Нова Година

Нова година 2017 в Лисабон - полет от София
Код на оферта: 153472
Маршрут:  София - Лисабон - София

цена от
1369 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 в Лисабон - полет от София


Екскурзията e шестдневна и включва 5 нощувки със закуски в хотел в центъра на Лисабон, трансфери, екскурзоводска програма на български език. Лети се с авиокомпания „България Ер”.



ПРОГРАМА:

27.12.2016 – 20.45 ч. отпътуване от летище София за Лисабон с директен полет на „България Ер“ 23:00 ч. кацане в Лисабон, трансфер, настаняване в хотела. Нощувка.

28.12.2016 - Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български език: квартала Белем: манастира Херонимос (с църквата), кулата Белем, Паметника на откривателите; Булевард Либердаде, площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора Санта Джуста. Свободно време. Нощувка.

29.12.2016 - Закуска. По желание - целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане 142 лв. при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (древната лятна резиденция на португалските монарси), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил (едни от най-известните курорти в Португалия). Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Таксата за вход за замъка Пена 9 Евро се заплаща на място. Нощувка.

30.12.2016 - Закуска. По желание - целодневна екскурзия до Фатима, Баталя и Обидуш с доплащане 142 лв. + такса за вход в Баталя (около 8 евро) и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Нощувка.

31.12.2016 – Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на Океанариума, възможност за разходка из Парка на Нациите. По желание Новогодишна вечеря в традиционен фадо ресторант с програма на живо (с допллащане). Нощувка.

01.01.2017 - Закуска. Свободен ден. Разполагате с вашата хотелска стая до трансфера в 22.00 ч. Нощувката е платена. 22:00 ч. трансфер до летището. 23:50 ч. отпътуване за София с директен полет на „България Ер“. 06:00 ч. на 02.01.2017 пристигане на летище София.



ЦЕНИ:


Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ A B C
цена на възрастен в двойна стая 1369 лв. 1475 лв. 1609 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1956 лв. 1768 лв. 2395 лв.
цена на трети възрастен в стая 1369 лв. 1428 лв. 1609 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1239 лв. 1345 лв. 1459 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1269 лв. 1375 лв. 1509 лв.



ХОТЕЛИ:


Категория A: хотел Jorge V***
Хотел Jorge V е разположен в центъра на Лисабон, близо до площад Marques De Pombal. Хотелът разполага с 49 стаи, всяка от която е обзаведена със самостоятелна баня, минибар, телефон, климатик и сателитна телевизия. Хотелът предлага и Wi-Fi интернет достъп.

Категория B: хотел Nacional***
Разположен само на 200 метра от площад Маркеш де Помбал, само на няколко минути пеша от метростанция Маркеш де Помбал. Хотел Nacional предлага модерни и функционални стаи с безплатен достъп до интернет. Всички те са климатизирани и шумоизолирани, имат самостоятелен санитарен възел с вана и сешоар. На разположение има също работно бюро с аксесоари и сейф. Стаите са достъпни с асансьор. Гостите могат да се насладят на закуска на шведска маса в трапезарията на хотела или да поискат закуската да им бъде доставена в стаята. Има също бар, който работи до късно вечер и предлага напитки.

Категория C: хотел Turim Avenida Liberdade****
Hотел Turim Avenida Liberdade е разположен в центъра на Лисабон, точно до площад Marques De Pombal. Хотелът разполага с 166 стаи. Стаите са модерно оборудвани със самостоятелна баня, минибар, телефон, климатик и сателитна телевизия. Хотелът предлага и Wi-Fi интернет достъп.


      • Хотелите са централно разположени, в непосредствена близост до пл. „Маркеш де Помбал”, до парка Едуардо VII, на около 20 мин. пеша от стария град (пл. „Росио”).



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • Самолетен билет
  • Летищни такси
  • Съответният брой нощувки + закуски
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Екскурзоводски услуги на български език



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

  • Новогодишна вечеря
  • Градска такса - При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 2,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
Медицинска застраховка (2 лв на човек на ден)
Допълнителни услуги с доплащане



ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:


Доплащане за екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил 142 лв.

Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил. Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място.
Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (древната лятна резиденция на португалските монарси), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил (едни от най-известните курорти в Португалия). Екскурзията се организира при минимум 10 участника.


Доплащане за екскурзия до Фатима, Баталя и Обидуш 142 лв.

Целодневна екскурзия до Фатима, Баталя и Обидуш. Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български. Екскурзията се организира при минимум 10 участника.
Фатима е най-известното и посещавано място за поклонения в Португалия. През 1917 г. на това място Дева Мария се явява на трите деца на местен овчар. Единственото оцеляло по-късно дете, днес е известно като Мадоната от Фатима, чрез която до нас достигат трите прочути пророчества от Фатима. Децата са обявени по-късно за блажени от папа Йоан Павел II, който е посещавал Фатима три пъти.
Обиколката включва и посещение на готическия манастир „Баталя“, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Манастирът е строен впечатляващите 150 години и въпреки това остава недовършен и до ден днешен. Ще ви впечатли с невероятната си архитектура и пищност.
Обидош е градчето бужу, което крал Даниш дарява кралица Изабела за тяхната сватба. Така той поставя началото на дългогодишна традиция и днес това прекрасно място, наричано още Домът на кралиците, е част от зестрата на всички португалски кралици. Малките тесни улички и старинни къщи, запазените крепостни стени и прекрасната атмосфера несъмнено ще ви пленят.


Новогодишна вечеря в CAFE LUSO 255 лв.

Вечеря с фадо програма
Новогодишна вечер в в ресторант Café Lusо с професионални фадо певци и музиканти, 4 степенно меню и напитки. Цената не включва транспорт от и до ресторанта.


МЕНЮ: 255 лв. на човек.

Разядка: Три вида хляб и зехтин
Предястие: Черни тортелини с миди и скариди и целина
Първо основно: Конфит от бяла риба и каролини от октопод със сос от кориандър
Второ основно: Телешко на бавен огън с чери сос
Десерт: Мус от бял шоколад с лешници и боровинки

Напитки:
Минерална вода, кафе или чай;
Аперитив Портвайн “Taylors”;
Чаша бяло вино „Castello D’Alba” Reserva D.O.C. (от региона на Дуоро);
Чаша червено вино „Castello D’Alba” Reserva D.O.C. (от региона на Дуоро);
Дижестив “Moscatel do Douro”;
Чаша шампанско Super Reserve Brut Blanc de Blancs (от региона на Дуоро).


ВЕГЕТАРИАНСКО МЕНЮ – 255 лв. на човек

Разядка: Три вида хляб и зехтин
Предястие: Tортелини със сушени домати и праз
Първо основно: Ориз с аспержи и лучени кръгчета с масло
Второ основно: Зеленчукова питка, паста с гъби соте в млечен сос горчица и пресен лук
Десерт: Мус от бял шоколад с лешници и боровинки

Напитки:
Минерална вода, кафе или чай
Аперитив Портвайн “Taylors”
Чаша бяло вино „Castello D’Alba” Reserva D.O.C. (от региона на Дуоро)
Чаша червено вино „Castello D’Alba” Reserva D.O.C. (от региона на Дуоро)
Дижестив “Moscatel do Douro”
Чаша шампанско Super Reserve Brut Blanc de Blancs (от региона на Дуоро)


    • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока