Септемврийски празници

Италианските езера и Швейцария - полет от Варна
Код на оферта: 145908
Маршрут:  Варна - София - Милано - Лаго ди Комо - Лаго Маджоре - Лугано

цена от
1172 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Италианските езера и Швейцария - полет от Варна

ПРОМО пакетна ЦЕНА: 599 евро/ 1172 лева при записване до 15.06.2016 с включени летищни такси

Стандартна цена: 649 евро/1269 лв с включени летищни такси


Рим, Тоскана, Венеция, Сан Ремо... Истинска звездна колекция, която носи славата на Италия като туристическа страна по целия свят. Но красотите на Апенините имат и своето продължение в живописните италиански езера и накацалите по тяхното крайбрежие кокетни курортни градчета. Предлагаме ви едно романтично пътуване до тези перли на италианския туризъм и разходка из швейцарския „Монте Карло”.


Предимствата в тази програма:
комбинирано пътешествие из две от най-атрактивните туристически дестинации в Европа
полет от Варна
обслужване на български език
настаняване в хотел в 3 * в Милано
възможност за посещение на Лугано, Швейцария
Полезна информация:

Времето в ИТАЛИЯ/ШВЕЙЦАРИЯ Часът в ИТАЛИЯ/ШВЕЙЦАРИЯ Валути
Прогнозни температури по време на пътуването: максиални: 17° C-25° C; минимални: 10° C-16° C Часовата разлика между България и Италия е -1 час. Валутата в Италия е ЕВРО. В Швейцария е Швейцарски франк (1 лв. = 0.57 франка)



Програма

  • 21.09.2016 ВАРНА – СОФИЯ – МИЛАНО
Полет с авиокомпания България Ер от Варна в 08.40 и кацане в София в 09.30. Излитане за Милано в 13.25 и пристигане в главния град на провинция Ломбардия в 14.30. Трансфер от летище Малпенза и настаняване в хотела. Обзорна екскурзия в Милано с гид на български език, която представя основните забележителности на града: площада Пиаца дел Дуомо с катедралата, символ на Милано, строена цели...500 години с начало 1386-та,Кралският дворец Палацо Реале, прочутата миланска опера Ла Скала, където са изнасяли спектакли едни от най-големите български оперни певци, Галерията на името на крал Виктор Емануил II – обединителят на Италия, световноизвестната улица на модата ”Монтенаполеоне”с нейните предизвикателно лъскави бутици и др. Нощувка.

  • 22.09.2016 МИЛАНО – ЕЗЕРОТО ЛАГО ДИ КОМО – МИЛАНО
Закуска. Срещу доплащане - отпътуване за град Комо /40 км от Милано/, административна столица на едноименната провинция, прославил се като популярна туристическа дестинация поради близостта му с Алпите и невероятно красивото езеро, чието крайбережие е осеяно с 5-звездни курорти. През Средновековието Комо е имал славата на столица на коприната. В града днес има и такъв музей, а местните майстори на коприната са сред най-търсените сътрудници на световните дизайнери! Разглеждане на историческия център на Комо, изпъстрен с бутици, кафенета и ресторанти. Сред забележителностите на града се открояват катедралата Санта Мария, строена близо три столетия между XIV и XVIII век,Кметството, романската базилика Сан Феделе и едноименния площад, паметника на Джузепе Гарибалди –италианският национален герой, който през 1859 година освобождава Комо от оковите на австрийците и го присъединява към новосформираното Кралство Италия, и др.
През този ден ще имаме и особен повод за преживяване като българи. В малкото селце Брунате, днес квартал на Комо, до което се стига с лифт (срещу доплащане - 5 евро), се намира къщата, където е издъхнал през 1912 година един от най-големите ни поети - Пенчо Славейков. Паметни плочи на италиански и български език свидетелстват за това. А в двора на къщата се издига и мраморният бюст - паметник на поета. Нека да го почетем!
Но каква би била екскурзията до Комо без разходка с корабче из прочутото езеро – Лаго ди Комо? От Тремедзо, малко крайбрежно градче, ще вземем корабче до бисера на езерото – Беладжо, град с минала аристократична слава, със запазена и до днес естествена красота, привличала колоси на поезията като Гьоте, Шели, Байрон и др. Пешеходна разходка из Беладжо и отново през Тремедзо завръщане в Милано. Нощувка.

  • 23.09.2016 МИЛАНО – ЕЗЕРОТО ЛАГО МАДЖОРЕ – МИЛАНО
След закуска отпътуване за Стреса (срещу допълнително заплащане)– едно от най-красивите курортни градчета по живописното крайбрежие на Лаго Маджоре, второто по големина езеро в Италия. Оттук ще отплаваме за остров Изола деи Пескатори, за да посетим малкото рибарско селище, съхранило атмосферата на типичните италиански села от този край на страната. Свободно време за разходка и възможност за обяд. Следва второ пътешествие из езерото с корабче до остров Изола Бела. Тук се намира разкошният летен дворец на принцовете Боромео и неговите прекрасни градини, една от които наподобява вавилонските висящи градини – едно от чудесата на света. Завръщане в Стреса и трансфер до Милано. Нощувка.

  • 24.09.2016 МИЛАНО – ЛУГАНО – МИЛАНО
Закуска. Днес ще прескочим до съседна Швейцария (срещу допълнително заплащане), само на няколко километра от италианската граница. Там ще посетим пленителния курорт Лугано, наричан „швейцарския Монте Карло”. Разположен на брега на езерото Лугано, курортът привлича туристи от цял свят, бизнесмени и представители на шоубизнеса с екзотичната си растителност, античното наследство, разкошната архитектура на вилите и обществените сгради, с благоприяятния си климат. Лугано е и третият важен финансов център на Швейцария след Цюрих и Женева. Пешеходна разходка из града и завръщане в Милано. Нощувка.

  • 25.09.2016 МИЛАНО – СОФИЯ – ВАРНА
Закуска. Трансфер от хотела до летището. Полет за България в 11.30 и кацане в София в 14.30. Излитане за Варна в 19.40 и пристигане в морската ни столица в 20.30.


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет Варна - София – Рим – София - Варна с авиокомпания България еър
Летищни такси 218 евро/ 426 лв. (към 05.05.2016) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен
4 нощувки със закуски в хотели 3* Hotel Ornato - http://hotelornatomilano.it/it/ или подобен в Милано
Трансфер летище – хотел – летище
Полудневна екскурзия из Милано
Екскурзоводско обслужване на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител на фирмата - организатор


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Градски такси за хотел 3* - 4 евро на човек на вечер.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени и подлежат на препотвърждение.
Входни билети за посещаваните обекти
Билет за корабчето до Изола деи Пескатори и Изола Бела - около 11 евро на човек двупосочно
Вход за имението на фамилията Боромео - около 12 евро на човек
Билет за корабчето от Тремедзо до Беладжо - около 11 евро на човек
Лифт до Брунате - около 5 евро на човек
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Минимален брой участници: 20

Срок за набиране на групата: 21.08.2016

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.


Допълнителни екскурзии

Стреса и Лаго Маджоре - 55 евро/108 лв.
Лугано – 55 евро/ 108 лв.
Комо – 50 евро/ 98 лв.
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 20

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Фирмата-организатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД”.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Доплащане за настаняване в единична стая: 80 евро/ 156 лв.
Доплащане за застраховка за лица на възраст над 64 години
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.


Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № № 03700100000844