Предколедни екскурзии до Букурещ

Екскурзия до Букурещ - Коледни базари с посещение на Парламента от Варна, Шумен и Русе
Код на оферта: 171676
Маршрут:  Варна - Шумен - Разград - Русе - Букурещ

цена от
26 лв.
1 дни
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Коледни базари в Букурещ с посещение на Двореца на Парламента

Подарете си разходка из „Малкия Париж“ и се потопете в невероятната Коледна атмосфера. Знаем, че най-известните базари от този тип се организират в Германия, Австрия, Чехия..., но северната ни съседка не отстъпва по нищо.

На коледния базар в Букурещ има 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща - от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени вещи. Има за всекиго по нещо!



Програмата се осъществява от Варна, Добрич, Шумен, Разград, Русе


Програма:

Отпътуване Варна в 05.00ч от ул.Антим I ; От Шумен в 06:00ч./ * При минимум 12 туриста от паркинга на Била, при по –малко хора от 5-ти км. /От Разград от бензиностанция Петрол на пътя за Русе около 06:45 ч./ От Русе в 8:30ч. От паркинга на централна жп. гара.

Пристигане около 10:30ч. в румънската столица. * По-желание Посещение на Двореца на Парламента /срещу допълнително заплащане , при минимум 20 човека,обиколката продължава около час / Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод: , Патриархалната катедрала- духовният център на града. Място, където се намират мощите на Свети Димитър Бесарбовски и част от мощите на Свети Свети Константин и Елена , хълма на Митрополията,пл. „Унирии”, пл. „21-ви декември”, Националния театър, Площада на революцията, кралския дворец (понастоящем музей на изящните изкуства), Сената, университетската библиотека, храма на музиката „Атене”- концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м., пл. „Романя”, пл. „Викторией”, Триумфалната арка (копие на парижката). Патриаршеската катедрала, Кралския дворец.

След обяд пешеходна разходка в старият град на Букурещ, където ще се любувате на прекрасната архитектура на реставрирани сгради, запазени по улица „Липскани“. Ще видите Стария княжески съд на Влад Цепеш – владетелят, увековечен от Брам Стоукър като Дракула. Тук се намира и най – голямата книжарница в Румъния – „Carturesti Carusel“ – в превод „Въртележка от светлина“. Шест – етажното здание ,построено през 1860г винаги е било важен търговски обект – банка, базар,а в момента снежно бяло царство на приказките и културата. Тук е и старата княжеска църква – най-старата сграда в Букурещ,както и бившия хан „Луи Манук“ – в момента луксозен хотел-ресторант. Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера.

Посещение на Коледните базари в Букурещ - По подобие на Коледните базари в Австрия и Германия ,този в Букурещ не отстъпва по нищо. На коледния базар има около 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща - от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени вещи. Има за всекиго по нещо! На изградената сцена гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи.Богато украсените базари и цялата светеща столица Букурещ ,създават невероятно Коледно настроение струящо от всякъде.Свободно време на базара и надвечер и късния следобяд отпътуване обратно за България. Пристигане в Русе около 20.00ч., Шумен около 21:00ч Варна около 22:00ч на Антим Първи.


Отпътуване от: На човек
Варна 40 лв
Шумен/Разград 37 лв
Русе 26 лв


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:

транспорт с лицензиран автобус / климатик, ТV, /
Панорамна и пешеходна екскурзия на Букурещ
Посещение на Коледен базар в Букурещ
медицинска застраховка за лица до 65 год.
Всички трансфери по програмата
Магистрални и пътни такси
Екскурзоводско обслужване


Цената не включва:

медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 65-79.99 год. – доплащане 2.00 лв.; за лица 80 г. - 85 г.- 4 лв.
Входна такса за Парламента- 40 леи за възрастни, студенти / 18-26 г. със студентска книжка / - 20 леи; деца и ученици 7-17 години / с ученическа карта /- 10 леи, деца до 7 г.- безплатно
Разходи от личен характер


Забележка:

Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително
Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.
Влизането в Парламента се препотвърждава един ден преди датата на отпътуване на групата поради ограничен брой посещения от страна на управлението на Парламента.При отказ от страна на Парламента да приеме групата ще се посещава Природонаучен музей – Григорий Антипа.
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване



НираМар Травел ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „ДЗИ " ЕАД. Сертификатът към застрахователната полица е с
№ 212117031000002