Предколедни екскурзии

Коледна приказка в Германия
Код на оферта: 148887
Маршрут:  София – Нюрнберг – Бамберг – Байройт – Нюрнберг – Ротенбург – Хайделберг – Мюнхен – Нюрнберг – София

цена от
779 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Коледна приказка в Германия


ПРОГРАМА:

  • Първи ден София – Нюрнберг
Събиране на летище София за полет до Нюрнберг в 13:50. Кацане в Нюрнберг в 15:05. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за посещение на коледния базар, където може да опитате известните нюрнбергски наденички - необходимо е ползване на градски транспорт. Коледните базари в Нюрнберг се организират от 17 в. и всяка година се посещава от над 2 млн. души от цял свят. Нощувка.

  • Втори ден Нюрнберг – Бамберг – Байройт
Закуска. Свободно време в Нюрнберг - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до Бамберг и Байройт: Сутринта отпътуване за Бамберг - духовната столица на Бавария. Пешеходна разходка в стария град: кметството, катедралата "Св. Петър и Св. Георги" и Резиденцията на архиепископа. Пешеходна разходка в университетския и фестивален град Байройт - старият площад "Марктплац", Максимилиянщтрасе и най-старата и величествена църква в града "Щаткирхе", Старият дворец и Операта. Връщане в Нюрнберг вечерта. Нощувка.

  • Трети ден Нюрнберг – Ротенбург – Хайделберг
Закуска. Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер. Кратка пешеходна разходка по калдъръмените улици на средновековния имперски град Ротенбург. Високи кули и впечатляващи укрепления, криволичещи улички, живописни еркери и големи църкви привличат посетители от цял свят. Отпътуване за Хайделберг. Следобед пешеходна разходка в Стария град: средновековният замък с голямата винена бъчва, централният площад "Карлсплац", пазара, кметството, църквата "Св. Дух", Старият мост, Къщата на рицаря и унивеситетският площад.

  • Четвърти ден Хайделберг – Мюнхен – Нюрнберг
Закуска. 8.00 ч. отпътуване за Мюнхен - столица на провинция Бавария. Пешеходна разходка в стария град (минимум 1 ч.): "Мариенплац" с Колоната на Дева Мария; най-старата църква "Св. Петър", Старото кметство , Новото кметство - изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг и посещение на известните коледни базари. Отпътуване за Нюрнберг. Настаняване късно вечерта. Нощувка.

  • Пети ден Нюрнберг – София
Закуска. Напускане на стаите. Пешеходна разходка в историческия център: Пазарният площад с красивия фонтан, увенчан с колона, направена за църква, която така и не била построена; Фрауенкирхе; Кайзербург - замък, в който са резидирали всички кайзери през периода 1050 - 1571 г.; Къщата на Албрехт Дюрер - големият германски художник , която днес е превърната в музей. Tрансфер до летището за полет до София в 15:35. Кацане на летище София в 18:40.


НАСТАНЯВАНЕ

хотел 3*
Двойна стая със спалня включено в цената
Двойна стая с отделни легла включено в цената
Допълнително легло в двойна стая включено в цената
Единична стая +255 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Целодневна екскурзия до Бамберг и Байройт, при минимум 20 туристи (цената включва транспорт, пешеходни разходки в Бамберг и Байройт, екскурзоводско обслужване): от 12 г. 86 лв.; от 2 г. до 11 г. 65 лв.
Пълноцветен пътеводител за Германия на български език на National Geographic (400 стр.) - с прекрасни фотографии и подробни цветни карти 24.90 лв.
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см (в двете посоки) на турист 64 лв.
Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки) на турист 132 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист 174 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Нюрнберг - София с директен полет на авиокомпания "Wizz Air" с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
Летищни такси
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Нюрнберг
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Хайделберг
Трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с комфортен туристически автобус по описания маршрут
Пешеходни разходки в Нюрнберг, Ротенбург, Хайделберг и Мюнхен
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с покритие 10 000 евро
Водач от България и екскурзоводско обслужване на български език


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Целодневна екскурзия до Бамберг и Байройт
Градски транспорт в Мюнхен (2,70 EUR - еднопосочен билет), Нюрнберг (2,60 EUR - еднопосочен билет; 5,40 - еднодневна карта)
Входна такса за замъка "Кайзербург" (7 EUR) в Нюрнберг
Входни такси за Дойчес музеум (8,5 EUR) и двореца "Нимфенбург" (6 EUR) в Мюнхен
Чекиран багаж до 23 кг
Чекиран багаж до 32 кг
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.