Нова Година

Нова година в Босна и Херцеговина
Код на оферта: 148510
Маршрут:  Пловдив - София – Пирот – Ниш – Чачак – Ужице – Морка Гора – Вишеград –Сараево - Неум

цена от
485 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Нова година в Босна и Херцеговина

Сараево - град на възход и падения, красиво разположен в едноименната долина, нежно обгърнат от планински хребети, кръстопът на култури и различни религии. Историческия Мостар е живописен и обаятелен град, под егидата на Юнеско, потънал в зеленина с богата история. Неум е чаровно малко градче, което ще ви омае с неустоима средиземноморска атмосфера.


ПРОГРАМА:

  • Първи ден 28.12.2016
Отпътуване от Пловдив в 03.00 oт Пловдив (ОМВ Санкт Петербург), от София в 05.00 ч. от (Александър Невски). Пътуване по маршрут София – Пирот – Ниш – Чачак – Ужице – Морка Гора – Вишеград –Сараево. Пристигане в Сараево следобед и разглеждане на стария град и местните забележителности. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

  • Втори ден 29.12.2016
Закуска. Освобождаване на хотела и в 09.00 ч. отпътуване за Неум. Попътно разглеждане на Мостар - град, който е бил под силното влияние на Османската и Австро - Унгарската империи, което личи ясно от запазените и до днес сгради в разнообразни архитектурни стилове. Мостар е един от най-разрушените градове по време на войната в началото на 90-те години. Сериозно засегнат от бомбардировките е и символът на града „Стари мост“, построен през 1566 г. и възстановен в пълния си вид през 2004, който днес олицетворява мира и съжителството на различни културни, етнически и религиозни общности. Свободно време за разходки в стария град, сред колоритния местен пазар, сред ароматното ухание на кафе и местни специалитети. По тесните калдъръмени улички все още се усеща неподправената атмосфера на специфичната смесица на ориенталско и европейско влияние. Продължаваме за Неум. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

  • Трети ден 30.12.2016
Закуска. По желание включване в целодневна екскурзия до Сплит и Трогир (срещу доп. заплащане). Тази чудесна комбинация ще ви даде възможност да се докоснете до прекрасното градче Сплит и живописния Трогир. Сплит ще ви омае с романтични тесни улички, малки площади във венециански стил, приятни кафенета, галерии и др. Разглеждане на местните забележителности и свободно време. Отпътуване за Трогир – град под егидата на Юнеско, разположен на малък остров. Той е най-добре съхраненият римско-готически комплекс в цяла Европа. Средновековният град е заобиколен от стени и в него все още има запазен замък, древни жилища и дворци от романския, готическия, ренесансовия и бароковия период. Посещение на катедралата „Свети Лаврентий”, лоджията с часовниковата кула, двореца на Луцич и др. Свободно време и връщане в Неум. Вечеря. Нощувка.

  • Четвърти ден 31.12.2016
Закуска. По желание екскурзия до Дубровник (срещу доп. заплащане). Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството, и архитектурата на тази изумителна страна. Следва туристическа програма с разглеждане на: големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореците „Княжев двор“ и „Спонца“, църквата „Св. Влах“, часовниковата кула и др. Свободно време за разходки по крайбрежната улица, сред множество кафенета, ресторанти и магазини. Връщане в Неум. Подготовка за празничната нощ. Новогодишна гала –вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

  • Пети ден 01.01.2017
Късна закуска. Освобождаване на хотел и отпътуване за България. Пристигане вечерта.


ХОТЕЛИ И ЦЕНИ:

GRAND HOTEL NEUM 4*
Сараево, Босна и Херцеговина
от 485 лв


Пакетната цена включва:
Транспорт по описания маршрут.
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Сараево.
3 нощувки със закуска и вечеря в Grand Hotel Neum 4* в Неум.
Новогодишна гала – вечеря в ресторанта на хотела с включени алкохолни и безалкохолни напитки, шест степенно меню и програма с жива музика.
Туристическа програма в Мостар и Сараево.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
Представител на туроператора.


Пакетната цена не включва:
Полудневна екскурзия до Дубровник и входните такси за посещаваните обекти– 15 евро при минимум 30 човека.
Целодневна екскурзия до Сплит и Трогир и входните такси за посещаваните обекти - 20 евро при минимум 30 човека.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 02 930 23 55
Туристическа такса в размер на 0.80 евро на човек на ден.


Важна информация:
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
Допълнителни екскурзии: екскурзиите се заявяват и заплащат в България, и се провеждат при минимум 35 туристи.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт!