Екскурзии в Италия

Карнавал във Венеция и Ченто
Код на оферта: 119215
Маршрут:  София - Лидо ди Йезоло - Верона - Падуа - Венеция - София

цена от
285 лв.
4 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ И ЧЕНТО

Цена при ранно записване до 20.12.2015:
Възрастен в двойна и тройна стая: 285 лв
Възрастен в единична стая: 345 лева
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 260 лева


Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран за международни превози автобус *** по горепосочената програма
  • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Падуа
  • Градски такси
  • Туристически обиколки на Падуа и Венеция
  • Екскурзовод по време на цялото пътуване

Цената не включва:
  • Медицинска застраховка на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е, адрес: гр. София, ул. Юнак 11-13: 8 лв на човек (доплащане за лица над 65 год. - 50%, над 70 год - 100%, над 75 год. - 200%) /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • трансфер с корабче до Венеция: 20 Евро = 39 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • полудневна екскурзия до Ченто: 28 Евро = 55 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Вход за Карнавалната процесия в Ченто: допълнителна информация (по желание, заплаща се на място)
  • 1 вечеря в ресторанта на хотела в Падуа: допълнителна информация /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
  • Всички входни такси за музеи и забележителности, посещавани по желание

NB:
При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща от туристите предварително и е включена в пакетната цена на тази екскурзия.

    • Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПРОГРАМА

1 ден (06.02.2016, събота): транзитно пътуване до Италия
Отпътуване от София в 05.30 ч. / възможност за отпътуване от Варна, Шумен и Велико Търново срещу допълнително заплащане и потвърждение/. Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия, Словения и Италия. Пристигане в района на Падуа вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден (07.02.2016, неделя): Падуа и Ченто, Карнавалът на Европа
След закуска разглеждане на Падуа – градът на науките и изкуствата. Остатъци от крепостните стени обграждат историческия център, където пешеходната обиколка ще започне от Базиликата Санта Джустина и Прато дела Вале – най-големия площад в Европа, в чийто център е остров, заобиколен от вода, в която се оглеждат статуи на велики личности, живяли и работили в Падуа. Джото, Данте, Петрарка, Галилей са оставили на града частица от собствената си слава. Следващата спирка е Базиликата Свети Антоний, известна със своите изписани с великолепни фрески параклиси, с барелефите и скулптурите на Донатело. Ще продължим до Пиаца делле Ербе, за да се полюбуваме на Палацо делла Раджионе от 13 век – залата на градския съд, една от най-големите в Европа. Свободно време.
11.00 ч. по желание и срещу допълнително заплащане: отпътуване за Ченто, където ще. започне карнавалната процесия, която наричат Карнавала на Европа. Цяла година карнавалните асоциации подготвят платформи с алегорически фигури, които си оспорват голямата награда в нелеко състезание. Карнавалът е празник на веселието и безгрижието, към който се присъединяват всички зрители и присъстващи.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден (08.02.2016, понеделник): Венеция
След закуска отпътуваме с корабче през Венецианската лагуна. Запознанство със забележителностите на Венеция, където цари карнавалното настроение, а по площадите позират за снимка най-успешните маски. Разходка до площад Сан Марко и едноименната Катедрала, Двореца на Дожите, Кампанилата, Моста Риалто. Свободно време за посещение на музеи по избор. Привечер обратен трансфер с корабчето до Пунта Сабиони и отпътуване за България.
На 08.02.2016 ще присъстваме на закриването на "Феста деле Мари". Това е събитие, израз на преклонението пред щедростта на венецианския дож, който предлагал всяка година на дванадесет красиви, но скромни момичета великолепни накити като булчинска зестра. На сцената на „Гран Театро” ще се появят дванадесетте момичета и ще се проведе окончателната церемония по избирането на Мария на годината.

4 ден (09.02.2016): пристигане в България.
Пристигане в София / и съответните градове/ по обед.