Коледа

Коледа в Прага 2016
Код на оферта: 151408
Маршрут:  София - Прага - Карлови Вари - Прага - София

цена от
799 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

КОЛЕДА В ЗЛАТНА ПРАГА С ВКЛЮЧЕНА ВЕЧЕРЯ НА БЪДНИ ВЕЧЕР

4 нощувки в хотел в центъра на Прага
Екскурзия със самолет и водач на български език!
Дата: 23.12.-27.12.2016



Самолетна програма 5 дни / 4 нощувки
Прага засиява по Коледа. Оживен и осветен по уникален начин, градът се превръща в магична приказка. В атрактивно украсените дървени къщички, разположени на основните площади, се продават традиционни ръчно изработени уникати – чешки кукли, дървени играчки, стъклени и кристални украшения, бижута, бродерии, ароматни свещи, шапки, шалове, коледни орнаменти... Посетителите могат да наблюдават как се приготвят традиционни ястия и да опитат всякакви видове местни деликатеси и напитки, като традиционния чешки сладкиш „Trdelník”, различни видове чешка бира или ароматно греяно вино. Впечатляваща гледка е осветеното Коледното дърво, което всяка година пристига от планината Krkonose в северна Чехия и на фона на тъмната готическа Прага създава уникална ефектна атмосфера. Коледни песни на улични музиканти и танцьори, облечени в традиционни костюми радват посетителите от ранния следобяд до късна вечер. Потопете се в магията...


Програмa:

  • 23.12.2016
Среща на летище София (Терминал 2) в 8.30 ч. за полет до Прага в 10.25 ч. Кацане в Прага в 11.30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Ibis Wenceslas Square в центъра на Прага.
Пешеходен тур с екскурзовод на български език до Вацлавския и Староместкия площад, където са разположени най-известните коледни базари на Прага. Вацлавският площад традиционно през месец декември е празнично украсен с многобройни коледни магазинчета, работилници и павилиони. Плетеницата от тесни романтични улички със старинна архитектура ще ни изведе до най-големия коледен базар в Стария Град - Староместкия. Огромно Коледно дърво традиционно всяка година осветява центъра на площада, превръщайги го във вълшебна приказна сцена. Мястото наоколо е преустроено в пазар с китно украсени дървени къщички, в които се продават традиционни сувенири, ръчно изработени изделия и домашни чешки специалитети. Ароматът на вкусни медени сладки с джинджифил, наденички на барбекю, горещ пунш с ароматно вино, коледните мелодии, изпълнявани от уличните музиканти, както и готическите и барокови сгради наоколо правят атмосферата на площада неповторима. Най-старият работещ астрономически часовник в света (от 1410 г.) събира на всеки кръгъл час всички, очакващи да видят „разходката на Апостолите”. На площада се намира още Готическата църква „Дева Мария пред Тин”, монументът на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, Пражкия меридиан - на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария от 1652 г. (разрушена през 1918 г.) и Староместкото кметство. В района на Староместкия площад и малките улички наоколо са разположени малки семейни кръчми, бирарии, кафенета и изискани ресторанти. Свободно време.
Нощувка.

  • 24.12.2016 - Закуска.
Класически пешеходен тур с екскурзовод на български език (включен в цената, необходимо е ползване на градски транспорт в едната посока; Продължителност: около 3 часа): панорамно разглеждане на Храдчанския площад и дворцовия комплекс "Храдчани" в Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които е дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, бароковия дворец Щернберг (където днес се намират забележителни платна на Тинторето, Рибера, Ел Греко, Гоя, Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Халс и други), панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица, Старото кметство, Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай. Тук се намират Националният музей с Пантеона на великите чехи, театър "Сметана", големи търговски комплекси, известни пивници в романтичен стил, където за пръв път през 1834 г. пражани пият прочутата пилзенска бира, както и улица Кармелитска с църквата Дева Мария Победоносна с прочутата в цял свят скулптура на Младенеца, наречена Бамбино ди Прага. Разходката продължава по романтичните малострански улички през Малтийския площад, църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън и Дяволският канал. Карловия мост (XIV в.) е един от най-прочутите символи на Прага - стражевите му кули (Малостранска и Страроместка), 16 впечатляващи арки, както и прекрасните барокови скулптури на различни светци, между които и тази на Кирил и Методий, както и откриващата се невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава правят моста предпочитано място не само от туристи, но и от много местни художници и музиканти, допринасящи за неговата непотворимата романтична атмосфера.
  • По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Разходка с корабче по р. Вълтава.
Свободно време.
Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела (включена в цената).
Нощувка.

  • 25.12.2016 - ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска.
Свободен ден в Прага.
Нашето предложение за свободния ден е да посетите една от най-популярните туристически атракции в Прага - хълма Петржин и да се насладите на уникалната панорама към Прага, която предлага Петржинската кула, построена като подобие на Айфеловата кула. До хълма се стига пеша или с регулярна въжена линия (фуникуляр) на цената на билет за градски транспорт. От обзорната площадка на кулата, разположена на височина 55 м, се открива великолепна панорама към Прага с всичките ú забележителности, живописни хълмове и околности.
Друга възможност за развлечение в свободния ден е посещението на зоологическата градина на Прага, обявена за една от десетте най-добри в света. До нея се стига с пряка автобусна линия от гара Холешовице.
  • По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Вечеря във фолклорен ресторант с атрактивна програма с музика и танци и включени трансфери от/до хотела.
Нощувка.

  • 26.12.2016 - Закуска.
По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език. Елегантният курорт с над 600-годишна SPA традиция е разположен само на 130 км. от Прага, като пътят до него преминава през спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия. Запазени старинни сгради с цветни фасади, елегантни кафенета с бароков интериор, както и изящните карловарски колонади, са разположени от двете страни на река Тепла, по протежение на която се намира елегантната пешеходна зона. Доктато се разхождате, по традиция можете да опитвате горещата лечебна вода от порцелановите „бардучета” с емблемата на курорта. Карлови Вари е известен още и с производството на изделия от кристал и порцелан, на натурална козметика от гейзерна сол и билки, вкусни кръгли карловарски вафли и на билковия ликьор „Бахеровка”.
По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Посещение на класически концерт с орган.
По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./
Нощувка.

  • 27.12.2016 - Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет за София в 09.40 ч. Кацане на летище София в 12.30 ч.



Цени:

„Ibis Wenceslas Square” 3* 23.12.2016 Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете 2-11,99 г. като трети човек в двойна стая Доплащане за единична стая
Цена за ранни записвания до 30.10.2016 799 лв 769 лв 719 лв +260 лв
Стандартна цена 849 лв 819 лв 769 лв +260 лв


Цената включва:
Самолетен билет София - Прага - София на авиокомпания България Ер;
Летищни такси;
4 нощувки със закуски в хотел "Ibis Wenceslas Square" 3* в центъра на Прага;
Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела;
Трансфер летище - хотел - летище;
Туристическа програма в Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач от България.


Цената не включва:
Целодневна екскурзия до Карлови Вари при минимум 15 туристи: 85 лв. на човек;
БИЛЕТИ ЗА АТРАКЦИИ: Разходка с корабче по р. Вълтавa; Класически концерт с орган; Билети за бутиков круиз по Вълтава с джаз концерт; Повече информация - по-долу в "Доплащания".
Ползване на слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 ЕUR);
Градски транспорт: 24/ 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);
Входни такси и билети за музеи (по желание, на място):
  • Музея на Алфонс Муха (240 CZK),
  • Музея на Сметана (50 CZK),
  • Музея на Кафка (200 CZK)


ЦЕНИ НА БИЛЕТИ ЗА АТРАКЦИИ:
Разходка с корабче по р. Вълтавa: 24 лв. на човек
Вечеря във фолклорен ресторант с шоу програма, включваща традиционна чешка музика и танци: 75 лв (включва: фолклорно шоу с музика на живо, аперитив, четири ястия, неограничено консумация на вино, бира, безалкохолни напитки, трансфер от/до хотела, такса резервация)
Класически концерт с орган: 28 € за Категория А (първата половина от залата); 22 € за Категория B (втора половина от залата) - Ограничени места!
Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо на борда - ограничени места /Продължителност на круиза: около 2,5 ч./:
Опция 1: 35 евро/ 69 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; такса резервация, не включва храна.); Опция 2: 50 евро/ 98 лв на човек (включва билет с гарантирано място; такса резервация, аперитив за "добре дошли", вечеря /предястие, основно ястие и десерт/ с предварително заявка на меню - пилешко, свинско или вегетарианско - менюто заявява се предварително и не може да бъде променено при качването на круизния кораб)
Цената не включва: напитки по време на круиза и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.


Начин на плащане: депозит 30% при записване, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване!


Хотел по програмата:
Комфортният Ibis Praha Wenceslas Square е разположен в центъра на Прага, на 5 минути пеша от Вацлавски площад, Националния музей и Операта. Еврейският квартал и Старoместкия площад с прочутия астрономически часовник са леснодостъпни пеша. В непосредствена близост ще намерите много ресторанти, кафенета и магазини. Метростанция I.P. Pavlova е само на 200 метра от хотела. Разполага с лоби бар с 24-часова рецепция, сейф на хотела, панорамен ресторант и бар.
Хотелът предлага просторни светли стаи с модерен дизайн, безплатна Wi-Fi интернет връзка в общите части и в стаите. Всички те са оборудвани с климатик, собствен санитарен възел, сателитна телевизия и душ.


Описание на екскурзиите:
Целодневна екскурзия до Карлови Вари/на 130 км. от Прага, продължителност - около 9 часа/ – 85 лв при минимум 15 записани (с включен транспорт и екскурзоводско обслужване на български език) ;
Описание: Не е необходимо да си търсите повод, за да отидете в Карлови Вари. Курортът предлага много повече от това, което можете да вземете – история, култура, спокойствие, минерални извори, добра храна и чист въздух. Императори и царе, шейхове и крале, аристократи от цяла Европа, творци и богаташи са се стичали за по няколко седмици всяка година в този „остров на забравата”.
Екскурзията продължава около 9 часа. Пътят на автобуса минава покрай спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия и стига до спа курорта, известен с термалните си извори (12 основни и около 300 по-малки) и с импозантните си сгради и архитектурни паметници от различни епохи и течения в изкуството: барок, класицизъм, историзъм, неоренесанс. Покритите елегантни колонади, които свързват отделните извори, са запазената му марка. Най-известен сред тях е изворът „Вржидло”, чиито лечебни води с температура 74 градуса идват от дълбочина 2 км. и се издигат на височина 12 метра. Докато се разхождате под карловарски колонади, можете да опитвате горещата лечебна вода на малки глътки от чучурчето на порцелановите „бардучета” с емблемата на курорта, превърнали се в основен туристически сувенир. Карлови Вари е известен още и с производството на изделия от кристал и порцелан, както и вкусните карловарски вафлички и традиционния билков ликьор „Бахеровка”.


За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.


Допълнителна информация:

Полетни детайли към 05.10.2016:
FB 301 23DEC SOFPRG 1025 1120
FB 302 27DEC PRGSOF 0940 1230

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

1 EUR = 25,83 CZK

Начин на плащане: депозит 30% при записване, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване!