Нова Година Екзотика

Нова година 2017 Филипини - остров Боракай, и Хонг Конг
Код на оферта: 153657
Маршрут:  София - Доха - Манила- о-в Боракай-Калибо – Хонг Конг - Макао - Хонг Конг – София

цена от
2580 €
12 дни / 10 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 Филипини - остров Боракай, и Хонг Конг


Филипините са невероятна страна, която вероятно е екзотична мечта за много туристи. Нейната древна култура и страхотна природа привличат хора от цял свят, които могат да се насладят на това късче земя в Югозападна Азия, сред водите на Тихия океан. Държавата се състои от повече от 7 000 острова и няма сухопътна граница със своите съседи – Тайван, Виетнам, остров Борнео и Индонезия. Населението на страната е почти 100 милиона, които живеят на около 300 000 кв. км. площ. През Втората световна война Филипините се бори за свободата си на страната на Съединените американски щати срещу Япония. И днес, въпреки години диктатура в края на 20 век и множеството природни стихии, филипинците си остават едни от най-щастливите хора на планетата.



ПРОГРАМА:

1 ДЕН: 27.12.2016 год: София - Доха - Манила
Отпътуване от Летище София, Терминал 2 за Доха в 19:40. Кратък престой на летището и полет за Манила.

2 ДЕН: 28.12.2016 год: Манила
Пристигане на международно летище Манила в 16:30. Следва дружелюбно посрещане от фирмата-партньор и трансфер до хотела. Свободно време и нощувка.

3 ДЕН: 29.12.2016 год: Манила - о-в Боракай
След закуска ще направим обиколка на филипинската столица. Първата ни спирка ще е кулата “Нийлсон“, погледната от въздуха, кулата е проектирана да изглежда като самолет, като основата е използвана за контролна кула, а крилата съответно за чакалня и багажно отделение. Към днешна дата кулата е реставриран музей в едната си част, а в другата автентичен ресторант.
Следващата ни спирка ще е Американската гробница и мемориал. За да стигнем до там преминаваме през „Пътя на милионерите“ с безброй частни луксозни имоти на най-заможните жители на Филипини от елитарните прослойки на обществото. След величествените американски паметници продължаваме към Интрамурос, преминавайки през парка Ризал. Ще посетим двете къщи-музеи – Каса Манила и Църквата Сан Аугустин, за да се разходим из древните испански земи, стопанисвани преди стотици години. Продължаваме през парка Лунета, изпълнен с многовековна история, където е ситуиран храма на Хосе Ризал. Следва Катедралата Манила и крепостта Саниаго. Завръщаме oбиколката си на летището където се отправяме към Катиклан. Пристигане в Катиклан и красив и вълнуващ трансфер до о-в Боракай. Белият плаж е най-популярният на остров Боракай, Филипините, както и най-посещаван. Водата е топла, чиста и плитка, а мекият бял пясък е идеален за разходка на бос крак или за танци през нощта. Това със сигурност е най-горещата точка на Боракай. На плажа човек може да изживее наистина минути на райско блаженство, излежавайки се на слънце или да се остави в ръцете на някой от опитните масажисти в SPA центровете. Нощувка.

4 ДЕН: 30.12.2016 год: о-в Боракай
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и допълнителни екскурзии. На остров Боракай, Филипините има няколко наистина уникални кътчета. Едно такова местенце е пещерата на прилепите в Япак, където може да се видят гигантските прилепи, известни като "летящи лисици". Най-високата точка на острова е връх Лухо в южната част и от него се открива красива панорама към източния бряг на острова и към северния бряг на Панай. Другo уникално кътче е Мъртвата гора от мъртви мангрови дървета - истинска призрачна картина, напомняща за ужасяващия тайфун, който покосил гората. Не по-малко впечатляваща е Градината с пеперудите, в която могат да се видят различни видове екзотични тропически пеперуди. На острова има и два музея: Музеят Kar-Tir с колекция от раковини и артефакти от Филипините и Tirol Heritage Museum , в който се пази колекция с китайски артефакти, свързани с историята на Филипините. Белият плаж е известен с атрактивния си нощен живот, многото ресторанти, дискотеки, шоупрограми, спонтанните партита, които продължават до ранните часове на утринта. Нощувка.

5 ДЕН: 31.12.2016 год: о-в Боракай
Закуска. Свободен ден за плаж, релакс и почивка.

6 ДЕН: 01.01.2017 год: о-в Боракай
Закуска. Свободен ден за плаж, релакс и почивка.

7 ДЕН: 02.01.2017 год: о-в Боракай
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и допълнителни екскурзии. За спортните личности възможностите са неизброими: катерене, колоездене, конна езда, волейбол или футбол на плажа, плаване с лодка, водолазно гмуркане, гмуркане с шнорхел, риболов. Нощувка.

8 ДЕН: 03.01.2017 год: о-в Боракай
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и допълнителни екскурзии. Отделете време за пазаруване в някой от атрактивните местни магазинчета и вземете със себе си сувенирче за спомен от невероятният остров. Нощувка

9 ДЕН: 04.01.2017 год: о.Боракай – Калибо – Хонг Конг
Закуска, освобождаване на стаите и трансфер до Калибо. В 16:30 следва полет за Хонконг – вторият специален административен район на Китай, който е с най-високата степен на автономия и специален статут. Той е бивша колония на Великобритания, върната на Китай на 01.07.1997 г. Хонконг е най-гъсто населената точка на земята и един от най-развитите в икономическо отношение райони на Азия. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

10 ДЕН: 05.01.2017 год: Хонг Конг
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Хонконг: Градината на звездите, където са изложени експонати от Булеварда на звездите; пристанището „Виктория“, храма Мао Мо и историческия център от „Холивуд Роуд“ до „Гардън Роуд“ – емблематичните сгради от периода на колониален Хонконг; залива Рипълс Бей с колоритния парк и плажа, пазара Стенли с интересни подаръци на достъпни цени, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонги, яхти и плаващи ресторанти и връх Виктория.

11 ДЕН: 06.01.2017 год: Хонг Конг - Макао
След закуска с корабче се отправяме към Макао. Днес Макао става все по-известно място за развлечение и хазарт. Следва обиколка с разглеждане на руините на Катедралата „Св.Павел”, Храма А-ма, Площада „Ел Сенадо”, остров Тайпа. Свободно време с възможност за посещение на някои от казината на Макао – напр. най-голямото казино в света - „Венецианецът”. Привечер връщане в Хонг Конг и трансфер до летището за полетa Хонг Конг – Доха.Излитаме в 00:30.

12 ДЕН: 07.01.2017 год: Хонг Конг – София
Пристигане в София, терминал 2, на следващия ден в 18:35 следобяд.



Цени за настаняване в хотели на о. Боракай

Хотели на о. Боракай: Цена на човек в двойна стая:
LE SOLEIL HOTEL 3* 2580 €
BORACAY REGENCY RESORT & SPA 4* 2840 €
DISCOVERY SHORES 5* 3020 €



Цената включва:
Самолетен билет София – Доха – Манила – Хонг Конг - Доха – София
Вътрешен полет Манила – Катиклан
Международен полет Kалибо - Хонг Конг
Включени летищни такси за всички полети
Всички трансфери по програмата с комфортен климатизиран автобус
1 нощувкa със закускa в хотел 4* в Манила
Обиколен тур на Манила с професионален екскурзовод
6 нощувки със закуски на о-в Боракай в избрания от Вас хотел
3 нощувки със закуски хотел 3* в Хонг Конг
Целодневна екскурзия до Макао с корабче и тур на града
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за целия период на пътуването
Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване



Цената не включва:
Изходни такси за напускане на страната – 20 USD (заплащат се на място)
Разходи от личен характер



Условия за записване:
При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
Пакетните цени са валидни при минимум от 10 записани туриста.



Необходими документи:
Паспорт със срок на валидност мин. 6 месеца от датата на заминаване.