Почивки в Гърция

Мини почивка на Самотраки
Код на оферта: 163699
Маршрут:  Варна - Бургас - Александруполис - остров Самотраки - Александруполис - Бургас - Варна

цена от
299 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Мини почивка на Самотраки

Макар и остров, Самотраки е всъщност най-южната точка на Рило-Родопския масив. В древността е бил населен от тракийски племена, от където идва и името му. Уникалността на острова се състои в девствената природа с рязко издигаща се планина, с гори с чинари, бор, кестени, кедри, кристална течаща вода, с водопади, малки вирове по теченията на планинските реки.


ПРОГРАМА

Ден 1: Варна – Бургас – Алекскандруполис-620 км
Отпътуване от Бургас, в 06:00 часа от ул.”Демокрация по маршрут Бургас-Александруполис . В Александруполис- качване на ферибота за остров Самотраки. Пътуването е около 2 часа с ферибота до острова. Пристигане на острова в Камариотиса. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 2 остров Самотраки
Закуска. Свободно време или – по желание срещу доп. заплащане екскурзия до градчето Палеополис с посещение на археологическия музей, където се намира копие от статуята на богинята Нике, оригиналът на която е в Лувъра. Посещение на р.Фоняс (Fonias River) – прочутата река на Самотраки с лек 40 минутен пешеходен тур до първия водопад с височина 22метра. Пътят е достъпен за всяка възрастова група. За тези, които не желаят да се включат има кафе – ресторант до входа на Генуезката кула на плажа, където реката се влива в морето.Посещение на селището „Терма” и термалния извор в селото с достъп до безплатния, открит минерален басейн с температура на водата около 40 градуса (солена вода) и с изключителна гледка към морето. Отпътуване до южния плаж на острова Пахия Амос – красив залив, с възможност за обяд, свободно време за почивка и плаж.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 остров Самотраки
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Хора – старата столица на острова, прекрасно малко градче с тесни улички. Разположено живопистно на склон, от който се откриват очарователни гледки към морето, то предлага малки кафенета и гръцки тавернички с ароматна и вкусна храна. Нощувка

Ден 4 Александруполис-Бургас- Варна
Закуска. Освобождаване на хотела. Кратка разходка в Александруполис в централната му част – Александруполският фар, църквата Св. Никола. Градът е известен и със своята специална запазена марка Рецина (вид бяло вино). Отпътуване за България. Пристигане в Бургас и Варна вечерта.


Отпътуване от: възрастен в двойна / тройна стая единична стая Дете/младеж до 18 г. в стая с двама възрастни
Варна 329 лв 419 лв 299 лв
Добрич, Шумен (при мин. 4 човека) 334 лв 424 лв 304 лв
Бургас 299 лв 389 лв 269 лв


Цената включва:
Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания 3*/ 4*
3 нощувки със закуска в хотел 3*на остров Самотраки
Пешеходна туристическа обиколка на Александруполис
Екскурзоводско обслужване по маршрута
Пътни такси, фериботни такси, паркинг


Цената не включва:
Разходите от личен характер
Екскурзия до Палеополис, водопадите на Фоняс и селището Терма – 15евро с включена входна такса за музея при минимум 20 човека.
Екскурзия до старата столица на острова – Хора – 5 евро
Медицинска застраховка на стойност 5000 евро за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден;
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места:
От 5-то място до 8-мо място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 12- то място – 15.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 13-то място до 16- то място – 10.00 лв. на седалка се заплаща допълнително


Допълнителна информация:
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;
Гърция: – парична единица – евро; – няма допълнителни визови и санитарни изисквания


Допълнителна информация:
Необходими документи – лична карта или валиден международен паспорт – за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.