Майски празници

Майски празници в Милано и Лаго ди Гарда - полет от Варна
Код на оферта: 186704
Маршрут:  Варна - Милано - Варна

цена от
899 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Майски празници в МИЛАНО и Лаго ди Гарда

Гарантирана дата с директни полети от Варна
5 дни / 4 нощувки, 24-28 май 2020

Екскурзия в Бергамо, Милано, Сирмионе - включена в цената!
Хотели 3* + в центъра на Милано и в Сирмионе на езерото Лаго ди Гарда

Пакетна цена на турист в двойна стая - 899 лв


Програма на пътуването:

24 май - неделя.

Излитане от летище Варна в 06:10ч. с полет на а/к Уиз Еър, кацане на летище Бергамо в 07:35ч. Посрещане от представител на туроператора. Пешеходна разходка в Бергамо. Стария град на Бергамо е разположен на живописна височина с прекрасна гледка към Новия град и долините на Ломбардия. Пешеходна разходка с екскурзовод на български език в средновековния Стар град: Пиаца Дуомо, Пиаца Векиа, Катедралата, Базиликата Санта Мария Маджоре, Капела Колеони, Градската кула, на която може да се изкачиш с асансьор и да се насладиш на възхитителна панорама, виа Колеони - основната търговска улица, на която се редуват магазини и средновековни площадчета. Свободно време. Отпътуване за Милано. Настаняване в централно разположения хотел Sempione 3*+ в Милано. Кратка почивка. Следобед - пешеходна екскурзия в Милано с местен екскурзовод на български език: Катедралата Санта Мария Маджоре- великолепен образец на готическата архитектура, Галерията Виторио Емануеле - „салона на Милано”, най-известната опера в света Ла Скала с едноименния площад, Двореца Сфорца /ок. 2 часа/. Нощувка.


25 май - понеделник.

Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: целодневна екскурзия до Лаго Маджоре с местен професионален екскурзовод на български език. Цена - 125 лв на човек при минимум 15 записани туристи. Отпътуване за Стреса - перлата на езерото Лаго Маджоре, една от най-красивите и престижни европейски ривиери. Отплаване за остров Изола дей Пескатори, живописно рибарско селище с малка църква, тесни извити улички и очарователна крайбрежна променада. Свободно време за обяд. Продължаване с корабче до Изола Бела с известното бароково имение на фамилията Боромео и уникална ботаническа градина с прекрасна панорама към езерото. Вход за имението се заплаща на място - 20 евро човек. Цена на корабчето до Изола деи Пескатори и Изола Белла - приблизително 11 евро на човек двупосочно. Връщане в Стреса. Свободно време. Трансфер до Милано.


26 май - вторник.

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време в Милано. 14:00 ч отпътуване за Сирмионе, живописно градче на езерото Гарда. Настаняване в хотел Lа Paul 3* с чудесна градина на самото езеро. Пешеходна разходка в Сирмионе - средновековната Крепост Кастело Скалигеро /отвън/, Стария град, вилата на Мария Калас. Свободно време за самостоятелно посещение на крепостта, издигната върху самото езеро, със собствено пристанище и 37 метрова кула, от която се откриват чудесни гледки към целия полуостров и езерото Гарда /вход 6 евро/ и Вила Ла Грота ди Катуло - една от най-добре запазените вили от римска епоха в северна Италия с чудесен парк /вход 10 евро/. Нощувка.


27 май - сряда.

Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: целодневна разходка с корабче до две от най-красивите градчета на езерото Гарда: Лимоне и Гардоне Ривиера. Ще посетите китното рибарско градче Лимоне с неговото Старо пристанище, откъдето започват тесните улички покрай брега с живописни тераси към езерото. Ще може да видите църквата Сан Пиетро, защитникът на селището с римски керемиди, средновековни фрески и невероятна гледка към лимоновите и маслинови горички на района, известен със производството на цитрусови култури. Сгушено между водата и отвесните скали е нашата следваща спирка: Гардоне Ривиера - едно от най-красивите малки градчета в цяла Италия. Гардоне Ривиера е истинска ботаническа градина, в която благоприятният микроклимат на езерото събира растителност от Централна Европа, Средиземноморието и субтропиците. По желание: посещение на градината Heller Garden, в която върху 10 хиляди квадратни метра чудесно виреят над 3 000 растителни вида и създават една уникална комбинация от благоухания и цветове. Вход за градината: 12 евро на турист, заплаща се на място. Разходка по живописната крайбрежна променада до кулата Сан Марко. Свободно време. Връщане в Сирмионе. Целодневен билет за корабчето - 24 евро на турист, заплаща се на място.


28 май - четвъртък.

Закуска - сух пакет. Ранен трансфер до летище Бергамо. Излитане за Варна в 08:05ч. Кацане на летище Варна в 11:25 ч.


Дата Цена

24.05.2020 578 EUR 1 Възр, Единична стая - стандарт, Закуска
24.05.2020 919 EUR 2 Възр, Двойна стая - стандарт, Закуска
24.05.2020 1333 EUR 2 Възр+1 дете (2-12), Двойна стая - стандарт, Закуска
24.05.2020 1369 EUR 2 Възр+1 възр., Двойна стая - стандарт, Закуска


Цената включва:

самолетен билет Варна - Бергамо - Варна с а/к Уиз Еър с летищни такси
малък салонен ръчен багаж 40x30x20 см
трансфери летище - хотел - летище
2 нощувки със закуски в хотел 3*+ в центъра на Милано
2 нощувки със закуски в хотел 3*+ в центъра на Сирмионе
екскурзия с местен екскурзовод на български език в Бергамо, Милано, Сирмионе
представител на български език на туроператора на място по време на пътуването
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*
  • Всички туристи навършили 66 г. задължително доплащат за застраховка 8 лв към пакета.


Цената не включва:

градска такса в Милано - на рецепцията на хотела - 4 евро на вечер на турист. Заплащането е задължително и се извършва на място от всеки турист.
багаж до 10 кг - 94 лв двупосочно /към дата 20.11.19
багаж до 20 кг - 125 лв двупосочно /към дата 20.11.19/
Багажа се заявява и доплаща най-късно до 14 дни преди пътуването. Цената на багажа може да се промени от авиокомпанията и подлежи на препотвърждение 10 дни преди отпътуване.

по желание: целодневна екскурзия с професионален местен екскурзовод на български език до Лаго Маджоре с курортния град Стреса и островите Изола Бела и Изола деи Пескатори на Лаго ди Маджоре - 125 лв на турист при минимум 15 записани туристи.
билет за корабчето до Изола деи Пескатори и Изола Белла - 11 евро на човек двупосочно,
входна такса за Музея и градините на Изола Белла - 20 евро на турист
входни такси за музеи, посещавани по избор


Описание на хотелите:

Хотел Sempione 3*+ е с перфектно разположение в центъра на Милано, на пешеходно разстояние от бохемския квартал Брера, Ла Скала, Галерия Виторио Емануеле на 50 м от спирка на метро.
Семейният хотел се намира в историческа сграда и е изцяло реновиран. Безплатен безжичен интернет в хотела.
Стаите са разполагат с климатик, сателитна телевизия, минибар, сешоар.


Хотел La Paul 3*+ в Сирмионе, на берга на езерото, на пешеходно разстояние от историческия център на Сирмионе и Крепостта, на 50 м от спирка на редовен автобус до Верона.
Разполага със собствена градина с палми и маслини, ресторант в градината, външен басейн и собствен плаж.
В стаите: 17 кв. м., климатик, парно отопление, сателитна телевизия, сейф, сешоар, без балкон.


Разписание на полетите:

24.05.20 - излитане в 06:10 ч. от Варна, кацане 07:35ч. в Бергамо.
28.05.20 - излитане в 08:05ч. от Милано, кацане 11:25ч. във Варна.

Условия за записване:
При записване задължително се предоставя копие от валиден личен документ, с който ще се пътува /лична карта или паспорт/
Депозит от 50% в деня на записване, доплащане до 14 дни преди отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.



Условия за анулации:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.