Коледа

Коледа в Белград
Код на оферта: 150442
Маршрут:  Пловдив - София - Белград - Нови Сад - Сремски Карловци - Белград - Ниш - София - Пловдив

цена от
239 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Коледа в Белград


Екскурзията е тридневна и включва 2 нощувки в Белград и разглеждане с екскурзовод забележителностите на града, факултативна екскурзия до Нови Сад. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 4 звезди.


ПРОГРАМА:

  • 23.12.2016
04.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.30 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Около обяд - пристигане в Белград. Панорамна обиколка на Белград – Църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, Народния театър, пл. „Теразие”, крепоста ’’Калемегдан”, пл. „Никола Пашич”, Парламента на Сърбия (Скупщината). Възможност за разходка из Калемегдан (Белградската крепост), за разглеждане на военноисторическия музей, който се намира в самата крепост. Настаняване в хотела. Нощувка.

  • 24.12.2016
Закуска. Свободен ден в Белград или факултативна полудневна екскурзия до областта Войводина с разглеждане на Нови Сад и Сремски Карловци - с доплащане 25 лв за възрастни и 15 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 участници. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада пред кметството, католическата катедрала „Света Богородица”, православната църква „Свети Георги”, синагогата. Фотопауза на Петроварадинската крепост – една от най-впечатляващите крепости в Югоизточна Европа, кацнала живописно на един хълм над Дунава на 3 км от Нови Сад. Разходка из Сремски Карловци: Патриаршеския дворец, Съборната църква, Старата гимназия. Възможност за посещение на винарна и дегустация на вина в Сремски Карловци – център на известен винарски район. Завръщане в Белград. Свободно време. Коледна вечеря (с доплащане). Нощувка.

  • 25.12.2016
Закуска. Отпътуване от Белград. Разглеждане на Ниш: пешеходна разходка в центъра на града: площад "Крал Милан" с паметника на освободителите на града, пешеходната търговска улица Обреновичева, университета, кметството, крепостта. Вечерта - пристигане в България.


    • Варианти за Коледна вечеря ще бъдат предоставени след 01.11.2016

      • ВАЖНО: При нощувки в Белград туристите заплащат градска такса (city tax) в размер на около 1,30 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.


Цената включва:

  • транспорт с луксозен автобус
  • съответният брой нощувки със закуски
  • водач-придружител от Туроператора
  • екскурзоводско обслужване


Цената НЕ включва:

  • Коледна вечеря
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт, слушалки по време на екскурзоводските беседи и пр.
  • Медицинска застраховка (2 лв на човек на ден)


Допълнителни екскурзии:

  • Екскурзия до Нови Сад - 25 лв
Полудневна екскурзия до Нови Сад по желание.
Екскурзията включва пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада пред кметството, католическата катедрала „Света Богородица”, православната църква „Свети Георги”, синагогата. Фотопауза на Петроварадинската крепост – една от най-впечатляващите крепости в Югоизточна Европа, кацнала живописно на един хълм над Дунава, на 3 км от Нови Сад. Възможност за посещение на винарна и дегустация на вина в Сремски Карловци – център на известен винарски район.
Екскурзията се провежда при група от минимум 20 участника.

  • Екскурзия до Нови Сад за деца до 18 г. - 15 лв

  • Допълнителна седалка - 99 лв
Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна.


    • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока


Хотели в Белград, които ползваме при програмата:

Категория А: Хотел Balkan Garni 3* - разположен в близост до Белградския панаир и парка “Баново Бърдо”, на 10 мин. с автомобил от центъра на града;

Категория В: Хотел Rex 3* - намира се в близост до парка „Газела” и едноименния мост над р. Сава, на 20 мин. пешеходно разтояние до катедралата „Св. Сава”, на 25 мин. пешеходно разстояние от централната улица „Княз Михаил”, на 35 мин. от парка Калемегдан и на 35 мин. от бохемския квартал „Скадарлия”;

Категория С: Хотел Belgrad City 3* - намира се на Савски площад, на 20 мин. пешеходно разстояние от централната улица „Княз Михаил”, на 30 мин. от парка Калемегдан и на 30 мин. от бохемския квартал „Скадарлия”;

Категория D: Хотел Kasina 3* - намира се на площад “Теразие”, на 5 мин. пешеходно разстояние от централната улица „Княз Михаил”, на 20 мин. от парка Калемегдан и на 15 мин. от бохемския квартал „Скадарлия”;

Категория Е: Хотел Queen’s Astoriya Design 4* - намира се близо до Савски площад, на 20 мин. пешеходно разстояние от централната улица „Княз Михаил”, на 30 мин. от парка Калемегдан и на 30 мин. от бохемския квартал „Скадарлия”