Екскурзии в Гърция

Нова година 2017 на остров Корфу
Код на оферта: 153690
Маршрут:  София – Дупница – Благоевград – Солун – Игуменица – Корфу – Солун – Благоевград – Дупница – София

цена от
499 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 на остров Корфу


Корфу е вторият по големина гръцки остров в Йонийско море. Централният му град - Корфу, се нарича в модерния гръцки Керкира на името на речната нимфа от митологията. Според легендата бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира и я отвлякъл на необитаем остров, който нарекъл в нейна чест. Корфу е очарователен град, един от най-красивите в Гърция.



ПРОГРАМА:

1 ДЕН: 29.12.2016
18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят. 22.00 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Спирка в Дупница в 23:00 ч. и в Благоевград в 23:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут Благоевград – Солун – Игуменица. Нощен преход.

2 ДЕН: 30.12.2016
Около 07.00 ч. – пристигане в Игуменица. Пътуване (около час и половина) с ферибот до Керкира – столицата на острова. Около 11.00 ч. - пристигане на острова. Кратък престой в Керкира за сутрешно кафе, разходка, шопинг. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН: 31.12.2016
Закуска. Екскурзоводска програма: разглеждане на Керкира: площад „Еспланада”, галерията с арките Листон, двореца „Св. Св. Михаил и Георги”, църквата „Св. Спиридон”, католическата катедрала, Старата крепост (отвън); посещение на двореца „Ахилион”, разположен на 12 км южно от града, любима резиденция на австрийската императрица Елизабет, легендарната Сиси. Разходка до полуостров Канони с прекрасна панорама към манастира „Панагетис Влахеренас” и Мишия остров. Новогодишна вечеря (включена в цената) с богато меню, оркестър и танци. Нощувка.

4 ДЕН: 01.01.2017
Закуска. Около 11.00 ч. - полудневна екскурзия за разглеждане природните красоти на острова - посещение на местността Палеокастрица, приютяваща прекрасни заливчета с най-очарователните плажове на острова. Разглеждане на близкия манастир „Св. Богородица”. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН: 02.01.2017
Закуска. Отпътуване от Корфу с ферибот (около час и половина). Отпътуване от Игуменица по маршрут Солун – Благоевград – София. Късно вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.



Цени на човек в лв според настаняването в хотел 3*:

цена на възрастен в двойна стая 499 лв.
цена на човек в индивидуална стая 625 лв.
цена на трети възрастен в стая 459 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 459 лв.
цена на първо дете до 11 г. + 2 възр. 288 лв.
цена на второ дете до 11 г. + 2 възр. 379 лв.

    • При цените за деца и младежи, формулировката дете/младеж + един или двама възрастни означава дете/младеж с един или, съответно, двама възрастни в стая.



Допълнителни услуги:

Допълнителна седалка-195 лв.(Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна. )
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока



Допълнителна информация:

Екскурзията е петдневна и включва 3 нощувки със закуски и новогодишна вечеря на остров Корфу, разглеждане с екскурзовод забележителностите на остров Корфу. Настаняването е в хотел категория 3 звезди.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2,00 лв на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс.

Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона.

Туристите, пътуващи сами, трябва да доплатят за индивидуална стая, ако желаят да ползват такава. Ако не желаят да доплащат за индивидуална стая, те ще бъдат комбинирани с други пътуващи сами туристи от същия пол в двойна или в тройна стая (в случай че пътуващите сами туристи са четно число, те ще бъдат настанени в двойни стаи, в случай обаче че са нечетно число, се налага да бъдат настанени в тройна стая). При настаняване в тройна стая, понякога третото легло е допълнително. Туроператорът не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи, трите легла ще са с еднаква големина.

Доплащане за единична стая – 126 лв.

Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста.В случаите на по-малко записали се клиенти, туроператорът може да анулира провеждането на екскурзията, като уведомява записалите се клиенти не по-късно от 10 дни преди определената начална дата.



Анулации и рекламации:

При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:
до 30 дни преди обявената дата на пътуването-0%
от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването - 30%
от 14 до 7 дни преди обявената дата на пътуването - 70%
от 6 до 3 дни преди обявената дата на пътуването - 80%
под 3 дни преди обявената дата на пътуването - 100%
При възникнали условия за рекламации относно организацията и провеждането на програмите, рекламациите се приемат в писмен вид, в четиринадесетдневен срок след завръщането на клиента и при представяне на необходимите доказателства за неизпълнението или за некачественото изпълнение на услугата. Туроператорът се задължава да даде своя отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията.



Цената включва:
Транспорт с луксозен автобус;
3 нощувки със закуска;
Новогодишна вечеря;
Водач-придружител от туроператора;
Екскурзоводско обслужване.



Цената не включва:
Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).



Условия за записване:
Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусната екскурзия и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва най-късно 15 дни преди началната дата на отпътуването.



Необходими документи:
Валидна лична карта
Медицинска застраховка
Нотариално заверено родителско разрешение за лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си