Нова Година

Нова година 2017 в Бари
Код на оферта: 151794
Маршрут:  София - Бари - София

цена от
740 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 в Бари


ПРОГРАМА

  • ДЕН-1/ 30.12.2016 г.
Събиране на летище София за полет до Бари. Кацане във Бари. Туристическа програма в Бари, включена в цената – пристанищен и областен град, с екскурзовод на български език. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка

  • ДЕН-2/ 31.12.2016 г.
Закуска. Свободно време в Бари или възможност за допълнителна екскурзия до Лече с екскурзовод на български език – наречен „Флоренция на Пулия“ и известен с бароковата си архитектура.
Посрещане на Нова Година. Нощувка.

  • ДЕН-3/ 01.01.2017 г.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Свободно време в Бари или по желание възможност за допълнителна екскурзия до Мартинка Франка – типичният за Италия старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство. Нощувка.

  • ДЕН-4/ 02.01.2017 г.
Закуска. Свободно време в Бари или по желание възможност за допълнителна екскурзия до Алберобело и Остуни с екскурзовод на български език. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Отпътуване от Алберобело за Остуни, още познат, като „Белият град“. Нощувка.

  • ДЕН-5/ 03.01.2017 г.
Закуска. Свободно време в Бари или по желание възможност за допълнителна екскурзия до Матера с екскурзовод на български език – мъртвият град, известен в целия свят като естествен декор на много филми.
Напускане на хотела. Трансфер до летището. Полет за София в 17:35. Кацане в София в 19:50.



Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси, за резервации направени до 31.10.2016 г.

Хотел Човек в двойна 3-ти възрастен Единична стая Дете 2-10.99г в стая с 2 възрастни
Boston 3* (стаи на по-нисък етаж) 740 670 970 610
Boston 3* 790 720 1020 660
Palace Bari 4* (стаи на по-нисък етаж) 880 880 1220 830
Palace Bari 4* 920 920 1260 870



Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:
Самолетен билет София – Бари – София с директен чартърен полет на авиокомпания Mistral Air;
Летищни такси.;
4 нощувки със закуски в съответния хотел;
Обзорен тур на Бари с професионален екскурзовод на български език;
Трансфер летище – хотел – хотел;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Представител от България по време на пътуването.


В цената не е включено:
Екскурзия до Лече – 92 лв. за възрастен / 46 лв. за деца до 10.99 години;
Екскурзия до Мартина Франка – 80 лв. за възрастен / 40 лв. за деца до 10.99 години;
Екскурзия до Алберобело и Остуни – 88 лв за възрастен / 44 лв за деца до 10.99 години;
Екскурзия до Матера – 88 лв за възрастен / 44 лв за деца до 10.99 години;
Увеличение на летищни или горивни такси – ако има такова се заплаща задължително;
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
Лични разходи.


Резервации:
Депозит при записване: 300 лв + име и фамилия на туристите на латиница.
Доплащане: до 05.12.2016 г. + данни на туристите за медицинска застраховка.


Условия за анулация:
До 05.12.2016 г. – неустойката при анулация – 300 лв.
След 05.12.2016 г. – 100% от сумата на резервацията.


Полетно разписание: Превозвач – Mistral Air
София – Бари / 30.12 / 11:25 – 11:45
Бари – София / 03.01 / 17:35 – 19:50


Минимален брой: Полетът и стаите са гарантирани.


    • Забележка: Туроператорът си запазва правото да прави промени в поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.



Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 25 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.


Обзорна екскурзии на Бари с екскурзовод на български език – включена в цената.

Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език


Лече

92 лева / 46 лева (деца 2 – 10.99г)

Наречен „Флоренция на Пулия”, градът е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. Пешеходна разходка в града: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език


Мартина Франка

80 лева / 40 лева (деца 2 – 12г)

След закуска отпътува за посещение на Мартина Франка. Елегантен град, намиращ се в пленителната долина Итрия. От 1975 година градът е домакин на годишният летен фестивал “Festival Della Valle d’Itria”. Типичният старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град с огромна зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка от ХVІІ век. Палацо Дукале – дом на зашеметяващи картини от Късния Барок. В гарда ще имате възможност да разгледате: Стария град, дворецът Палацо Дукале и Катедралата Св. Мартин. В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо и вина.

Цената включва: транспорт, входна такса и местен екскурзовод на български език


Алберобело и Остуни

88 лева / 44 лева (деца 2 – 10.99г)

Отпътуване за Алберобело, приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Свободно време. Отпътуване за Остуни – „Белият Град” и пешеходна разходка в града.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език


Матера

88 лева / 44 лева (деца 2 – 10.99г)

Мъртвият град, известна в целия свят като естесвен декор на много филми. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те италиянски интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори като Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените някога саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.. Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език.


ХОТЕЛИ


Boston Bari 3*

http://www.bostonbari.it/

Хотелът
Хотелът е разполовен между историческия център на града и бизнес зоната на Бари. Хотелът е достъпен и има удобни връзки с летището, гарата и пристанището на града. Хотелът е на пешеходно разстояние от търговската част на града. В близост до него могат да се открият ресторанти, заведения и кафета.

Стаите
Всички 195 стаи имат:
Климатик
телевизор
Wi-Fi интернет – безплатен
Сателитни канали
Удобства в хотела

Хотелът предлага богат избор от услуги, които спомагат за един приятен престой:
Рум-сървиз
Трансфери
Обменно бюро
Туристическо бюро
Помещение за съхранение на багажа
Пералня
Химическо чистене
Конферентна зала
Бизнес център


Palace Bari 4*

http://www.palacehotelbari.com/

Хотелът
Хотелът е разположен на централната улица Via Lombardi, в близост до крайбрежието на града. Стаите са обзашедени със старинни мебели, съчетани с модерно изкуство.

Хотелът има два ресторанта и един бар. Ресторант Terrazza Murat предлага специалитети и за най-изисканите вкусове. Ресторанта е разположен в градината на покрива и открива прекрасна гледка към стария град.

Хотелът предлага няколко заседателни зали с модерно оборудване и пригодени за семинари и конференции. За желаещите да спортуват, хотелът предоставя зала за фитнес.

Стаите
Всички 69 стаи са обзаведени стилно:
Климатик
телевизор
Мини бар
Сателитни канали

Удобства в хотела
Хотелът предлага богат избор от услуги, които спомагат за един приятен престой:
Рум-сървиз
Безплатен интернет
Обменно бюро
Помещение за съхранение на багажа
Пералня
Химическо чистене
Конферентна зала
Бизнес център