Предколедни екскурзии

Копенхаген – коледното настроение на Скандинавия
Код на оферта: 149783
Маршрут:  София – Малмьо – Копенхаген – Замъкът

цена от
999 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Копенхаген – коледното настроение на Скандинавия


Програма:

  • Първи ден София – Малмьо – Копенхаген
Отпътуване в 18.10 ч. от Терминал 1 на летище София за Малмьо с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Малмьо в 19.55 ч. Отпътуване за Копенхаген през моста „Йоресунд” – най-дългият комбиниран автомобилно-железопътен мост в Европа, който свързва датската столица Копенхаген с шведския град Малмьо. Настаняване в хотел „Copenhagen Crown“ *** или подобен в Копенхаген. Нощувка.

  • Втори ден Копенхаген
Закуска. Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.): статуята на Малката русалка – символ на Копенхаген; старото пристанище „Нихавн”; фонтанът „Гефион“; кралският дворец „Амалиенборг” – зимна резиденция на кралското семейство; замъкът и градините „Розенборг”, построен в ренесансов стил. Свободно време по „Строгет” – най-дългата пешеходна улица в света или за посещение на един от най-уютните коледни базари на Копенхаген, разположен в района на живописното пристанище „Нихавн” (необходимо е ползване на градски транспорт). Възможност за посещение на Музея на книгата на Гинес, замъка „Розенборг” или градините „Тиволи” с традиционния коледен базар, създаващи уникално коледно настроение и атмосфера. Нощувка.

  • Трети ден Копенхаген – Замъкът "Кронборг" – Замъкът „Фредериксборг”
Закуска. Отпътуване за Хелзингор, където се намира величествения ренесансов замък "Кронборг", разположен в най-тясната част на протока Йоресунд. Това е най-известният замък в Дания, включен в списъка на ЮНЕСКО и добил популярност от пиесата „Хамлет“ на Уилям Шекспир. Свободно време за индивидуално посещение на замъка. Екскурзията продължава към Хилерьод, където се намира замъкът „Фредериксборг” – най-красивият ренесансов замък в Дания, наричан „Датски Версай”, разположен върху три островчета на езерото Есрум. Свободно време за индивидуално посещение на замъка. Връщане обратно в Копенхаген. Нощувка в Копенхаген.

  • Четвърти ден Копенхаген – Роскилде – Копенхаген
Закуска. Свободно време в Копенхаген – необходимо е ползване на градски транспорт или по желание екскурзия до Роскилде – столица на Дания до 1455 г.: готическата катедрала от 13 в., включена в списъка на ЮНЕСКО и мястото, където са погребани датските крале; Музеят на викингските кораби, разположен на пристанището, на брега на фиорда Роскилде – представлява колекция от 5 идеално запазени викингски кораба от 11 в. Връщане обратно в Копенхаген за посещение на старата пивоварна „Карлсберг” и дегустация на бира (2 бири на турист). Нощувка.

  • Пети ден Копенхаген – Малмьо – София
Закуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Копенхаген - необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за Малмьо. Туристическа програма в центъра на града: площад „Сторторгет” с конната статуя на крал Карл Густав X; Кметството; Резиденцията; църквата „Св. Петър” – най-старата сграда в Малмьо; площад „Лила”; „Хедманска градина” от 16 век; замъкът „Малмьохус”; паркът „Кунгс”; паркът „Слотс”. Свободно време. Трансфер до летището на Малмьо. Отпътуване за България в 20.25 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на Терминал 1 на летище София в 23.55 ч.


НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня включено в цената
Двойна стая с отделни легла включено в цената
Допълнително легло в двойна стая включено в цената
Единична стая +399 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см (в двете посоки) на турист 48 лв.
Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки) на турист 110 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист 148 лв.
Екскурзия до Роскилде (с включена входна такса за Музея на викингските кораби) и посещение на старата пивоварна "Карлсберг" (с включена дегустация на бира – 2 бири на турист) на турист при минимум 25 туристи 115 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София - Малмьо - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
Групов трансфер летище - хотел - летище
4 нощувки със закуски в хотел "Copenhagen Crown" *** или подобен в Копенхаген
Пешеходна разходка в Малмьо
Туристическа програма с местен екскурзовод в Копенхаген
Екскурзия до замъка "Кронборг" и замъка "Фредериксборг" (без включени входни такси)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач-екскурзовод от България


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Чекиран багаж до 23 кг или 32 кг
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см
Екскурзия до Роскилде и посещение на старата пивоварна "Карлсберг"
Входни такси за Музея на книгата на Гинес (90 DKK), замъка "Розенборг" (105 DKK) и градините "Тиволи" (110 DKK) в Копенхаген
Входни такси за замъка "Кронборг" (90 DKK) и замъка "Фредериксборг" (75 DKK)
Входна такса за Катедралата (60 DKK) в Роскилде
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Бакшиш за шофьора (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Туристическата програма се осъществява на български език.
Часове на полета: W6 4423 тръгва от София - Терминал 1 (SOF) в 18:10 ч. Пристига в Малмьо (MMX) в 19:55 ч.; W6 4424 тръгва от Малмьо (MMX) в 20:25 ч. Пристига в София - Терминал 1 (SOF) в 23:55 ч.


ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА: "Copenhagen Crown" *** (или подобен) - http://www.copenhagencrown.dk/english - централно разположен, на пешеходно разстояние от градините "Тиволи", Кметството и пешеходната улица "Строгет"
Валутни курсове: 1 EUR = 7,46 DKK
Екскурзията се провежда при минимум 30 туристи.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Дания, Швеция: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Дания, Швеция: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.