Майски празници

Очарованието на Пулия и Кампания
Код на оферта: 161239
Маршрут:  Варна-Бари-Алберобело-Лече-Матера-Пестум-Салерно –Амалфи-Соренто-о-в Капри-Неапол-Помпей-Казерта-Бари

цена от
1095 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Очарованието на Пулия и Кампания

Потопете се в Италианска приказка от вълшебните Трули на Алберобело до живописните брегове на о-в Капри!


ПРОГРАМА

ДЕН-1 Варна – Бари

Среща на Летище Варна. Директен полет до Бари. Туристическа обиколка на Бари.Ще имате възможност да посетите Старият град на Бари. Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата на Катедралата Св. Савин са добавени барокови детайли. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г. Приема се за едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата се пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последната дукеса на Бари (1558 г.), мраморен епископски трон и мощите на Св. Никола – закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, жените и децата.Свободно време.

Настаняване в хотела в Бари.Нощувка.


ДЕН-2 Бари -Алберобело –Лече – Бари

Ранна закуска. Отпътуване за Алберобело. Посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото.Свободно време. Отпътуване на Лече.

Посещение на Лече, наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар.Завръщане в Бари.Нощувка.


ДЕН-3 Бари-Матера-Пестум – Салерно

Ранна закуска. Отпътуване от хотела за посещение на Матера-мъртвият град, известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса.Свободно време. Отпътуване за Пестум. Посещение на Пестум. Или наричан още античната Посейдония е град с археологически паметници, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство. Намира се в провинция Салерно, в италианската област Кампания.Отпътуване за Салерно. Настаняване в хотела.Нощувка.


ДЕН-4 Салерно-Амалфи-Соренто- Неапол

Закуска. Отпътуване за Амалфийското крайбрежие. Посещение на Соренто – пешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Пешеходна обиколка на града, църкватаСв. Антонино, рибарското селище Марина Гранде и панорамната площадка в градската градина. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите на града представляват също така и централният площад Пиаца Тасо, Катедралата, датираща от 14 век, манастирът Сан Франциско, римските руини, както и двете пристанища – Марина Гранде и Марина Пикола. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро. Свободно време.Отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно – Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век. ,чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели.

Привечер отпътуване за Неапол.Настаняване в хотела. Нощувка.


ДЕН-5 Неапол-Помпей

Закуска. Туристическа обиколка на Неапол.По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси) и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи и да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Възможност за посещение на археологическия музей – за тези които няма да ходят до Помпей.

Свободно време или по желание:

Екскурзия до Помпей. Везувий – вулканът, изригнал през 79г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град Помпей, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др. Свободно време.

Завръщане в хотела в Неапол.Нощувка.


ДЕН-6

Закуска. Свободно време или по желание – Екскурзия до о-в Капри.

Еднодневна екскурзия до о-в Капри. Трансфер до пристанището в Неапол, където се хваща ферибот до известния остров Капри привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици .От пристанището на острова се използва фуникуляра за изкачване до град Капри. Пешеходна разходка в град Капри, църквата Свети Стефан и градините на император Август. Свободно време или по желание: Екскурзия до Анакапри. Изкачване до град Анакапри с минибус, възможност да видите Monte Solare- най-високата точна на о-в Капри, разглеждане на Villa San Michele с включена входна такса, вилата е била мечтаният дом за шведският физик Аксел Мунте, който казва „ Домът ми трябва да е отворен за слънцето, вятъра и галса на морето, точно като Гръцки храм, и светлина, светлина, светлина на всякъде“, свободно време, връщане към Капри.

Завръщане в Неапол. Нощувка.


ДЕН-7 Неапол-Капуа-Казерта- Бари

Закуска.Отпътуване за Казерта и Капуа. Екскуризия до Капуа – Разположен е около река Волтурно. На мястото на днешния град Санта Мария Капуа Ветере се е намирал античен и средновековен град носещ името Капуа. През 11 век Капуа е норманска. През 1860 г. Капуа е средище на съпротивата на неаполитанската армия против Джузепе Гарибалди.Отпътуване за Казерта. Кралският дворец Казерта – някогашна резиденция на неаполитанските крале и един от най-внушителните дворци в Европа, притежава голям естествен парк. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.Свободно време.

Отпътуване за Бари. Настаняване в хотела. Нощувка.


ДЕН-8 Бари – Екскурзия до Кастел дел Монте

Закуска.Отпътуване за замъкът Дел Монте.Посещение на замъкът Дел Монте – Построен е през 13 век от императора на Свещената римска империя Фридрих II.

Завръщане в Бари. Свободно време за разходки.Следобед – трансфер до летище Бари. Прибиране в България с директен полет Бари-Варна.



ЦЕНИ:

7 BB / ЛЕВА Човек в двойна стая Човек в единична стая 3-ти възрастен Дете с 2-ма възрастни 2-11.99г.
27.05 – 03.06 1095 1400 1060 1030



Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

Самолетен билет Варна – Бари – Варна;
Летищни такси ;
3 нощувки със закуски в района на Бари в Hotel BW La Baia Palace Bari 3*;
1 нощувка със закуска в района на Салерно в Hotel Mediterranea 4*;
3 нощувки със закуски в района на Неапол в Hotel American Palace 4*;
Туристическа обиколка на Бари;
Туристическа Обиколка на Алберобело и Лече;
Туристическа Обиколка на Матера и Пестум;
Туристическа обиколка на Амалфийско крайбрежие;
Туристическа на Неапол;
Туристическа Обиколка на Казерта и Капуа;
Посещение на Кастел Дел Монте;
Транспорт с лицензиран авробус по целият маршрут ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Водач от България за цялото пътуване.



В цената не е включено:

Обиколка на о-в Капри с лодка-18 евро за възрастен или дете ;
Екскурзия до остров Капри-100 лева за възрастен / 50 лева за дете до 11,99г.;
Цената не включва билет за лифта до Мonte Solare – 10 eвро;
Посещение на Анакапри с екскурзовод на български език – 18 евро;
Екскурзия до древният Помпей: 50 лева/ 25 лева за деца до 11,99г.;
Разходи от личен характер;
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.



Резервации:

Депозит: 300 лв при записване
Доплащане: 22 дена преди дата на тръгване


Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
от 60 до 30 дни: 100 лв
от 30 до 22 дни: 300 лв
под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума


Полетно разписание:

Превозвач: Mistral Air

Варна– Бари 19:40 / 20:00
Бари – Варна 10:00 / 12:20


Забележки:

Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Седалките в полета и стаите в хотела са гарантирани.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии е 20 пълноплащащи.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.



ХОТЕЛИ:


HOTEL BW LA BAIA PALACE BARI 3*
www.labaiapalacehotel.it

Местоположение:
Хотел La Baia Palace Bari , от веригата Best Western , се намира в покрайнините на града. В близост до спирка на метро „Palece”, което осигурява удобна връзка на хотела с централните части на Бари.

Хотел:
Хотелът предлага следните удобства – Безплатен Wi-Fi територията на целият хотел , ресторант предлагащ богата и вкусна закуска; няколко конферентни зали,безплатен паркинг и 55 стилно обзаведени и комфортни стаи.

Стаи:
Хотел La Baia Palace Bari , разполага с 55 стилно обзаведени стаи , предлагащи на своите клиенти всички нужни условия за комфортен и приятен престой. Стаите разполагат с:
Климатик , Сателитна телевизия ,Wi-fi – безплатен достъп и собствен санитарен възел.


HOTEL MEDITERRANEA 4*
www.mediterraneahotel.it

Местоположение:
Хотел Mediterranea 4* е разположен на стратегическо място , точно до главният път на Салерно.Чудесен избор за почивка и релакс.

Хотел:
Хотелът представлява нова и модерна сграда,която предлага 60 елегантно обзаведени стаи,5 конферентни зали, прекрасна градина с панорама на покривът, бар и ресторант.

Стаи:
Хотелът разполага с 60 елегантни стаи, обзаведени в типично Средиземноморски стил, с акцент върху детайлите. Мебели от висококачествено светло дърво и обзавеждане в пастелни и топли цветове. Всяка стая на хотела разполага с телевизор,собствен санитарен възел, тоалетни принадлежности , телефон и баня с душ или вана.


HOTEL AMERICAN PALACE 4*
www.americanhotelnapoli.it

Местоположение:
Хотел American Palace 4* се намира на 15 мин. от летище Неапол и на 20 мин. от централната гара на Неапол. До хотелът се намира спирка автобус C6 , който осигурява връзка от хотела до метростанция Stazione di Campi Flegrei. С метро може да стигнете до всяка част на града.

Хотел:
Наскоро реновиран , хотел American Palace 4* , разполага с 106 приветливи стаи , предлагащи комфортен престой и уют.Хотела предлага и частен паркинг, градина ,конферентни зали,ресторант предлагащ Средиземноморска кухня, сейф, бар и химическо чистене.

Стаи:
Всяка стая на хотела е оборудвана с климатик,телефон,баня с вана или душ,сателитна телевизия и хладилник.



Допълнителни екскурзии


Екскурзия до Алберобело и Лече

Включена в цената

Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и Музея на зехтина.

Посещение на град Лече По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. В продължение на пет столетия Лече влиза в състава на Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през ХІ в. и по-късно е присъединен към Кралството на двете Сицилии.Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Църква Св. Ангел; Църква Св.Киара; Областният музей; Църква Св.Св. Никола и Каталдо; Римски амфитеатър. Посещение на Остуни – „Белият Град” – катедралата и средновековния град. В района са намерени данни за човешко присъствие още от неолита. Подобно на ценен диамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.


Екскурзия до Матера и Пестум

Включена в цената

Посещение на Матера-мътрвият град, известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г. Отпътуване за Пестум. На 85 км югоизточно от Неапол. Пестум е древногръцки град в Италия, в който са съхранени руините на Храма на Атина, Храма на Нептун, Храма на Хера, наречен Базиликата, Римски форум, Отбранителна стена с 24 квадратни и кръгли кули, останки на жилищни квартали от Гръко-римския период и др. Съвременният Пестум е разположен на север от зоната на археологическите разкопки и е популярен като курорт с широки пясъчни плажове и чисто топло море. Курорта е с отлична инфраструктура. Общата дължина на плажовете на Пестум е 15 км. Ще се посещават ли археологическите разкопки. Може да се направят с екскурзовод на български език и си заслужават.


Амалфийското крайбрежие

Включена в цената

Целодневна екскурзия до Соренто и Амалфи. Отпътуване рано сутринта за Соренто – пешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Пешеходна обиколка на града, църквата Св. Антонино, рибарското селище Марина Гранде и панорамната площадка в градската градина. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите на града представляват също така и централният площад Пиаца Тасо, Катедралата, датираща от 14 век, манастирът Сан Франциско, римските руини, както и двете пристанища – Марина Гранде и Марина Пикола. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро.

Отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно – Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век. ,чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Време за снимки.


Туристическа обиколка на Неапол

Включена в цената

Посещение на Неапол – По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси) и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи и да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга.


Екскурзия до Помпей

50 лева/ 25 лева за деца до 11,99г.

Посещение на снтичният град Помпей: Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др.

Цената на екскурзията включва входна такса.


Екскурзия до о-в Капри

100 лева за възрастен / 50 лева за дете до 11,99г.

Остров Капри – Трансфер до пристанището в Неапол, където се хваща ферибот до известния остров Капри привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици .От пристанището на острова се използва фуникуляра за изкачване до град Капри. Пешеходна разходка в град Капри, църквата Свети Стефан и градините на император Август.

В цената са включени входни такси за посещаваните обекти и билет за фуникуляра

Цената не включва билет за лифта до Мonte Solare – 10 eвро.

Препоръчителни са леки дрехи, удобни обувки, слънцезащитни кремове!

Свободно време за самостоятелни разглеждане на острова

или

1.Посещение на Анакапри с екскурзовод на български език – 18 евро за възрастен или дете само при предварителна заявка от България

Изкачване до град Анакапри с минибус, възможност да видите Monte Solare- най-високата точна на о-в Капри, разглеждане на Villa San Michele с включена входна такса, вилата е била мечтаният дом за шведският физик Аксел Мунте, който казва „ Домът ми трябва да е отворен за слънцето, вятъра и галса на морето, точно като Гръцки храм, и светлина, светлина, светлина на всякъде“, свободно време, връщане към Капри.

2.Разходка с лодка- 18 евро за възрастен или дете само при предварителна заявка от България. Продължителност около час.

Преживяването в Капри би останало непълно ако не отделите един час за разходка с лодка из Средиземно море, където да видите тюркоазеносините води, спиращите дъха гледки към малките заливи и изумителните пещери. Разходката включва пълна обиколка на острова без посещение на Синята пещера Blue Grotto.


Екскурзия до Капуа и Казерта

Включена в цената

Кралският дворец Казерта – някогашна резиденция на неаполитанските крале и един от най-внушителните дворци в Европа, притежава голям естествен парк. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Строителството започва през 1752г. за Карлос VII Неаполски, който работи заедно с холандския архитект Луиджи Ванвители. Строителството е довършено за третия му син и наследник Фердинанд IV Неаполски. Необходимостта от издигането на постройката не е толкова естетическа, а цели защита при евентуална морска атака, каквато дворецът в Неапол не е осигурявал. Уникалният бароков замък побира в главното си отделение цели 1200 изискани стаи, както и 25 кралски апартамента. Пред двореца има огромен парк, с безброй фонтани, украсени с изящни статуи. Пешеходна разходка из Капуа.Разположен е около река Волтурно. На мястото на днешния град Санта Мария Капуа Ветере се е намирал античен и средновековен град, носещ името Капуа. През 11 век Капуа е норманска. През 1860 г. Капуа е средище на съпротивата на неаполитанската армия против Джузепе Гарибалди.


Екскурзия до Кастел дел Монте

Включена в цената

Построен е през 13 век от императора на Свещената римска империя Фридрих II в периода между 1240 и 1250. Той е уникален образец на средновековна военна архитектура, в която са съчетани елементи на класическата античност, ислямския Изток и северно-европейската готика.