горгона.
Цена: 10 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа
14.30-16.30 Посещение на султанския дворец „Долмабахче” (по желание)
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 35 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
(При комбиниране на круиза с Долмабахче цената за двете мероприятия е 52 евро)
17.00-19.00 Круиз по Босфора + метрото Мармарая
Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. 1 час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и 1 час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на залязващото слънце по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе. Акустираме на Азиатския бряг и се качваме на метрото Мармарая, което минава под Босфора. Пристигаме на европейския бряг в близост до хотела
Цена: 22 евро на човек – трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, беседа на български език, билет за метрото
20.30 Вечеря с жива музика в панорамния ресторант на хотел Бекдаш 4*
Цена: 20 евро на човек
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Мини Турция + VIALAND (Истанбулския Дисниленд) + шопинг центъра към VIALAND – Варна
07.00-09.00 – Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
09.30 Качване в автобуса на всички туристи и отпътуване за Виаланд и Мини Турция– туристите освобождават стаите и се качват с багажа си.
10.00-12.00 Екскурзия „Турция на длан”:
Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата ще разгледате всички исторически и културни забележителности, намиращи се в богатата в това отношение страна. Също така ще видите и грандиозните съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави. В парка има над 130 миниатюри в мащаб 1:25.
Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Турция, лазерно изгравирани в сърцевината на планински кристали
Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея е пресъздадена битката при пролива Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война.
Цена: 15 евро на човек – входна такса за всички обекти, трансфер и екскурзоводска беседа на български език във всички обекти в „Мини Турция”.
След това туристите се присъединяват към групата във Виаланд (от 12.00 до 15.00 часа)
За останалите туристи: 10.00 – 15:00 Vialand – Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около един милиард и половина турски лири.
В парка има обособени зони за забавления за всички вкусове:
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони – влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града!
Паркът разполага с ресторанти, 5D кино, шоу център.
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра. ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.
Цена: включена в екскурзията (входа за Виаленд се заплаща отделно: 65 т.л. за възрастен и 55 т.л. за дете)
15.30 – Тръгване за Къркларели (Лозенград).
17.30 – 18.30 Спиране в търговски център КИПА.
18.30 – 20.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

 • Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

Пакетната цена е в лева и включва:
 • транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул
 • Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
 • групова медицинска застраховка
 • водач-екскурзовод от TO

Допълнително се заплащат:

Програма по желание:

 • Целодневна екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей – 35 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, екскурзовод) – мин. брой група 20 човека
 • Фолклорно вариете – 30 евро в Гар мюзикхол
 • Вечеря в рибен ресторант – 22 евро
 • Вечеря в панорамния ресторант на х. Бекдаш 4* – 20 евро
 • Посещение на църквата „Света София” (входен билет, слушалки и екскурзовод) – 25 евро
 • Посещение на двореца „Топкапъ” (входен билет, екскурзовод) – 25 евро
(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)
 • Йеребатан – 10 евро
 • Двореца „Долмабахче сарай“ – 35 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод)
 • Круиз по Босфора с метрото Мармарая(с трансфер и екскурзовод): 22 евро
(При комбиниране на круиза с Долмабахче цената за двете мероприятия е 52 евро)
 • Посещение на небостъргача „САПФИР” – 25 евро (с включен виртуален полет над Истанбул)
I*stanbul Aquarium – за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)
 • Екскурзия „Турция на длан” – 15 евро
 • Входен билет за ВИАЛЕНД: 55 т.л. за възрастен и 44 т.л. за дете

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИ И ЦЕНИ:

Peninsula City Hotel 3* http://www.peninsulacityhotel.com/ , Shahinler 3* http://www.sahinlerotel.com или подобен

275 лв/ пакетна цена на човек в двойна стая
355 лв / пакетна цена за единична стая
220 лв / цена на дете до 12 ненавършени години на доп. Легло

Grand Asiyan http://www.hotelgrandasiyan.com/ (официалната турска категория на хотела е 3*, но отговаря на 4*)

310 лв/ пакетна цена на човек в двойна стая
390 лв / пакетна цена за единична стая
245 лв / цена на дете до 12 ненавършени години на доп. Легло

Marmaray 4* http://www.marmarayhotel.com/

395 лв/ пакетна цена на човек в двойна стая
565 лв / пакетна цена за единична стая
329 лв / цена на дете до 12 ненавършени години на доп. легло

Необходими документи:
 • международен паспорт
 • за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители,задължителносе изисква нотариално заверена декларация(оригинал + 1 фотокопие)
 • няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната