Екскурзии в Италия

Нова година 2017 във Флоренция
Код на оферта: 151840
Маршрут:  София - Пиза - София

цена от
790 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 във Флоренция


ПРОГРАМА

  • ДЕН-1/ 31.12.2016 г.
Събиране на летище София 2 часа преди полета. Отпътуване от летище София за Пиза. Излита в 11:35 ч. Кацане на летището в Пиза – 12:35 ч. Отпътуване за Флоренция. Пешеходна разходка на Флоренция с екскурзовод на български език: Катедралата, кулата на Джото, площад Синьория, Статуята на Давид. Трансфер до хотела във Флоренция. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

  • ДЕН-2/ 01.01.2017 г.
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно. Отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка: площад “Дей Кампо” в миналото известен с провеждане на традиционното конно състезание Палио, Палацо Публико и Катедралата. Отпътуване за града на кулите Сан Джиминяно. Свободно време. Прибиране във Флоренция. Нощувка.

  • ДЕН-3/ 02.01.2017 г.
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Пиза и Лука. Разглеждане на: Площада на чудесата, Наклонената кула, Катедралата на Пиза и Баптистерията „Св. Йоан Кръстител“. Прибиране във Флоренция. Нощувка.

  • ДЕН-4/ 03.01.2017 г.
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание „Уфици“ с екскурзовод на български език – само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места.
Галерия Уфиции е световноизвестна галерия, която се намира във Флоренция. Тук са изложени платна и скулптури на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело, Микеланджело и други прочути творци.
Напускане на хотела. Трансфер до летището за полет Пиза – София на авиокомпания Bulgarian Air Charter . Излита в 15:00 ч. Каца в 18:00 ч.


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси:

Хотел Човек в двойна / Тройна стая Единична стая Дете 2-11.99г в стая с 2 възрастни
Palazzo Ricasoli 4* 880 1060 860


Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:
Самолетен билет София – Пиза – София с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgarian Air Charter;
Багаж до 20 кг чекиран и 6 кг ръчен;
Летищни такси валидни към 20.06.2016 г.;
3 нощувки със 2 закуски в избрания хотел;
Пешеходна обиколка на Флоренция с местен лицензиран екскурзовод;
Трансфер летище – хотел – хотел;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Представител от България по време на пътуването.


В цената не е включено:
Новогодишна вечеря в ресторант Il Teatro – 180 лв. за възрастен (заявява се и се заплаща от България);
Посещение на галерия „Уфици“ – 80 лв./ 41 евро за възрастен и 40 лв./ 20 евро за деца до 11.99г. (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод при минимум 25 записани туристи. Важно – резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места.);
Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно – 108 лв./ 55 евро за възрастен и 54 лв./ 28 евро за деца до 11.99 години, при минимум 25 записани туристи;
Целодневна екскурзия до Пиза и Лука – 108 лв./ 55 евро за възрастен и 54 лв./ 28 евро за деца до 11.99 години, при минимум 25 записани туристи;
Увеличение на летищни или горивни такси – определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета;
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
Градска такса за 3* и 4* хотели – 4,50 евро на човек на ден за лица над 16 години. Таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена.


Резервации
Депозит: 300 лв при записване
Доплащане: 22 дена преди дата на тръгване


Условия за анулация:
До 31 дни преди датата на пътуване – 100 лв
От 30 до 21 дни преди полета на отпътуване – 300лв
При по-малко от 20 дни до датата на пътуване – 100% неустойка


Часове на полетите
София – Пиза: Излита в 11:35 / Каца в 12:35


Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътащия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


Допълнителна информация:
Цените са платими в лева по банков път.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 120 души.
Срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 31.10.2016г.
Минимален брой туристи за провеждане на допълнителните екскурзии е посочен в описанието на екскурзиите. Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и местата във вече заявените автобуси.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия за български граждани.
Часово време: България – 12 часа, Италия – 11 часа.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.


Допълнителни услуги

Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и местата във вече заявените автобуси. Екскурзиите се провеждат на български език.

Минималният брой туристи за провеждане на допълнителните екскурзии е 25 записани туристи. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Флоренция Полудневна Включена в цената Включена в цената
Галерия „Уфици” Полудневна 80 лв 40 лв
Сиена и Сан Джиминяно Целодневна 108 лв 54 лв
Пиза и Лука Целодневна 108 лв 54 лв


Пешеходна разходка във Флоренция с местен екскурзовод на български език – включена в цената.

Флоренция, „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504г.

Цената включва: транспорт; професионален екскурзовод на български език


Уфици

80 лева / 40 лева (деца 2 – 12г)

Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.
В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIIIв. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.

Цената включва: входна такса и професионален екскурзовод на български език


Сиена и Сан Джиминяно

108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)

Посещение на съвършения средновековен италиански град Сиена. Построен върху 3 стръмни хълма, градът не е променян от Средновековието и става една от задължителните забележителности в района на Тоскана. Разходка в центъра на града, където се намира известният площад „Кампо“, на който ежегодно се провеждат прочутите конни надбягвания „Палио“, величествения дворец „ Палацо Публико“ и пълните му зали с произведения на изкуството, Катедралата – една от най-красивите готически сгради в Италия. Ще имате възможност да се разходите по тихите задни улички на града, за да усетите атмосферата на Сиена и нейната богата история.

Цената включва: транспорт и професионален екскурзовод на български език


Пиза и Лука (целодневна екскурзия)

108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)

Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища на страната. Заради приказно красивите си забележителности световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „ Полето на чудесата“. Градът съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката ще видите: Площада на чудесата – наречен така в началото на ХХ век, който включва: Наклонената кула – един от символите на Италия. Строежа й започва през 1173г и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата (Diomo) – известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.

Посещение на град Лука, разположен в провинция Тоскана, чийто произход от лигури или етруски е спорен от историците. Градчето Лука се отличава с изненадващо равнинен релеф в иначе хълмистия район на Тоскана. Градът е известен сред туристите със своите изключително добре запазени градски стени и фасади на сградите, приютили антикварни магазинчета и бакалии, които те ще имат възможност да разгледат по време на обиколката на градчето. Разглеждане още на: Катедралата „Сан Мартино“, датираща от ХІ век и Древноримският Амфитеатър, църквата „Сан Микеле ин Форо“, както и „Антико Кафе Симо“, където оперният композитор Джакомо Пучини, родом от Лука, прекарвал следобедите си. Трансфер до хотела.



ХОТЕЛИ


B&B City Center Florence 3*

http://www.hotel-bb.com/en/hotels/firenze-city-center.htm

Местоположение
B&B City Center Florence 3* е разположен в центъра на Флоренция. Намира се в историческия квартал Санта Кроче, в близост до булевард Чезаре Бекария. Хотелът е с отлично местоположение, на кратко пешеходно разстояние от множество забележителности. Базиликата „Санта Кроче”, площадът „Синьория“, мостът „Понте Векио“ и дворецът „Палацо Пити“ са на около 10 минути пеша, а за 15 минути може да се стигне и до Катедралата на Флоренция.


Хотел
На разположение на гостите на хотела са денонощна рецепция, уютен лоби бар, зала за закуска и магазин за леки храни и напитки. В близост има паркинг, който гостите могат да използват срещу допълнително заплащане.


Стаите
Хотелът предлага дизайнерски обзаведени и декорирани стаи за непушачи, които са оборудвани с:
LCD телевизор;
Wi-Fi интернет
Сешоар;
Сейф;
Климатик.


Удобства и услуги
Гостите на хотела могат да ползват безплатно микровълнова печка в залата за закуска по всяко време на деня или да се възползват от свежите напитки, сладки и закуски от магазина в хотела.


Услуги срещу доплащане
Хотелът приема малки домашни любимци с доплащане от 5 евро на нощувка.


Ресторант
B&B City Center Florence 3* предлага на своите гости закуска на бюфет с богато разнообразие на сладки и солени храни – кроасани, традиционен за местността хляб, понички, сладкиши, кисели млека, сирена, яйца и наденички.
Закуската стартира от 07:00 и продължава до 10:00 часа.



Palazzo Ricasoli 4*

http://www.hotelricasoli.it

Хотел Palazzo Ricasoli се помещава в сграда от 16-ти век, принадлежала на семейство Ricasoli. Гостите могат да се насладят на множеството картини и скулптури - част от частната колекция в комплекса.


Местоположение
Хотелът е разположен в историческия център на Флоренция, в непосредствена близост до галерия Accademia и централната гара. Palazzo Ricasoli e с идеално местоположение за посещение на музеи, галерии и по – известните атракции на града. Повечето от изисканите ресторанти – традиционни тратории и изложбените центрове „Palazzo Congressi“ и „Fortezza da Basso“ са на пешеходно разстояние.


Стаите
Хотелът разполага със просторни студиа, едностайни и двустайни апартаменти. В помещенията има:
Кухненски бокс
Климатична система
Сателитна телевизия
Интернет
Баня с душ или вана и тоалетна.


Бар и ресторант
Хотелът предлага на своите гости бар, чаен салон и панорамна тераса, в които се сервират леки закуски и напитки през целия ден.


Бизнес удобства
Хотелът разполага с напълно оборудван конферентен център с максимален капацитет за 100 души.



Grand Hotel Mediterraneo 4*

http://www.fhhotelgroup.it/eng/grand-hotel-mediterraneo-firenze/grand_hotel_mediterraneo.htm

Grand Hotel Mediterraneo 4* е най-известният бизнес хотел във Флоренция. Избирайки този хотел, Вие избирате да бъдете в сърцето на Флоренция.


Местоположение
Четиризвездният хотел се намира в района Санта Кроче, само на 5 минути от магистрала А1. Лесният изход от града е само в допълнение към близостта на главните търговски улици на Флоренция или пленителната гледка към Пиаца Микеланджело.


Хотелът
Разположен само на минути от историческия център и в близост до всички главни забележителности от Ренесансова Флоренция, Grand Hotel Mediterraneo 4* е най-големият хотел в града, който разполага с 331 стаи за гости. Той е идеалният избор по случай – бизнес срещи, конференции и празнични събития и може лесно да бъде намерен от туристите блогодарение на стратегическото си местоположение.


Стаите
Стаите са обзаведени и декорирани със специалното внимание до най-малкия детайл, за да се постигне максимален комфорт и удовлетворяване на нуждите на всички гости.
Хотелът се състои от 2 сгради – Главна сграда и Южно крило, които сами по себе си се определят, като елегантни.


Главна сграда
Тя се състои от 241 стаи, разположени на 6 етажа. Стаите са разпределени в два главни участъка – единият, който е с гледка към река Арно и градините, към двора на хотела или към хълмовете Фиезоле.
Всички стаи в тази сграда са обновени и разполагат с паркетен под. Тук има богато разнообразие от видове стаи и апартаменти разпределени между 6 етажа – 1 Златен апартамент, 1 апартамент с изглед към реката, 1 апартамент с гледка към забележителностите на града, 11 Делукс стаи и Делукс стаи с панорамна гледка. В останалите етажи гостите имат на разположение – 5 бизнес стаи, 119 стаи с нов стил и 101 стандартни стаи.


Южното крило
В тази част хотела разполага с 93 стаи, разпределени на 5 етажа. Това крило се намира в най-тихата зона на хотела, а стаите са с гледка към градината или към двора. От тук гостите могат да се наслаждават на забележителностите на Флоренция или хълмовете Фиезоле.
Стаите тук са напълно реновирани, разполагат с паркетен под и мраморни бани.
Разнообразието се свежда до: Нови Супериор стаи разположени на елегентния първи етаж, Стаи Нов стил или Стандартни стаи разпределени в останалинете етажи. Размерът на стаите варира между 18 и 24 м² и са в зависимост от капацитета на гости, които могат да настанят – до 6 души. Стаите, които могат да настанят до 6 души са само 2 на брой и са разположени на първия етаж. Те могат да бъдат потвърдени само при предварително запитване. Сграда е оборудвана с 2 асансьора.

Всички стандартни стаи разполагат с:
Баня с вана или душ;
Климатик;
Отопление;
Работно бюро;
Минибар;
LCD телевизор;
Сешоар;
Сейф;
Безплатен Wi-Fi интернет.


Ресторанти
Grand Hotel Mediterraneo 4* има 3 ресторанта – Ресторант „Арно“, Таверна и Ресторант „Фиезоле“. И трите ресторанта са приятно осветени от естествена светлина, за да могат гостите да се отпуснат в спокойна атмосфера или да се нахранят в залата за вечеря, където могат да открият Тоскана и Флоренция чрез традиционата за района кухня. Ресторантите предлагат не само местна кухня, но и типична Италианска и Международна кухня. Има възможност за резервация и организиране на церемонии, банкети или бизнес вечери.


Конферентни зали
Grand Hotel Mediterraneo 4* има 12 високоефективни конфернтни зали, повечето от които могат да бъдат модифицирани чрез модулни стени – да бъдат отворени или разделени в зависимост от вижданията на клиента. Двете големи зали – Континенталната зала и Салон на Океаните са с размери респективно между 312 м² и 220 м². Екипът на хотела ще бъде щастлив да покаже различните решения, които могат да бъдат отразени, в зависимост от това, как гостите виждат организацията на своите бизнес събития, включително с или без кетъринг.


Допълнителни услуги:
Паркинг с вместимост до 65 коли, няколко мотора и велосипеди;
Безплатен Wi-Fi интернет в целия хотел.