Почивки в Гърция

Мини почивка на остров Тасос
Код на оферта: 155824
Маршрут:  Сливен - Нова Загора - Стара Загора - Пловдив - София - Кавала - Остров Тасос

цена от
239 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Мини почивка на остров Тасос


Град на отпътуване Място Час Цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 03:00 часа 279 лв.
Казанлък бензиностанция OMV на изхода за Стара Загора 03:30 часа 289 лв.
Стара Загора бензиностанция ОМВ – Славянски 04:00 часа 279 лв.
Чирпан спирка Център 04:30 часа 279 лв.
Пловдив бензиностанция ОМВ - хотел "Санкт Петербург" 05:30 часа 259 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 07:30 часа 239 лв.



ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Тръгваме за вълнуващата ви почивка на Тасос от гр. Сливен по маршрут: Нова Загора - Стара Загора – Пловдив – София - Кавала. Пристигане в гр. Кавала следобед. Пешеходна разходка: църквата „Св. Богородица“, пристанището, Акведукта, крепостната стена. Свободно време. Отпътуване за Керамоти. По пътя - бонус от doris-bg.com - фото-пауза при древното селище Филипи, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и ранно християнския период. Тук е покръстена първата християнка – Лидия.
От Керамоти пътуваме с ферибот към вашата почивка на Тасос. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Срещу допълнително заплащане вашата мини почивка на Тасос продължава с обиколка на острова: женският манастир „Св. Архангел и Михаил“ и заливът на русалките „Алики”.
Продължаваме тази кратка, но съдържателна почивка на Тасос с разходка в столицата Лименас – военното пристанище, светилището на Посейдон, Акропола, Античният театър. На връщане в хотела посещаваме магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия „Ирис”. Свободно време за почивка на Тасос.
Вечерта - посещение на традиционна таверна, по желание. Невероятен купон с изпълнения на живо на гръцки певци и много счупени чинии. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или възможност за още впечатления от вашата почивка на Тасос – екскурзия из старата столицата Панагия срещу допълнително заплащане. Древните криволичещи улички ще ви отведат стотици години назад във времето сред белоснежни къщи с каменни покриви и характерни балкони.
Кратката ви почивка на Тасос ще ви отведе до църквата „Панагия“, в която се съхранява личното знаме на крал Ричард Лъвското сърце. Всяка година на 15-ти август тук се стичат хиляди богомолци.
Ще посетите и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин. Включена е презантация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местни маслини – задължително ги пробвайте, докато сте на почивка на Тасос.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Вашата кратка почивка на Тасос завършва. След закуска освобождаваме хотела. Отпътуваме с ферибот за Керамоти и от там – към България.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в хотел 2/3 * или студио на остров Тасос;
пешеходна разходка в Кавала;
фото-пауза при Филипи - бонус от ТО;
фериботни такси и билети;
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
представител на ТО по време на пътуването.



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
вход на Византийската крепост в Кавала - 3 евро;
панорамна еднодневна обиколка на остров Тасос- 5 евро при минимум 20 участници;
екскурзия из Старата столицата Панагия - 5 евро при минимум 20 участници;
входна такса за Археологическия музей в Лименас - 5 евро;
вечеря в таверна с гръцка програма – 26 евро;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:
разходи от личен характер.



УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
цената е валидна при група от минимум 40 човека;



ЗАБЕЛЕЖКИ:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт;
за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.