Италия

Красотата на Италианските езера
Код на оферта: 162202
Маршрут:  София - Милано - Лаго Маджоре - Боромеови острови - Стреза - Лаго ди Комо - Беладжо - Лаго ди Гарда - Сирмионе - Бардолино - Верона - Лябляна

цена от
799 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Красотата на Италианските езера

1 ДЕН:
Обеден полет до Милано. Трансфер до центъра на града и разглеждане на забележителностите: Кастело Сфорцеско - Замъкът на Сфорците се намира в центъра на Милано. Построен е през 15 в. от херцога на Милано Франческо I Сфорца върху руините на по-стара крепост, издигната от Галеацо Висконти през 14 в, площад Дуомо с Миланската катедрала – една от най високите катедрали в света, галерията Виктор Емануил, световноизвестния оперен театър - Ла Скала. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре и посещение на Боромеовите острови: Трите острова - Изола Бела, Изола Мадре и Изола деи Пескатори могат да имат един и същ прекрасен фон, но въпреки това предлагат различни преживявания. От приказния дворец Боромео на Изола Бела, до английските градини на Изола Мадре и рибарското селище разположено на Изола деи Пескатори. Свободно време за разходка в Стреза, перлата на Лаго Маджоре, която в продължение на векове е била притегателен център за аристократите от цяла Европа. През 1948 г. американският писател Ърнест Хемингуей е посетил Стреза и започнал своя роман „Сбогом на оръжията 1929 г.”, вдъхновен от любовната история на писателя с медицинската сестра Агнес, по време на Първата световна война. Отпътуване за Арона със спирка в парк La Rocca ( Замъкът ) който и до днес е собственост на наследниците на фамилия Боромео. В парка могат да се видят останките от замъка на Арона, разрушен от Наполеоновите войски, и където се е родил самия Св Карло Боромео. Паркът е със свободен достъп и е любимо място на местните жители. Привечер настаняване в хотел 3* в района на Арона / Варезе. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Лаго ди Комо – едно от най-дълбоките езера в Европа и трето по големина езеро в Италия. Спирка и разглеждане на историческия градски център на гр. Комо - Пиаца дел Дуомо с Катедралата Санта Мария, Кметството с паметника Торе дел Комуне, Пиаца Верди, средновековните крепостни стени, Корсо Виторио Емануеле, романската базилика Сан Феделе и площада Сан Феделе, величествената кула на Пиаца Виктория и паметника на Гарибалди. По желание – разходка с корабче до Беладжо, едно от най-красивите селища, живописно разположено на малък полуостров между двата водни ръкава на езерото. Разходка по улиците на градчето и възможност за посещение на вила Мелци, построена през 1810 г., с красив английски парк. Отпътуване за Мантова с попътна спирка в Сончино и разглеждане на един от най характерните дворци на Ломбардите построен през десети век и играл ключова роля в отбраната на областта до шестнадесети век. Настаняване в хотел 3* в района на Мантова.

4 ДЕН:
Закуска. Разглеждане на историческия център на Мантова с Палацо Дукале - дворец на фамилия Гондзага и Медичи, строен между 13 и 18 век, пищно декориран с 500 стаи и 15 двора. Ще имате възможност да се насладите на огромните позлатени зали и галерии пълни с платна на ренесансови художници. Градът е известен още като родното място на римския писател Вергилий. Отпътуване за най голямото от италианските езера Лаго ди Гарда и разглеждане на Сирмионе - град с дълга история, датираща още от 1 век пр. н. е, което предполага и голям брой архитектурни и културни забележителности от древността. Най-известна сред тях, превърнала се в емблема на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка, открита в Северна Италия. Други забележителности в града са замъкът на Скалиджерите (13 век) – изключително рядък пример за крепостна порта, който бил използван от флотата на фамилия Дела Скала; църквата Сан Пиетро ин Мавино, с фрески от 12 век; Следобяд отпътуване за Бардолино – селище известно с производството си на вино. Сред основните забележителности е църквата Сан Зено строена в средата на 9 в., това е една от малкото сгради в Италия с каролингски произход. Настаняване в 3* хотел в района на Верона. Нощувка.

5 ДЕН:
Закуска. Пешеходна обиколка на Верона - площад Бра с римският амфитеатър – Арена ди Верона, впечатляващият дворец на гвардията и неокласическия дворец Бабиери където днес се помещава кметството. Обиколката продължава към площад Ербе – един от най старите площади датиращ от римско време и който разкрива един причудлив ансамбъл от уникални сгради, колони, статуи и изрисувани къщи. В близост до площад Ербе се намира църквата Света Мария Антика, в чийто двор е Арката на Скалиджерите - монументален комплекс от гробниците на фамилия Дела Скала. Някои историци смятат, че те са едни от най-ярките и значими шедьоври на готическото изкуство. На обяд отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

6 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.



Цена на човек, за пакет, в лева Редовни цени
На човек в двойна / тройна стая 750.00 лв 799.00 лв.
Доплащане за единична стая 195.00 лв. 195.00 лв.
Дете до 11 год. с двама възрастни 590.00 лв. 629.00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
√ Самолетен билет София – Милано с включени летищни такси;
√ Транспорт с комфортен автобус в Италия и обратно до София;
√ 1 нощувка със закуска хотел 3* в района на Милано;
√ 1 нощувка със закуска хотел 3* в района на Арона / Верезе;
√ 1 нощувка със закуска хотел 3* в района на Мантова;
√ 1 нощувка със закуска хотел 3* в района на Верона;
√ 1 нощувка със закуска хотел 3* в района на Любляна
√ Туристически обиколки и трансфери по програма: в Милано, Верона, района на Италианските езера: Лаго Маджоре, Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо;
√ Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
√ Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 и над 64 год. имат доплащане /;
√ Водач от фирмата

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
√ Чекиран багаж за самолета – 1 брой до 23 кг – 35 лв.;
√ Общински такси в хотелите – задължителни, заплащат се на място – около 10 €;
√ Екскурзия с корабче до Боромеови острови и вход за дворците и градините на Изола Белла и Изола Мадре – 35€ възрастен, 27€ - деца до 11 г. – заявява се и се заплаща предварително в България;
√ Екскурзия с корабче до Беладжо -30 €;
√ Езерото Гарда – Сирмионе – Замъкът Рока Скалиджери - 5 € - групова цена;
√ Входни такси за обектите по програмата;


МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция и Италия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.
Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица № 03700100001089. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек на ден /не на нощувка/.
Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка 2.00 лева на човек на ден.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани на 3-4 часа / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.