Екскурзии в Гърция

Мини почивка в Паралия Катерини
Код на оферта: 155781
Маршрут:  Сливен - Стара Загора - София - Солун - Паралия Катерини - Метеора - Вергина - Едеса

цена от
445 лв.
8 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Мини почивка в Паралия Катерини



ЦЕНИ:

ЦЕНА ОТ СОФИЯ 445 лв.

Град на отпътуване Място Час Доплащане при тръгване от съответните градове
София Централна Автогара, сектор Паркинг 01:30 часа

Пловдив бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“ 23:00 часа 20лв.
Чирпан спирка Център 21:30 часа 20 лв.
Стара Загора ОМВ на бул. Славянски 21:00 часа 30 лв.
Сливен бензиностанция Еко – Дамарски мост 19:30 часа 40 лв.
Шумен Автогара 15:30 часа 50лв.



ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от Сливен в 19:30 ч. по маршрут Сливен - Стара Загора /21:00 ч. от бензиностанция OMВ на Славянски/ по посока София.

ВТОРИ ДЕН
Отпътуване от София в 01:30 часа по посока Кулата - Солун - Паралия Катерини. Пристигане сутринта в Солун -Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Нощувка в района на Солун или в курорта Паралия-Катерини /70 км южно от Солун/. Настаняване в хотел 2* или 3*. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Метеора.
Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеора е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. На връщане по пътя за Неа Каликратия има възможност за престой и самостоятелно разглеждане на туристическoтo селищe Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Отпътуване за хотела. По желание вечерта посещение на гръцка таверна, с жива музика, където под звуците на сиртаки и с аромата на узо, ще се насладим на гръцката музика и ще опитаме от гръцката кухня! Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за целодневна екскурзия до Вергина и Едеса. Разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики.
През 19 век близо до Вергина е открит древеният град Егес, който е бил първата столица на Македонското царство. Най-забележителни са останките от величествен дворец, пищно украсен с мозайки и стенописи, както и от гробище, в което има над 300 гробни могили. При археологически разкопки в края на трийсетте години на 20 век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге (Αιγαί). През 1977 година във Вергина след археологически разкопки, водени от гръцкия археолог Манолис Андроникос е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина..
Продължаваме за гр.Едеса-единот най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталакмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден.
Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж до обяд. Отпътуване за България.

ОСМИ ДЕН
Пристигане в България рано сутринта.



ХОТЕЛИ:

Regina Mare Hotel 3*
Olympus Thea Boutique Hotel 4*



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
всички магистрални, пътни и гранични такси;
пет нощувки със закуски и вечери в хотел Regina Mare Hotel 3 * http://reginamare.com.gr/en_US/; Olympus Thea 4 * http://www.olympusthea.com/ или подобен;
Екскурзия до Солун;
водач от ТА Дорис по време на пътуването.
медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на стойност 5000 евро към ЗАД „Армеец“;



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

разходи от личен характер;
посещение на таверна с жива музика и включена вечеря – 25 евро;
Целодневна екскурзия до Метеора - 25 евро на човек (минимум брой участници 25)
Целодневна екскурзия до Вергина и Едеса - 12 евро на човек (минимум брой участници 25)
входни такси за обекти, посещавани по маршрута;
3 евро за манастирите на Метеора;
12 евро за "Музей Вергина"
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;



УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
цената е валидна при група от минимум 40 човека.



ЗАБЕЛЕЖКИ:

Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

за лица над 18 год. лична карта;
за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.