Екскурзии с тръгване от Варна

Нова година - Виена - Будапеща - с тръгване от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен
Код на оферта: 152093
Маршрут:  Варна - Шумен - Велико Търново - Плевен - София - Белград - Будапеща - Виена

цена от
519 лв.
6 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Нова година - Виена - Будапеща - с тръгване от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен


Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в Будапеща, 3 нощувки във Виена и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща, Виена, Баден и манастира „Светия Кръст”. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени).


ПРОГРАМА:

  • 29.12.2016
00.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) – 01.30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03.30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05.30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут Плевен – София – Белград - Будапеща. Късно вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

  • 30.12.2016
Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с кралския дворец, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка.

  • 31.12.2016
Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

  • 01.01.2017
Закуска. Около 11.30 ч. - полудневна екскурзия до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед - възможност за посещение на Пратера. Нощувка.

  • 02.01.2017
Закуска. Свободен ден. Посещение на двореца Шьонбрун с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 13 евро, се плаща на място.Посещението се организира при минимум 20 участника. Възможност за самостоятелно посещение на музеи, за шопинг и пр. В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут Виена – Будапеща – Белград – София – Плевен – Велико Търново – Шумен – Варна. Нощен преход.

  • 03.01.2017
Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.


ЦЕНА: 519 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възр. - 469 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. - 489 лв.
Възрастен в индивидуална стая - 647 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 239 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с луксозен автобус
Съответния брой нощувки със закуски.
Водач-придружител от туроператора
Екскурзоводско обслужване


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Новогодишна вечеря
Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
Разглеждане на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български (24 лв. + входна такса)


Допълнителни услуги с доплащане:
Новогодишна вечеря (с доплащане).
Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 13 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участници).