Екскурзии с тръгване от Варна

Нова година 2017 в Александруполис - хотел Astir Egnatia 5*
Код на оферта: 152182
Маршрут:  Варна – Бургас – Димотико – Александруполис – Самотраки – Бургас – Варна

цена от
545 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 в Александруполис - хотел Astir Egnatia 5*


Варна – Бургас – Димотико – Александруполис – Самотраки – Бургас – Варна
30 декември 2016 – 02 януари 2017
С АВТОБУС, без нощни преходи
4 дни / 3 нощувки СЪС ЗАКУСКИ и ВЕЧЕРИ + НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ


GRECOTEL-CLASSICAL ASTIR EGNATIA HOTEL 5*
http://www.astiregnatia.com/the-hotels.html

Хотелът е разположен сред зелена борова гора. Намира се на първа линия до плажа и същевременно на кратко пешеходно разстояние от центъра на града. Той предлага много съоръжения, сред които са фитнес клуб и изискан ресторант.




Цена на човек в двойна стая Цена на трети възрастен в двойна стая на доп. легло Цена за настаняване в единична стая Деца до 12г. при настаняване с 2 родители на допълнително легло
Цени за ранни записвания до 11.11.2016 545 лв. 330 лв. 645 лв. 125 лв.
Редовни цени след 11.11.2016 575 лв. 360 лв. 675 лв. 155 лв.


В цената са включени:
Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система;
Три нощувки с включени закуски;
2 вечери без включени напитки;
Новогодишна празнична вечеря с жива музика, без включени напитки;
Безплатен Wi Fi интернет
Фитнес клуб „Еликсир” със закрит отопляем басейн;
Туристическа програма в Димотико;
Пешеходна обиколка на Алексанруполис;
Пътни, магистрални такси и паркинг;
Медицинска застраховка;
Водач по време на пътуването от туроператора


Цената не включва:
медицинска застраховка за лица от 70 до 75 год. – доплащане 4.00 лв; медицинска застраховка за лица над 75 до 80год. – доплащане 8.00 лв.; лица над 80 год. не се застраховат
Разходи от личен характер
Условия за ранни записвания:
50% депозит при сключване на договор;
Заплащане на остатъка до 15.12.2016


Минимален брой група за осъществяване на пътуването: 35 човека

Необходими документи:
Валидна лична карта;
Международен паспорт с валидност 60 дни от датата на връщане за лица под 18 години;

Капаро – 50% от сумата в момента на записване.


ПРОГРАМ:

  • 30.12.2016 : Варна – Бургас – Свиленград – Димотико – Александруполис
05.00 Отпътуване от Варна, 07.30 от Бургас. Преминаване на българо-гръцката граница на ГКПП Кап. Петко Войвода- Орменион. Редовни кратки почивки по пътя.
Спиране в Димотико – посещение православния храм „Света Богородица Елефтеротрия“ (Освободителка). На градския площад се намира и джамията, построена по времето на султан Баязид I през XIV век. Близо до града върху хълм, наречен Светия камък се намират и разкопките на древния римски град Плотионополис, основан от император Τраян, който нарекъл селището на името на съпругата си Плотина. Дидимотихо е най-големият оцелял византийски град и един от най-значимите византийски паметници на територията на Гърция. Възможност за покупка на зехтин, маслини, узо и сладки от местен магазин в Димотико на добри цени.
Около 17.00 пристигане в Александруполис. Настаняване в хотела.
Вечеря без включени напитки.
Нощувка.

  • 31.12.2016: Александруполис
Закуска.
10.00-12.00 Пешеходна обиколка на Александруполис: посещение на прочутия Александруполски фар, пристанището, Митрополитската църква „Св. Никола“. Конструиран от френска компания за фарове и маяци, Александуполският фар започва работа на 1-ви юни 1880 г. С височина 27м. над морското равнище, фарът изпраща светлинния си лъч на разстояние до 27 морски мили и направлява безпогрешно корабите до пристанището. Храмът на Митрополията „Св. Никола“ – в началото на 20-ти век първите жители на града изграждат в чест на пазителя на моряците Св. Никола блестящ храм с гравиран мраморен олтар. Вътре в църквата се откроява иконата на Дева Мария Trifotissas, донесена от бежанците от Енос, творба от 19-ти век. Иконата е изсечена от дърво и е с много редки цветове. Строежът е приключен 1900 година, освещаването е 1901 година.
Свободно време за разходка и обяд.
Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела. В навечерието на Новата година Ви очакват много забавления, танци, жива музика и традиционно Новогодишно меню. Напитките не са включени.
Нощувка.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

  • 01.01.2017 : Александруполис – остров Самотраки
Късна закуска в хотела. Свободно време или
11.00-19.30 Екскурзия до остров Самотраки – ще видите останките от древния град, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена в музея Лувъра в Париж. По желание посещение на Археологическия музей, където се намира копието на богинята на победата Нике. Следва посещение на градчето Хора. Традиционното селище, амфитеатрално построено през 15ти век по склоновете на планината Саос, е обявено за музей. Тесни калдъръмени улички, двуетажни каменни къщи с керемидени покриви, павирани улички, това е атмосферата на града. Специфичният архитектурен стил е пример на една най- примитивните форми на жилищна единица в Средиземно море. Ще видим историческото кафе, построено през 1865г., църквата Успение Богородично (1875г.) с ценни икони и черепи на „Пет мъченици на Самотраки“. Ще имаме възможност да видим църквата на Христос – Спасителя, Етнографския музей, традиционната фурна и руините на средновековен замък. Градът привлича вниманието на туристите към магазините, стилните кафенета, баровете, таверните и ресторантите.
Цена: 35 евро – автобусен трансфер, двупосочен билет за ферибот, екскурзоводско обслужване, транспорт на острова (цената подлежи на препотвърждение)
Около 19.30 часа връщане в хотела. Вечеря (без включени напитки).
Нощувка.

  • 02.01.2017 : Александруполис – Варна
07.00-09.00ч. Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Потегляне обратно към България. Привечер пристигане във Варна.