Екскурзии с тръгване от Варна

Нова година 2017 в Атина - от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен
Код на оферта: 153620
Маршрут:  Варна - София - Благоевград - Солун - Атина - Солун - Благоевград - София - Варна

цена от
389 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 в Атина - от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен


ПРОГРАМА:

1 ДЕН: 30.12.2016
00:00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) в 01:30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03:30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05:30 ч., в Дупница в 08:00 ч., в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут Благоевград – Солун – Атина. Вечерта - пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

2 ДЕН: 31.12.2016
Закуска. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, пл. „Синтагма”, Парламента, храма на Зевс, античния олимпийски стадион, Арката на император Адриан. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително – 12 евро). Свободно време в центъра на града с възможност за посещение на музеи – новия музей на Акропола, Националния археологически музей и др. Възможност за новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

3 ДЕН: 01.01.2017
Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до областта Арголида на полуостров Пелопонес. Отпътуване от хотела в 11.00 ч. Програмата включва фотопауза при Коринтския канал и разглеждане на Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението и на Микена - прочутото царство на Агамемнон (археологическият обект се разглежда отвън). Доплащане 38 лв на човек при минимум 20 записани туристи. Цената включва транспорт, екскурзовод на български по програмата и не включва такси за музеи. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

4 ДЕН: 02.01.2017
Закуска. Отпътуване по маршрута Атина – Солун – Благоевград – София – Варна. Рано сутринта на следващия ден - пристигане във Варна с междини спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.



Цени на човек в лв според настаняването в хотел 3*:

цена на възрастен в двойна/тройна стая 389 лв.
цена на човек в индивидуална стая 488 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни 342 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен 363 лв.



Таверна „Неос Ригас“
http://newrigas.gr/english/html/index.html
Традиционна гръцка таверна, разположена в центъра на Атина, в сърцето на стария квартал Плака и в подножието на Акропола.
Начален час: 21:30 ч.
Краен час: няма
Програма: музика на живо и богата фолклорна програма



НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ: цена 110 лв (няма намаление за деца)


МЕНЮ:

Предястие – солена палачинка
Салата (за двама)
Свински стек с гарнитура
Баница със спанак
Баклава

Напитки:
½ бутилка червено или бяло вино на човек
¼ бутилка шампанско на човек за новогодишния тост



ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Допълнителна седалка-210 лв. (Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна.)
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока



Анулации и рекламации:

При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:
до 30 дни преди обявената дата на пътуването-0%
от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването - 30%
от 14 до 7 дни преди обявената дата на пътуването - 70%
от 6 до 3 дни преди обявената дата на пътуването - 80%
под 3 дни преди обявената дата на пътуването - 100%

При възникнали условия за рекламации относно организацията и провеждането на програмите, рекламациите се приемат в писмен вид, в четиринадесетдневен срок след завръщането на клиента и при представяне на необходимите доказателства за неизпълнението или за некачественото изпълнение на услугата. Туроператорът се задължава да даде своя отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията.



Допълнителна информация:
Медицинските застраховки за акутни заболявания не са включени в пакетната цена и са с доплащане по 2 лв на човек на ден, като полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс.
Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона.
Туристите, пътуващи сами, трябва да доплатят за индивидуална стая, ако желаят да ползват такава. Ако не желаят да доплащат за индивидуална стая, те ще бъдат комбинирани с други пътуващи сами туристи от същия пол в двойна или в тройна стая (в случай че пътуващите сами туристи са четно число, те ще бъдат настанени в двойни стаи, в случай обаче че са нечетно число, се налага да бъдат настанени в тройна стая). При настаняване в тройна стая, понякога третото легло е допълнително. Туроператорът не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи, трите легла ще са с еднаква големина.
Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста.В случаите на по-малко записали се клиенти, туроператорът може да анулира провеждането на екскурзията, като уведомява записалите се клиенти не по-късно от 10 дни преди определената начална дата.



Цената включва:
Транспорт с луксозен автобус;
3 нощувки със закуски;
Водач-придружител;
Екскурзоводско обслужванe.



Цената не включва:
Новогодишна вечеря;
Екскурзия до Микена;
Такси за вход в музеи;
Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).



Условия за записване:
Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусната екскурзия и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва най-късно 15 дни преди началната дата на отпътуването.



Допълнителни екскурзии:

Целодневна екскурзия до областта Арголида на полуостров Пелопонес (отпътуване от хотела в 11.00 ч.): фотопауза при Коринтския канал, Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението; Микена - прочутото царство на Агамемнон (археологическият обект се разглежда отвън).
Осъществява се при минимум 20 участника. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.
Цена 38 лв.( Цената включва транспорт, екскурзовод на български по програмата и не включва такси за музеи.)



Необходими документи:
Валидна лична карта
Медицинска застраховка
Нотариално заверено родителско разрешение за лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си