Екскурзии в Австрия

Нова година 2017 във Виена - полет от Варна
Код на оферта: 152553
Маршрут:  Варна - Виена - Варна

цена от
1172 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 във Виена - полет от Варна



Цени:

Хотел На човек в двойна стая На човек в тройна стая На човек в единична стая
Enziana hotel Vienna 4* или подобен http://www.enziana.at/ 599 евро/ 1172 лева 559 евро/ 1094 лева 699 евро/ 1367 лева
The 1060 hotel 4 * или подобен http://www.theviennahotel.at/ 669 евро/ 1309 лева 579 евро/ 1133 лева 799 eвро/ 1563 лeвa



Цената включва:
Самолетен билет Варна - Виена -Варна с летищни такси или Варна - София - Виена -София - Варна;
4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;
трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
Цената НЕ включва:
Багаж за чекиране до 23 кг – 80 лева за двете посоки / заплащат се по желание /;
Новогодишна вечеря и екскурзии по желание според програмата ;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. ;
Възможно е удължаване на престоя по желание на клиента с/у доплащане;
Възможно е да предложим настаняване и в други хотели


Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт
За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него



Полети:
Варна - Виена 13:30 – 14:25
Виена - Варна 10:00 – 12:50

Подлежат на препотвърждение



Примерна програма:

Първи ден /30.12.2016/
Излитане от Варна ,пристигане във Виена в 14.25. Трансфер до избрания хотели настаняване.
Следобед свободно време или възможност за пешеходна обиколка на центъра на Виена с гид с български език / срещу доплащане – 30 евро на човек при група от мин. 6 човека /–Операта: една от най красивите и заети опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург-бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града,катедралата „Свети Стефан“ - внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер.
Възможност за вечеря в типичен австрийски ресторант.

Втори ден /31.12.2016/
След закуска-свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена или възможност за посещение на двореца Шьонбрун / срещу доплащане – 35 евро на човек за екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт/-лятната резиденция на Хабсбурги, разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина.
Вечерта посрещане на НОВАТА 2017 ГОДИНА:
Варианти по избор :
Посрещане на Нова година на площада пред Кметството.
Вечеря в местен ресторант / според предпочитанията ще предложим различни ресторанти /
Парти за Нова година в местен клуб

Трети ден /01.01.2017/
Закуска в хотела. Следобед възможност за самостоятелно посещение на Двореца Белведере -бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.
Възможност за Празничен концерт с музика на Моцарт и Щраус и вечеря в Kursalon Wien

Четвърти ден /02.01.2017/
След закуска-свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена или самостоятелно посещение на :
Природо-историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. експоната с голямо историческо значение.
Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Пети ден /03.01.2017/
Закуска. Трансфер хотел-летище. Полет от Виена за Варна
Излитане от Варна и пристигане във Виена. Трансфер до избрания хотели настаняване.



Условия за записване:
Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.


Резервации:
Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Форсмажор: ТО не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.



Основни забележителности на Виена

Св. Стефан (Stephansdom) – внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” е завършена през 1433 г. и е висока в 136 м. От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена.
Имперският дворец Хофбург -под неговия покрив са били много влиятелни хора като Хабсбургите и управници на Австро – Унгарската империя. Днес той е официална резиденция на президента на Австрия. Хофбург е продукт на много архитекти, включили се да завършат това невероятно творение.

Дворецът Шьонбрун (Schloss Schönbrunn) е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Ако сте решили да посетите двореца , си отделете най-малко един ден.

Природо-историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най-важните музеи в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. екпоната с голямо историческо значение.
Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Пратерът е увеселителен парк, намиращ се в обществения виенски парк . В него можете да намерите различни увеселителни влакчета и други забавления. Увеселителният парк е отворен през периода 15 март – 31 октомври. Няма входна такса на парка, но за сметка на това всеки атракцион има такава.

Сградата на Австрийския парламент (Parlament or Hohes Haus) е една от забележителностите във Виена , които не бива да пропускате. Построена е в периода 1874 – 1883 г. и покрива периметър от над 13 500 кв.м. Сградата е построена от архитекта барон Теофил фон Хансен. Едно от най – популярните части на парламента е статуята и фонтана на Атина – известна туристическа атракция.

Виенската опера (Wiener Staatsoper) се намира в центъра на Виена. Тя е построена в неокласически стил и е една от най – заетите опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година.

Кметството (Rathaus) е седалището на кмета, и на градския съвет. Сградата е доста впечатляваща. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града. В кметството се намира и историческия „Wiener Rathauskeller“ - традиционен ресторант с барокови зали, в който можете да опитате традиционни виенски специалитети.

Дворецът Белведере (Belvedere palace) е бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти, творящи в стил барок.