Майски празници

Остров Корфу, остров Паксос и Антипаксос
Код на оферта: 161794
Маршрут:  Хасково - Пловдив - Пазарджик - София - Игуменица - о. Корфу - Палеокастрица - Сидари

цена от
245 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Остров Корфу, остров Паксос и Антипаксос

Програмата се осъществява от: София, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Благоевград


ПРОГРАМА

1 ДЕН
От Хасково, от бензиностанция ОМВ в 20.00 ч; От Пловдив в 21.00 ч от бензиностанция ОМВ до хотел Санкпетербург; Пазарджик -22.00 ч от бензиностанция Шел на магистралата; от София в 23.30 ч. от площад “ Александър Невски “; Благоевград – часа и място се уточняват допълнително.
По маршрут София – Кулата – Солун- Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица.

2 ДЕН / ИГУМЕНИЦА - ОСТРОВ КОРФУ
От Игуменица до Корфу се пътува с ферибот (1 ч. и 30 мин.). Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време или по желание включване в Панорамна обиколка на гр. Корфу /срещу доплащане/ - Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаваме за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело./ около 4 часа/.
„Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ
Закуска. Свободно време по желание включване в целодневен круиз до Круиз до Паксос, Антипаксос и Сините пещери тръгвайки от пристанището на Корфу, се открива уникална гледка на Старата Венецианска крепост и югоизточното крайбрежие на Корфу. Продължавайки на юг до скалистите брегове на остров Паксос, лодката навлиза в зашеметяващите морски пещери. След тяхното разглеждане се отправяме към перфектно оформения бряг на остров Антипаксос, с чийто пясъчни плажове и кристални води, се сравнява с Карибите. Спираме за почивка за плаж и плуване, след което се връщаме към Паксос, като там си правим разходка из тесните криволичещи улички или сядаме да обядваме в някоя таверна.Мероприятието се провежда в Понеделник, Вторник или Петък. Тръгвайки от пристанището на Корфу, се открива уникална гледка на Старата Венецианска крепост и югоизточното крайбрежие на Корфу. Продължавайки на юг до скалистите брегове на остров Паксос, лодката навлиза в зашеметяващите морски пещери. След тяхното разглеждане се отправяме към перфектно оформения бряг на остров Антипаксос, с чийто пясъчни плажове и кристални води, се сравнява с Карибите. Спираме за почивка за плаж и плуване, след което се връщаме към Паксос, като там си правим разходка из тесните криволичещи улички или сядаме да обядваме в някоя таверна. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ - ПАЛЕОКАСТРИЦА И СИДАРИ
Закуска. Екскурзия до Палеокастрица (срещу доплащане), един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби.Свободно време за раходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта". Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в съответните градове.



На човек в двойна стая Трети възрастен в двойна стая 1-во дете от 00 - 5,99 г. 2-ро дете от 06 - 11,99 г.
28.04 – 02.05.2017 г. 245 лв. 225 лв. 120 лв. 200 лв.
24.05 - 28.05.2017 г. 245 лв. 225 лв. 120 лв. 200 лв.
21.06 - 25.06.2017 г. 245 лв. 225 лв. 120 лв. 200 лв.
05.09 - 09.09.2017 г. 245 лв. 225 лв. 120 лв. 200 лв.
20.09 - 24.09.2017 г. 245 лв. 225 лв. 120 лв. 200 лв.


Доплащане за отпътуване от: Хасково – 30 лв ; Пловдив – 20 лв; Пазарджик – 20 лв; - при минимален брой участници - 15 човека.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
транспорт с лицензиран автобус /климатик, TV/
3 нощувки със закуски и вечери 3*
медицинска застраховка
фериботни билети и магистрални такси


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Обзорна Екскурзия на Корфу с включена входна такса за двореца Ахилио - 15 EUR
Eкскурзия до Палеокастрица и Сидари – 20 EUR
Разходка с лодка в Палеокастрица - 10 EUR
Корабчето “Калипсо стар” - възрастен - 15 EUR; дете до 12 г. - 11 EUR
Круиз до Паксос, Антипаксос и Сините Пещери - 32 EUR за възрастен / 17 EUR за деца до 12 г.

    • Забележка: всички екскурзии се заявяват и заплащат от България.


МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА: 40 туристи.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди началната дата.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт, за туристи ненавършили 18 г. – ксерокопие на задграничен паспорт и нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на втора и трета вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.



Обзорна екскурзия на град Корфу.

Първо ще посетим двореца „ Ахилион” – лятната резиденция на Австрийската императрица Сиси. Ще се потопим в смесица от стилове характерни за всяка зала, ще се насладим на красивите статуи, картини и стенописи и ще се разходим из красивите дворцови градини. След това ще отидем на полуостров Канони с емблематичната гледка към Мишият остров. Ще продължим с пешеходна обиколка на старата градска част. Ще разгледаме старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Времетраене на цялата обиколка около 4 часа. ( транспорт. Входната такса за двореца Ахилио, екскурзовод )
Цена: възрастен - 15 EUR; дете до 12 г. - 9 EUR


Палеокастрица и Сидари

Палеокастрица е едно от най-красивите места на остров Корфу. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Мнозина трърдят, че това е било мястото на двореца на крал Алкинос. Пейзажа комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. Тук можете да посетите Византийския манастир на Панагия Сидари се счита за едно от най - красивите места на острова, уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта ".
Цена: 20 EUR; дет до 12 г.- 10 EUR


Корабчето “Калипсо стар”

“Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.
Цена: възрастен - 15 EUR; дете до 12 г. - 8 EUR



Застраховка „Отказ от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, невъзможност за пътуване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.



Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!