Екскурзии в Португалия

Класически Лисабон - полет от Варна
Код на оферта: 186252
Маршрут:  Варна - София - Лисабон - София - Варна

цена от
879 €
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

КЛАСИЧЕСКИ ЛИСАБОН, 21-25 МАЙ, САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ОТ ВАРНА

Дата Цена

21.05.2020 879 EUR 1Възр, Единична стая - стандарт, Закуска
21.05.2020 1370 EUR 2Възр, Двойна стая - стандарт, Закуска
21.05.2020 2025 EUR 2Възр+1дете(2-12), Двойна стая - стандарт, Закуска
21.05.2020 2035 EUR 2Възр+1възр, Двойна стая - стандарт, Закуска

Гарантирани места, централен хотел 4*, обслужване на български език!

Цена с ранно записване до 27.01.20 - 685 евро на турист


Програма на екскурзията:

21 май - четвъртък.

Излитане от Варна за София с полет на България Еър в 16:20 ч, кацане в София в 17:10 ч. на Терминал 2. Излитане за Лисабон с полет FB 563 в 20:50 ч. от Терминал 2. Кацане на летище Лисабон в 23:00 ч. Посрещане от представител на туроператора и групов трансфер до хотел от VIP Arts 4*. Настаняване. Нощувка.


22 май - петък.

Закуска. Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Либердаде, Площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площад Комерсио. Продължаване към историческата част Белем с Имперския площад. Тук се намира впечатляващия манастир Жеронимуш и известната кула Белем от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите /отвън/. Връщане към централната градска част за пешеходна разходка, по време на която ще видите: Триумфалната арка, Руа Аугуща, асансьорът Санта Жуста и квартал Алфама, най-старият квартал на града.15.00.ч-свободно време.Нощувка.


23 май - събота.

Закуска. Свободен ден. Нощувка. Екскурзия по желание: 9:00 ч - Целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра и в двореца Пена - нос Кабо де Рока - Ещорил - Кашкаиш. Цена при минимум 20 туристи - 55 евро на турист, деца до 12 г - 22 евро на турист. Входът за Двореца Пена и слушалките не са включени в цената на екскурзията. Цена на билет за Двореца Пена април - октомври - 18 евро /за туристи 18-64 г/. Цената включва: вход за Двореца и Парка, слушалки и транспорт до входа на Двореца. Старинният мавритански град Синтра още през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале. Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Разглеждане на Двореца де Пена, построен през 19 в., чудесен образец на „романтичната” архитектура на Португалия. Разходка в Синтра, където хармонията на архитектурата се среща с колорита на местните занаяти. Продължаване по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Кратка спирка в Кашкаиш, малко рибарско селище, което се епревърнало в любим курорт на известни личност от цял свят, разходка по живописната крайбрежна алея. Кратка фотопауза пред Казиното и градините на Ещорил. 18:30 ч. - връщане в Лисабон.


24 май - неделя.

Закуска. Свободен ден. Нощувка. Екскурзия по желание: Целодневна екскурзия Фатима - Баталя - Обидуш - Назаре - с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи - 49 евро на турист, деца до 12 г. - 25 евро на турист. Продължителност на екскурзията: 8:00 ч. - 18:30 ч. Екскурзията започва с посещение на святото място Фатима - третото по значимост място за поклонение в християнския свят след Божи гроб и Ватикана. Тук през 1917 г. Богородица се явява на 3 местни деца. Посещение на Базиликата. Кратка спирка при манастира Санта Мария де Виктория в Баталя – паметник на ЮНЕСКО. Продължаване към Назаре, живописно рибарско селце с чудесна панорама към Атлантическия океан. Свободно време. Следва разходка в очарователния Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, обградено от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на централния площад, старинната църква Санта Мария. Не пропускайте да опитате местния вишнев ликьор жинжиня, поднасян в изящни шоколадови чашки. Свободно време за дегустация и покупка на сувенири. Връщане в Лисабон.


25 май - понеделник.

Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Свободен ден. 20:00 ч - трансфер до летище. Излитане на София в 22:35 ч. За заявилите по желание: 10:00 ч - 14:00 ч - Полудневна екскурзия в Мафра. Цена при минимум 18 туристи - 29 евро на турист. Мафра е красиво португалско градче на 30 км от Лисабон, в който се намира една от най-големите и екстравагантни кралски резиденции в Европа. Строителството на комплекса, включващ резиденция, базилика и манастир започва през 18 век от крал Жуао Пети. Комплексът има 1 200 стаи, 150 стълбища и изумителна библиотека с дължина 90 м и 40 000 тома редки книги. В манастира могат да се разгледат килиите, лечебницата и аптеката. Внушителната резиденция е символ на абсолютната монархия на Португалия и е включена в класацията за едно от седемте чудеса на страната. Входът се заплаща на място. Цена - 6 евро, за деца под 12 г. - безплатно. Свободно време за разходка в уютните улички около Двореца, където могат да се опитат местните сладкиши, създадени по рецепти на монахините от многобройните манастири в региона.


26 май - вторник.

Кацане на Терминал 2 в София в 04:25 ч. на 26 май. Излитане за Варна в 7:05 ч., кацане на летище Варна в 7:55 ч на 26 май.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетен билет на а/к България Еър Варна - София - Лисабон - София - Варна
летищни такси и включен голям багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг
4 нощувки със закуски в хотел VIP Arts 4*
групов трансфер летище - хотел - летище с представител на български език
панорамна екскурзия на Лисабон с местен екскурзовод на български език
представител на туроператора по време на пътуването
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*.
  • Задължително се доплаща медицинска застраховка за всички туристи над 66 г. - 6 евро на турист към пакета.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

градска такса от 2 евро на турист на нощувка - заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела
екскурзии по желание, които се заявяват при записване от България.

Внимание: Екскурзиите по желание са свързани с предварителни резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за организираното пътуване.


Описание на хотелa:

Хотел VIP Arts 4*
В модерния бизнес квартал на Новия Лисабон, в Парка на Нациите, на 3 минути от станция на метро Ориенте – истински архитектурен шедьовър, в непосредствена близост до шопинг център Вашку да Гама и Океанариума, на 500 м от река Тежу с гледка към реката и мост Вашку да Гама.
В хотела: 24 часа рецепция, ресторант, бар, безплатен безжичен интернет в целия хотел.
В стаите: звукоизолация, климатик, сешоар, сейф, минибар, сателитна телевизия.




Необходими документи и условия за записване: Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа, с който ще се пътува при сключване на договор.

Начин на плащане: Депозит - 250 евро при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.


Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.



Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.