Нова Година в България

Нова година 2017 в Arte Spa & Park Hotel 5*, Велинград
Код на оферта: 153353
Маршрут:  Велинград, България

цена от
1996 лв.
4 дни / 3 нощувки

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 в Arte Spa & Park Hotel, Велинград


В уютната прегръдка на комфорта добре дошли при живата вода!

Arte Spa & Park Hotel е най-новият пет звезден комплекс в СПА столицата на Балканите – Велинград. Разположен в подножието на гората, сред дивна гледка и уникална природа, в район на бризове с чист въздух и висока йонизация, хотелът първо ще Ви грабне със своя кокетен алпийски стил и архитектурна елегантност. Миг след това ще усетите тишината и спокойствието, които пленяват сетивата, за да Ви потопят в незабравимо преживяване сред комфорт и лукс за събуждане на жизнените сили и усещане за лекота. А това е само малка част от всичко, което ние с щедро гостоприемство, много положителен заряд и щипка любов сме подготвили за Вас! Концепцията ни е развивана в посока съчетаване на иновативност, модерен дизайн и лукс с удобство, отпускаща атмосфера и много уют, както и безусловно запазване на връзката с природата и максимално ползване на предоставените ни от нея ресурси и живителни блага. Грижата за Вас – нашите гости, стремежът да предвидим Вашите нужди и безброй желания, ни водеха дръзко напред към създаването на този неподражаем, по своему специален и надяваме се уникален СПА комплекс, който да срещне Вашите очаквания за незабравим отдих и релаксираща почивка.

Заведенията в Arte Spa & Park Hotel ще Ви пленят с неповторима атмосфера, разнообразие от напитки и добра храна. Приготвили сме Ви безброй вкусови изненади и предизвикателства, които да пробудят любопитството и в най-изтънчените ценители на кулинарното изкуство. Помислили сме и за Вас – последователите на здравословното и биосъобразно хранене.

Конферентната зала на Arte Spa & Park Hotel е подходяща за всеки тип събитие, благодарение на функционалната си архитектура. Квадратура от 220 кв. м. и правилна форма, без колони и допълнителни стени, тя дава възможност да осъществите мечтаното от Вас мероприятие. На Ваше разположение е и бизнес център към залата, както и необходимата техника – мултимедия, озвучаване, флипчарт и осветление. Залата разполага с капацитет от 200 души.

Разполагащ с вътрешна и външна зона и територия от 1500 кв.м., Dzen Spa Ви предлага невероятно разнообразие от процедури, с които да се погрижите както за красотата, така и за здравето си.
Вътрешна част: вътрешен плувен басейн – 17х8м., вътрешен детски басейн – 8х3м., излаз от вътрешен към външен басаей чрез топла връзка, джакузита – 2бр., сауни – Билкова, Финландска, Инфрачервена, солна стая, арома парна баня, солна парна баня, расул, приключенски душове, Хамам, Терма баня, басейн Ротонда, ледена стая, релакс зона, масажни студия, тангенторни вани, family масажно студио, фитнес, салон за красота

Външна част: външен плувен басейн – 22х9м., външен детски басейн – 12х10м., Руска къща, с руска баня, зала за хранене и печка на дърва, контрастни топила – 4бр., джакузи външно – 1бр.



ЦЕНИ:

НАСТАНЯВАНЕ HB 4-дневен пакет
Двойна стая/ 2/ 1996 лв.
Двойна стая тераса/ 2/ 2296 лв.
Двойна стая Делукс/ 2 + 2 / 2596 лв.
Двойна стая Делукс Панорама/ 2 + 2 / 2796 лв.
Едноспален Апартамент/ 2 + 2 / 2996 лв.

Офертата се отнася за период: 29.12-02.01.2017г. или 30.12-03.01.2017г. по Ваш избор.



Цената е пакетна на помещение, за всички гости в него и включва:

Нощувки, закуски, вечери, интернет, паркинг, такси, застраховки и 9% ДДС;
Празнична вечеря в Новогодишната нощ, Първоянуарски брънч;
Празнична програма с участието на Краси Радков, Деси Слава, Крисия, Кени, анимация за най-малките ни гости;
Спа център - ползване на вътрешен минарален басейн с външна зона, детски вътрешен минерален басейн, 2бр.джакузита, 3бр. външни минерални топила, билкова сауна, финландска сауна, солна стая, инфрачервена сауна, арома парна баня, солна парна баня,басейн Ротонда, Терма баня, ледена стая, приключенски душове, зона за релакс, фитнес зала, Руска баня.
    • Срещу допълнително заплащане в Spa център може да ползвате: хидротерапия, Расул/каландриум, Турска баня Хамам, различен вид масажи и терапии.



Условия за резервации и анулации:

При резервация направена и платена до 01.12.2016 ползвате 10% отстъпка от цената на резервацията;
При резервация се заплаща 50% от сумата. Останалите 50% се заплащат до 10.12.2016;
При резервации направени след 10.12.16 се заплаща 100% от сумата;
При анулации до 10.12.2016 не се дължи неустойка;
При анулации до 15.12.2016 се дължи неустойка в размер на 50% от сумата.
При анулацуия след 15.12.2016 се дължи неустойка в размер на 100% от сумата.



      • Забележка: Хотелът си запазва правото на промени по пакета.



ПРИРОДНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:

Извор Клептуза
Пещера Лепеница
Вазова поляна
Резерват Беглика
Пресечна точка на 24 меридиан и 42 паралел
Местност Пашови скали
Проломът на Чепинска река
Връх Голяма Сютка
Скален феномен Славееви скали
Защитената местност Караджа дере
Пещера Снежанка
Местност Станиловец
Местност Уличките
Маркови скали
Мечкина река
Биосферен резерват Мантарица
Врък Мел
Жълтата скала
Червената скала
Стената
Каялийските скали
Местност Просеката
Природен феномен "Водопада" - село Късак
Фотински водопади
Скален култов комплекс Кози камък
Връх Белмекен
Бекови скали
Чкорудски водопад
Връх Баташки Снежник



МОНУМЕНТИ И ПАМЕТНИЦИ:


Паметник на Вела Пеева
Величка (Вела) Пеева Пеева с нелегално име Пенка е деец на Работническия младежки съюз (РМС) и на Българската работническа партия, участник в партизанското движение в България през годините на Втората световна война. В нейна памет през 1948 г. селата Чепино, Лъджене и Каменица са обединени в град Велинград. Родната ѝ къща в Каменица е превърната в музей през 1953 г.


Паметник на Николай Гяуров
През 2008 година във Велинград е открит бюст-паметник на големият български певец. Бюстът е поставен през юли месец по повод честванията на 60-годишнината от обединяването на селата и създаването на Велинград. Площадът, на който е паметникът, вече носи името „Николай Гяуров“.
Скулптурата е направена от известния творец Владимир Гиновски. През годините той е сътворил над 50 монумента- паметник на Свети Свети Кирил и Методий пред библиотеката в София, бюст на Васил Левски в София, който се намира в Борисовата градина, бюст на Елин Пелин в неговото село Байлово и много други.

Мемориал-костница на Вела Пеева
Вела Пеева е родена на 16 март 1922 г. в чепинското село Каменица, в семейството на Пею и Катерина Пееви. Началното си образование получава в Каменското основно училище (1929-1936) и в Лъдженската непълна гимназия (1936-1938).

Военен паметник - квартал Чепино
Представлява скулптура на войник върху висок постамент, като в самия постамент има вградена чешма. Представеният войник е в пълна бойна униформа и в лявата си ръка държи подпряна своята вярна пушка, а в дясната държи тръба, с която подава сигнал на своите бойни другари. Това символизира бдителността на българския войник и готовността му във всеки един момент да защити бащината си земя, призовавайки и своите братя към същото.

Паметна плоча на Владо Черноземски
Владо Черноземски е български революционер, който участва във Вътрешна македонска революционна организация. Той става известен с покушението си на краля на Югославия Александър Караджорджевич през 1934 година.
Посмъртно Черноземски е признат за най-опасният терорист в цяла Европа, който е фанатично отдаден на каузата, която подкрепя. През 1935 година е направен доклад на гилзите, които остават след атентата над краля на Югославия. Той обаче е потулен и информация за него излиза чак през 1974 година, когато един белгийски историк разкрива точно какъв е куршумът, който убива крал Александър Караджорджевич. Той е 8 mm калибър, 1892 модел, а такива е използвала френската полиция.
Днес Владо Черноземски не е забравен и на него са кръстени улуци в няколко Български града. Дори младежката организация към ВМРО носи името му. През 2005 година във Велинград е открита паметна плоча на революционера. Направена е по инициатива на ВМРО-БНД и активното участие на Българско дружество Хоризонди от Охрид, Македония. Паметната плоча е поставена в градинка в града и е знак за почит към дейността на Черноземски.

Военен паметник
Войнишки паметник се намира в квартал Лъджене. Представлява скулптурна композиция, състояща се от двама български войници, устремили се в атака, като единият носи знаме, а другият е готов да хвърли гранатата, която е в дясната му ръка. Зад двете бронзови скулптори на войниците е издигната висока колона, като на централната й част е изписано „Слава на героите” и е поставен символичен кръст „За храбростъ”. От дясната страна са изписани годините 1912 – 1913, а от лявата – 1915 – 1918. От ляво е поставена и паметна плоча, в която са изброени имената на загиналите за Родината от село Лъджене, което сега е квартал на Велинград.

Монумент - квартал Лъджене

Паметна плоча на Вела Пеева

Паметна плоча на Васил Левски

Паметник на Христо Ботев

Плоча в местност Никульова църква

Паметна плоча
Паметна плоча на загиналите каменчани във войните за национално обединение (на южната стена на храма “Св. Троица”).

Паметник Милеви скали
Върхът Милеви скали е известен със сражението от 4 септември 1944 г. между правителствените сили и партизанска бригада „Чепинец“ и партизански отряд „Ангел Кънчев“. В памет на загиналите партизани е издигнат паметник, а до него е разположена мемориална плоча с имената на загиналите. През 1968 г. местността е обявена за исторически паметник на културата с национално значение.
“Милеви скали” е връх в рида Алабак в Западните Родопи. Представлява скалист връх, издигащ се на 1593.5м н.в.
В подножието на върха, на площ от 115.1 ха в землищата на Драгиново и Семчиново, се простира защитена местност “Милеви скали”. Създадена е през 2003г с цел опазване на обзорен връх, живописни скали и букови гори. Защитената местност е част от защитена зона “Яденица”.

Чешма-паметник, посветена на Освободителите от Османско робство
Чешма – паметник, посветена на Освободителите на Чепинския край от многовековното османско робство. Надпис: “В тази местност е посрещнат ІІ-ри дивизион на 9-ти Хусарски полк от Освободителната армия на генерал Гурко на 21. І. 1878 г.”. Върху мраморен блок е изобразена фигура на воин, който получава от българско дете букет цветя. Пред паметника е оформена площадка, той се намира на кръстопът.

Паметна плоча на Маню Шарков
Мустафа (Маню) Якубов Шарков е духовен водач на българските мюсюлмани в цялото Чепинско корито.
„По произход и народност ние сме българи, по религия-мохамедани“ — Мустафа Шарков

Чешма 1300 г. България

Чешма "40 години Велинград"

Паметник 1923 - 1944 г.

Плоча на Народните будители
Мраморната плоча, върху която са изписани имената на народните будители в Чепинско до края на 19. век. Плочата бележи мястото на първото класно училище в Западните Родопи и преди години е поставена по идея на местното Дружество за защита на Родопите. Така Каменица, откъдето е тръгнало просвещението в Чепинското корито, и днес е център на празника на народните будители.

Паметник Илинден 1903 г.

Военен паметник в град Костандово

Паметна плоча на Димитър Мечев
Димитър Мечев – основател и диригент на Представителния духов оркестър, дългогодишен председател на читалище “Отец Паисий”, почетен гражданин на Велинград.

Паметник на революционерите Димитър Горов и Атанас Горов

Паметник-костница на загинали за свободата на България
Паметник-костница на загинали за свободата на България се намира в градския парк на град Пещера.

Мемориал град Батак
Мемориалът се намира на възвишение, издигащо се северно над гр. Батак, от него се открива панорамна гледка към района и града. Издигнат е в памет на партизанските отряди, воювали в региона. До него от центъра на града води алея със стълби и дължина 450м. Малко под мемориала се намира параклисът “Св. Василий Велики”, до който през 2007г е издигнат голям християнски кръст, видим от града.

Военен паметник на връх Велийца
Войнишки паметник на родопския връх Велийца, издигнат в памет на българските 42 войници от 27 Чепински и 39 Пловдивски пехотни полкове, християни, евреи и мюсюлмани, загинали в първия дeн от Балканската война, 5 Октомври 1912 г. за освобождаването на българите в Родопите от “турското присъствие”.

ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
1996 лв.
Велинград, България