Коледа

Коледа 2016 Верона - Бергамо - Милано
Код на оферта: 150222
Маршрут:  София - Бергамо - Верона - Милано

цена от
729 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Коледа 2016 във Верона - Бергамо - Милано


Програма:

  • 23 декември - петък.
Излитане от летище София, Терминал 1 в 11:35. Пристигане на летище Бергамо в 12:40. Посрещане и трансфер до Стария град Бергамо, разположен на живописна височина с прекрасна гледка към Новия град и долините на Ломбардия. Пешеходна разходка с местен професионален екскурзовод в очарователния средновековен Стар град: Пиаца Дуомо, Пиаца Векиа, Катедралата, Базиликата Санта Мария Маджоре, Капела Колеони, Градската кула, на която може да се изкачиш с асансьор и да се насладиш на възхитителна панорама, виа Колеони – основната търговска улица, на която се редуват магазини и средновековни площадчета. Трансфер до Милано. Настаняване в централно разположен хотел IBIS Milano centro 3*. Свободно време. Нощувка.

  • 24 декември - събота
Закуска. Целодневна екскурзия във Верона с местен екскурзовод на български език: Пиаца Бра с фонтана на Алпите и паметника на Виторио Емануеле, Пиаца делле Ербе, Арена ди Верона - един от най-добре запазените римски амфитеатри в света, Къщата на Жулиета. Верона е прекрасно украсена за Коледа, а многолюдните празнични базари продължават до 26 декември. Връщане в Милано. По желание: вечеря в типичен милански ресторант в живописния квартал Навилио с красиви канали, създадени по проект на Леонардо. Нощувка.

  • 25 декември - неделя
Честита Коледа! Закуска. Пешеходна екскурзия в Милано с местен професионален екскурзовод на български език: Катедралата Санта Мария Нашенте не Маджоре - великолепен образец на готическата архитектура, Галерията Виторио Емануеле - салона на Милано, най-известната опера в света Ла Скала с едноименния площад, Двореца Сфорца. Следобед по желание: Екскурзия до град Комо с местен професионален екскурзовод на български език при мин. 20 записани туристи. Комо е един от най-красиво коледно украсените градове на Северна Италия, подарете си една празнична разходка из красивия Стар град! Екскурзията до Комо започва от сърцето на града - Пиаца дел Дуомо с Катедралата Санта Мария, Кметството с паметника Торе дел Комуне, Пиаца Верди, средновековните крепостни стени, Корсо Виторио Емануеле, романската базилика Сан Феделе и площада Сан Феделе, величествената кула на Пиаца Виктория и паметника на Гарибалди. Връщане в Милано. Нощувка.

  • 26 декември - понеделник
Закуска. Трансфер до летище Бергамо. Излитане за София в 13:15, кацане в 16:15.


Пакетна цена на човек в двойна стая:

Хотел IBIS Milano Centtro 3* Човек в двойна стая Трети човек на допълнително легло Единична стая
23.12.16 - 26.12.16 729 лв. 659 лв. 913 лв.


Разписание на полетите:

23.12.16 - излитане в 11:35, кацане 12:40 в Бергамо.
26.12.16 - излитане в 13:15 от Бергамо, кацане 16:15 в София.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
самолетен билет София – Бергамо – София с а/к Уиз Еър
малък ръчен багаж 42x32x25 см /до 30 л раница/
трансфери летище – хотел – летище
3 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на Милано
екскурзия в Бергамо с местен екскурзовод на български език
екскурзия във Верона с местен екскурзовод на български език
пешеходна разходка в Милано с местен екскурзовод на български език
представител на туроператора по време на пътуването
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
градска такса – заплаща се на рецепцията на хотела – 2-4 евро на вечер на турист за хотели от категория 2-3 звезди
допълнително се заплаща по желание:
голям салонен багаж 56х45х25 см - 65 лв на багаж двупосочно. Багажът се заявява и доплаща най-късно 14 дни преди пътуването.
багаж до 23 кг – 110 лв на багаж двупосочно. При заявяването на такъв багаж не може да се заяви голям салонен багаж 56х45х25 см. Багажът се заявява при записване и заплаща най-късно до 14 дни преди пътуването. Цената на багажа може да се промени от авиокомпанията и подлежи на препотвърждение в деня на доплащане.
екскурзия до Комо с професионален местен екскурзовод на български език – 85 лв на турист при мин. 20 туристи.
слушалки по време на екскурзиите – 1,50 евро на турист, плаща се на място
Вечеря в типичен милански ресторант –при минимум 20 записани туристи – цена ще бъде предоставена до 15.11.16
Вход за Арена ди Верона – 7,50 евро на турист, вход за Къщата на Жулиета – 4,50 евро на турист.
Допълнителните екскурзии се заявяват при записване, а се доплащат най-късно до 10.12.16.



ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Описание на хотела:
Хотел IBIS Milano Center 3* е с перфектно разположение в центъра на града, на пешеходно разстояние от Театър Ла Скала и историческия център. Стаите разполагат с климатик, сателитна телевизия, безплатен безжичен интернет.

Минимален брой за осъществявяне на екскурзията: 24 човека. Срок за уведомление: 10.12.16. В случай, че не бъде събран минималния брой до посочения срок, се възстановяват всички внесени депозити.

Условия за записване и анулации:
Внимание !!! При записването задължително се предоставя копие на личен документ, с който ще се пътува и се заявяват багаж и допълнителни екскурзии. На място допълнителни екскурзии и вечери НЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ.
Депозит от 50% в деня на записване, доплащане до 14 дни преди отпътуване.
Допълнителните екскурзии и багажът се заплащат до 10.12.16 г.