Екскурзии с тръгване от Стара Загора

Нова година 2017 в Истанбул - с тръгване от Стара Загора и Варна
Код на оферта: 154050
Маршрут:  България - Истанбул - България

цена от
372 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Луксозна Нова Година в Истанбул 2017 - дневен преход с 3 нощувки в хотел 4* и Гала вечеря в ресторант от 30.12-02.01.2017г.


Луксозна Нова Година в Истанбул 2017 - дневен преход с 3 нощувки хотел 4* и Гала вечеря в ресторант от София, Русе и Варна от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Русе ( потегляне при мин. 10 човека), В.Търново, Габрово, Казанлък, Ст.Загора, Варна, Сл. бряг, Бургас;
Дата на заминаване: 30.12.2016г. - 02.01.2017г. 5 дни / 3 нощувки - Дневен преход


ПРОГРАМА:

Ден 1 (Петък)
30.12.2016г. - Отпътуване от началния пункт, заложен по екскурзиония план. Дневен преход. Преминаване през ГККП "Капитан Андреево". Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотела.
Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзия по желание: 19:30ч. - Екскурзия "Нощен Босфор" - трансфер до яхтата, вечеря DJ и богата програма;
Екскурзии по желание: 19:30ч. - Вечеря в рибен ресторант с гледка към Златния Рог. Нощувка.

Ден 2 (Събота)
31.12.2016г. - Закуска.
Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзии по желание: 09:30ч. - Плаване с корабче по Босфора - вълнуваща разходка между два континента.
Екскурзии по желание: 09:30ч. - Посещение на двореца Долмабахче - Турският Версай
Екскурзии по желание: 09:30ч. - Комбинирана екскурзия с корабче по Босфора между два континента и Посещение на двореца Долмабахче - Турският Версай.
Свободно време за разходка и подготовка за Новогодишната нощ. Посрещане на Новата 2017 година! Нощувка.

Ден 3 (Неделя)
01.01.2017г. - Закуска.
Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Включена в пакета: 08:30ч. - Пешеходна разходка из античния и средновековен център на Истанбул;
Екскурзии по желание: 12:00ч. - Панорамна автобусна екскурзия включва фото пауза на Българската желязна църква Свети Стефан (Църквата е затворена за посещение поради ремонтни дейности),посещение на Вселенската патриаршия с църквата „Свети Георги“.Обиколка на Истанбул с преминаване на Азиатския бряг през моста на Героите и свободно време за снимки на хълма Чамлъджа. Екскурзията продължава с преминаване към Европейския бряг.Следва завръщане в район Лалели/ Аксарай. .По желание на клиента:всеки самостоятелно може да слезе от автобуса и да се прибере към Европейскта част благодарение на тунела "Мармарай" разположен под водите на Босфора. "Мармарай" е подводен железопътен тунел под Босфора, използван за съединяването на европейската с азиатската части на Истанбул. Работата по проекта “Мармарай” стартира през 2004 г. от японската фирма “Тайсей корпорейшън”. Навръх 90-годишнината на републиката - 29 октомври 2013г., тунелът бе въведен в експлоатация. Тунелът служи за облекчаване междуконтиненталния трафик, натоварен от ежедневното пътуване на милиони хора от единия до другия бряг на Истанбул.
Екскурзии по желание: 18:30ч. - Очарованието на "Истанбулският Манхатън" - автобусна панорамна екскурзия с посещение на най - високата сграда небостъргача "Сапфир" с включена билет за изкачване до панорамната площадка и 4Д кино.
Екскурзия по желание: 19:30ч. - Екскурзия "Нощен Босфор" - трансфер до яхтата, вечеря DJ и богата програма;
Екскурзии по желание: 20:15ч. - Посещение на атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол. Нощувка.

Ден 4 (Понеделник)
02.01.2017г. - Закуска.
Включено в пакета: 09:30ч. Трансфер до Мол „FORUM”. Свободно време определено по усмотрение на водача (представител) на групата приблизително един час и половина .
Включено в пакета: кратък престой в град Одрин. Възможност за разглеждане на Джамията Селимие и Одринската Капълъ Чаршъ.
Важно: Пътуващите по линия Варна, Слънчев Бряг и Бургас нямат посещение на Одрин. Посещава се град Къркларели; Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.



ЦЕНИ:

Цена на човек в двойна стая

DBL SNGL DBL + EXB DBL+CHD (0 - 5.99) DBL+CHD (6 - 11.99)
Хотел Bekdas De Lux 4* 744.12 лв 475.80 лв 1116.18 лв 1014.00 лв 1060.80 лв
Хотел BEST WESTERN PLUS The President 4* 798.72 лв 514.80 лв 1198.08 лв 1092.00 лв 1138.80 лв


    • Съкращения
DBL - Двойна стая
SNGL - Единична стая
DBL + EXB - Двойна стая + допълнително легло
DBL+CHD (0 - 5.99) - Двойна стая + дете (0 - 5.99)
DBL+CHD (6 - 11.99) - Двойна стая + дете (6 - 11.99)

Цените за ранни записвания са валидни до 04.12.2016 и включват 22% отстъпка



ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
Транспорт България - Турция (Истанбул) - България с туристически микробус* или автобус 2/3*;
Пътни, магистрални и гранични такси;
3 нощувки в Хотел Bekdas De Lux 4* или хотел BEST WESTERN PLUS The President 4*
3 закуски в съответната категория хотел;
Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотел "Bekdas de Luxe" 4* или е ресторанта на хотел BEST WESTERN PLUS The President 4*
Водач от фирмата организатор по време напътуването и престоя в Истанбул.
Класически тур - Пешеходна разходка из историческия център на Истанбул;
Посещение на Историческия Хиподрум;
Разглеждане на Колоната на Константин Велики;
Разглеждане на Египетския обелиск;
Разглеждане на Змиевидната колона;
Разглеждане на Фонтана на Вилхелм II;
Посещение на Синята Джамия;
Трансфер до Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум "Sea Life Akvarium" (без включена входна такса);
Кратък престой в град Одрин; Пътуващи по линия Варна, Слънчев Бряг и Бургас нямат посещение на Одрин. Посещава се град Къркларели;
Възможност за посещение на одринската Капълъ Чарши;
Възможност за посещение на Джамията Селимие в Одрин - дело на великия архитект на османската империя Мимар Синан;



ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
Всички допълнителни екскурзии с изключение на Новогодишната Гала вечеря и билета за аквариум "Sea Life Akvarium" за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни са БЕЗПЛАТНИ
Програми по желание;
Медицинска застраховка с Асистанс; (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
Входни такси за музеите;
Разходи от личен характер;

    • Важно:
ПРОМО ВЪЗМОЖНОСТ: При закупуване на допълнителни екскурзии в България, всеки един клиент има невероятната възможност да се възползва от промоционалните цени валидни до 5 работни дни преди датата на заминаване. За допълнителна информация, моля посетете секция "Допълнителни екскурзии". Цените на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването са м/у 20%-30% по-високи!



ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:


    • Промоционални цени, валидни до 5 дни преди отпътуване:


Екскурзия "Нощен Босфор" - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма - 88.00 лв
Екскурзия "Нощен Босфор" - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.
Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни и алкохолни напитки напитки.
Програма: Музика (D.J), кючекини, традиционно турска постановка "Юскюдар", "Ашук Машук" - представяне на една любовна история в Истанбул, церемония на къната, фолклорни танци от различни региони на Турция.
Цената включва – транспорт с микробус или автобус до Кораба и обратно до хотела


Вечеря в рибен ресторант на Златния Рог - 60.00 лв
Ресторантът се намира в близост до моста Галата, най-старият мост в Истанбул. Той е търпял неколкократни преобразувания, но днешният му вид е величествен – издигнат е върху 114 стоманени дуби, с височина 80 м и диаметър 2м. Мостът е дълъг 484м и е построен с 4 отварящи се крила, за удобство на преминаващите кораби. От ресторанта, където Ви предлагаме да се насладите на една наистина спокойна и романтична вечеря , ще можете да видите и споменатия мост Галата - един от символите на град Истанбул. Гледката ,която се разкрива от там е възхитителна и пропита с голяма доза мистика свързваща Босфора и Златният Рог. Нереалното се превръща в реално, а Вие ще се почувствате като част от този автентичен пейзаж. Менюто в ресторанта включва : ордьовър, мезе, зелена салата, топли предястия, основното ястие е риба по Ваш избор ( Ципура или Лаврак), а за десерт се предлагат плодове или сладкиши. Напитките са по 2 на човек( безалкохолни, вино, бира или традиционното турско питие ракъ, приготвено от грозде и анасон).


Плаване с кораб по Босфора в Истанбул - 30.00 лв
Проливът „Босфор” се явява като едно от чудесата на Истанбул. Образувал се е по време на 4-та палеологична ера, но митологична легенда разказва как Зевс превърнал своята любовница в крава, за да я опази от ревнивата си жена Хера. Разгневената съпруга разбрала за това и пуснала към бедната Йо муха. Кравата се спасила, преплувайки пролива. Името му произхожда от ”Босфорус” или „Крави брод” . Той е приток на Черно море, дълъг 32 км. и широк от 750м до 3300м. Средната му дълбочина е 60-70 м, а на места достига и до 100м.


Посещение и екскурзоводско обслужване на Двореца Долмабахче - Турският Версай - 48.00 лв
Цената включва: Посещение и екскурзоводско обслужване в обекта предоставено от лицензиран екскурзовод от Министерство на културата и туризма на Република Турция и обслужване от фирмата партнъор .
Това е исторически първият дворец в османската столица, изграден в европейски стил. От построяването му през 1853 г. до 1922 г. (с прекъсване от 20 год.) служи за главна резиденция на султана. Тук е живял и починал и Мустафа Кемал Ататюрк, основателя на турската държава, наследила отпратената в историята през 19 и 20 век предходна и някога славна (през 16 и 17 век) Османска империя. Дължината на двореца е 600 м, площта е 45 000 м2, има 285 стаи, 6 хамама и 68 бани.Фасадата показва класическа европейска сграда с две крила. Вътрешността е в типичен османски стил. В южното крило са представителните помещения, в северното - жилищните помещения, а между двете крила е голямата приемна зала, пред която има зелена площ от 2000м2, а над нея - 36м висок купол. Терасата към Босфора е оградена с висок зид, чийто порти водят към пристан, който днес не се използва редовно.Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия и Бакара. Едно от стълбищата също е от кристал. Стилистично сградата се причислява към османския историзъм с елементи от европейския ренесанс и барок.
При евентуална промяна на цените на билетите по програмата, Караджъ Турс не носи отговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини. Главен орган контролиращ ценообразуването е Министертство на Туризма на Република Турция.


Комбинирана екскурзия с корабче по Босфора между два континента и Посещение на двореца Долмабахче - 70.00 лв
Комбинирана екскурзия с корабче по Босфора между два континента и Посещение на двореца Долмабахче - Турският Версай


Новогодишна Гала вечеря на Яхта по Босфора 2017 - 149.00 лв
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА ЯХТА ПО БОСФОРА 2017
Посрещнете Новата 2017г. на една от най - изисканите яхти плаващи по Босфора. Предлагаме Ви да посрещнете една изключителна Нова Година между два континента. Бъдете част от турския елит и световните величия празнуващи на яхта по Босфора. Романтика и лукс в мегаполиса Истанбул!
ОЧАКВАЙТЕ МЕНЮТО ЗА 2017Г. МНОГО СКОРО!!!


Новогодишна Гала вечеря на Яхта по Босфора 2017( Деца до 11,99) - 74.00 лв
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА ЯХТА ПО БОСФОРА 2017
Посрещнете Новата 2017г. на една от най - изисканите яхти плаващи по Босфора. Предлагаме Ви да посрещнете една изключителна Нова Година между два континента. Бъдете част от турския елит и световните величия празнуващи на яхта по Босфора. Романтика и лукс в мегаполиса Истанбул!
ОЧАКВАЙТЕ МЕНЮТО ЗА 2017Г. МНОГО СКОРО!!!
Полезна информация за да не останете изненадани: Шампанското в Турция не е особено популярна алкохолна напитка и е доста скъпо питие. По време на Новогодишните празници в повечето ресторанти се предлагат напитки местно производство ( бира, вино - бяло,червено,турска ракия, водка), които компенсират липсата на шампанско. Клиентите, желаещи да консумират шампанско, могат да закупят от бара в съответния ресторант или заведение на цени от 45 евро и нагоре /бутилка. Специално за клиентите на Караджъ Турс: всеки клиент може да внесе бутилка шампанско в ресторанта или заведението.


Новогодишна Гала вечеря 2017 в атрактивен ресторант "Гар Вариете" - 130.00 лв
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ "GAR VARIETE MUSIC HALL"
MЕНЮТО ВКЛЮЧВА:
Сезонна салата, ордьовър-студени предястия, топли предястия, крем супа, основно ястие-пуйка с гарнитура, сезонни плодове за десерт, турски сладкиши или сладоледена изненада, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство-неограничени количество,шампанско. В ресторанта е позволен вноса на напитки.
ПРОГРАМА
Шоу-програма с национални танци от различни райони на Турция и забавна програма за всички гости. Само тук можете да видите специфичните кавказки танци със сабя, запленили всеки посетител и традиционния танц на коремчето. Много кючекини, музика и танци.
Полезна информация за да не останете изненадани: Шампанското в Турция не е особено популярна алкохолна напитка и е доста скъпо питие. По време на Новогодишните празници в повечето ресторанти се предлагат напитки местно производство ( бира, вино - бяло,червено,турска ракия, водка), които компенсират липсата на шампанско. Клиентите, желаещи да консумират шампанско, могат да закупят от бара в съответния ресторант или заведение на цени от 45 евро и нагоре /бутилка. Специално за клиентите на Караджъ Турс: всеки клиент може да внесе бутилка шампанско в ресторанта или заведението където празнува или друг алкохол, но в рамките на разумните количества.


Новогодишна Гала вечеря 2017 в атрактивен ресторант "Гар Вариете" (Деца до 11,99) - 65.00 лв
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ "GAR VARIETE MUSIC HALL"
MЕНЮТО ВКЛЮЧВА:
Сезонна салата, ордьовър-студени предястия, топли предястия, крем супа, основно ястие-пуйка с гарнитура, сезонни плодове за десерт, турски сладкиши или сладоледена изненада, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство-неограничени количество,шампанско. В ресторанта е позволен вноса на напитки.
ПРОГРАМА
Шоу-програма с национални танци от различни райони на Турция и забавна програма за всички гости. Само тук можете да видите специфичните кавказки танци със сабя, запленили всеки посетител и традиционния танц на коремчето. Много кючекини, музика и танци.


Новогодишна Гала вечеря 2017 в атрактивен ресторант " Ташхан Аркат 1001 нощ " (Деца до 11,99 ) - 95.00 лв
Новогодишна вечеря в атракционно заведение "Ташхан Аркат", където се снима сериалът "1001 нощи" (Програма: от 21.00 до 03.00 ч, музика с DJ, празнична заря в полунощ, плато с 12 вида студени предястия, 2 вида топли предястия, салата, печено агнешко и пуешко месо с гарнитура, плодове и турски сладкиши, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки)


Новогодишна Гала вечеря 2017 в атрактивен ресторант " Ташхан Аркат 1001 нощ " - 195.00 лв
Новогодишна вечеря в атракционно заведение "Ташхан Аркат", където се снима сериалът "1001 нощи" (Програма: от 21.00 до 03.00 ч, музика с DJ, празнична заря в полунощ, плато с 12 вида студени предястия, 2 вида топли предястия, салата, печено агнешко и пуешко месо с гарнитура, плодове и турски сладкиши, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки)


Панорамна автобусна екскурзия на два континента - 36.00 лв
Екскурзии по желание: 12:00ч. - Панорамна автобусна включва фото пауза на Българската желязна църква Свети Стефан (Църквата е затворена за посещение поради ремонтни дейности),посещение на Вселенската патриаршия с църквата „Свети Георги“.Обиколка на Истанбул с преминаване на Азиатския бряг през моста на Героите и свободно време за снимки на хълма Чамлъджа. Екскурзията продължава с преминаване към Европейския бряг.Следва завръщане в район Лалели/ Аксарай. .По желание на клиента:всеки самостоятелно може да слезе от автобуса и да се прибере към Европейскта част благодарение на тунела "Мармарай" разположен под водите на Босфора. "Мармарай" е подводен железопътен тунел под Босфора, използван за съединяването на европейската с азиатската части на Истанбул. Работата по проекта “Мармарай” стартира през 2004 г. от японската фирма “Тайсей корпорейшън”. Навръх 90-годишнината на републиката - 29 октомври 2013г., тунелът бе въведен в експлоатация. Тунелът служи за облекчаване междуконтиненталния трафик, натоварен от ежедневното пътуване на милиони хора от единия до другия бряг на Истанбул.


Екскурзия "Нощен Босфор" - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма на 01.01.2017 - 88.00 лв
Екскурзия "Нощен Босфор" - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.
Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни и алкохолни напитки напитки.
Програма: Музика (D.J), кючекини, традиционно турска постановка "Юскюдар", "Ашук Машук" - представяне на една любовна история в Истанбул, церемония на къната, фолклорни танци от различни региони на Турция.
Цената включва – транспорт с микробус или автобус до Кораба и обратно до хотела


Посещение на атрактивен ресторант " Gar Вариете" в Истанбул на 01.01.2017 - 52.80 лв
Цената включва – транспорт с микробус или автобус до ресторанта и обратно до хотела, вечеря, богата шоу програма и обслужване от фирмата партньор.

Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско. В цената е включен двупосочен трансфер
виж повече Очарованието на "Истанбулският Манхатън" с посещение на небостъргача "Сапфир" билет за изкачване на панорамна площадка и 4D - 69.00 лв 59.00 лв
Цената включва : Oбиколка на Истанбул с посещение и изкачване до панорамната площадка на небостъргача " Сапфир" и 4D кино


Посещение на "Sea Life Akvarium" в Истанбул ( деца от 2 - 16г.) и възрастни над 65г. - 22.00 лв
Аквариумът се намира в Истанбул и е първият гигантски аквариум в Турция, който предлага на посетителите да поплуват между петте тигрови акули или дори да им дадат храна.Аквариумът "Sea Life Akvarium" се намира в търговски център в квартал Байрампаша в Истанбул.Строежът на водния басейн с площ 8000 кв.м продължи шест месеца, а цената му възлиза на 17 млн. евро. Освен 2,5-метрови тигрови акули, в сладките и солени води на аквариума живеят и над 10 хил. други морски създания, вкл. тропически и застрашени от изчезване. По-смелите имат възможност да се гмуркат и да поплуват сред акулите или дори да ги хранят. Благодарение на специалните тунели, които са част от съоръжението, посетителите се радват на 270-градусова панорама "сякаш плуват сред рибите". Всъщност, в Туркуазу се намира един от най-дългите подземни тунели в света - 80 м на дължина. Аквариумът предлага също 35-минутни уъркшопове за деца, които ги учат за живота под водата и колко е важно той да бъде опазен.Седем водолази редовно почистват водните басейни в аквариума и хранят акулите - някои на ръка.


Посещение на"Sea Life Akvarium"за лица от 16 г. до 65 г. - 31.00 лв
Аквариумът се намира в Истанбул и е първият гигантски аквариум в Турция,



УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

  • Забележка: Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
  • Начин на плащане: депозит 30% при записване, доплащане – до 21 дни преди датата на отпътуване!
  • Промяна на цената е възможна при:увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото;увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни,пристанищни и други такси;промяна в обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването.
  • Всеки турист, койтo e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10:00 часа в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването.
  • Всички клиенти задължително доплащат за допълнителна медицинска застраховка при резервация;
  • Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване;
  • Туроператорът има сключена застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "АРМЕЕЦ". Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
  • Отпътуването от Русе и Бяла е при мин. 10 човека. Ако бройката не е набрана, клиентите трябва да се придвижат самостоятелно до някой от следните градове за потегляне - В.Търново, Габрово, Казанлък и Ст.Загора;
№ на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места от 1-ви до 5-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
Пакетът не може да се използва от граждани с турски паспорти.
  • Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
  • Начин на плащане: Заплащане на капаро в размер на 30% и доплащане 21 дни преди датата на заминаване. При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени.
  • Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител ), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. За български граждани не се изисква виза за Турция.
  • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница.Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.
  • Екскурзията се осъществява при минимум 40 човека - за всяка група.
  • Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана –7 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.