Карнавали

Полетът на Ангела - Карнавал във Венеция
Код на оферта: 124156
Маршрут:  Варна - София - Белград - Загреб - Лидо ди Йезоло - Верона - Падуа - Пунта Сабиони

цена от
305 лв.
5 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

ПОЛЕТЪТ НА АНГЕЛА - КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

28.01.2016 - 01.02.2016

5 дни / 2 нощувки


Венецианският карнавал, един от най-пищните и живописни празници в Европа, е роден през Ренесанса. Тогава празникът продължавал от 26 декември до Блажен вторник. Бедни и богати обличали карнавални костюми и разликата между тях се стопявала. Дълги години празникът бил забранен, защото анонимността, която осигурявали маските, предразполагала към извършване на престъпления, чиито извършители било трудно да бъдат изобличени и наказани, а също така и за процъфтяване на прелюбодеянията. След възстановяването му, празникът е доста по-къс. Днес той продължава 11 дни и привлича туристи от цял свят, желаещи да се докоснат до неповторимата атмосфера на най-известния европейски маскарад и да видят Венеция в нейната карнавална премяна, по-мистична и по-привлекателна от всякога



ПРОГРАМА

1 ДЕН / ВАРНА - СОФИЯ - БЕЛГРАД - ЗАГРЕБ - ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО
В 9.00 ч от Варна ул. Антим I, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево- Ботевград – София.
В 15.30 ч. отпътуване от София /пл. „Ал. Невски“/ по маршрут: Белград - Загреб - Любляна - Венеция. Нощен преход.

2 ДЕН / ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО - ВЕРОНА
Около обяд пристигане в курорта „Лидо ди Йезоло”, разположен на венецианската лагуна. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка из курорта. Нощувка.

3 ДЕН / ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО - ВЕРОНА - ПАДУА
Закуска. Отпътуване за Верона - градът на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, амфитеатъра Арена ди Верона, паметника на Виктор Емануил II, , ренесансовия площад Ербе с фонтана “Мадона ди Верона” и кулата Ламберти, къщата на Жулиета, паметника на Данте и гробницата на фамилия ла Скала. Свободно време по търговката улица Мазини. След обяд туристическа програма в Падуа с разглеждане на площада Прато дела Вале, катедралата Св.Антоний, Паметника на Донатело и катедралата Св. Джустина. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ДЕН / ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО - ПУНТА САБИОНИ - БЪЛГАРИЯ
Закуска. В 8.30 ч. отпътуване за Пунта Сабиони - мястото, откъдето се взима корабчето за посещението на най-романтичния град в света - Венеция. Туристическа програма на града: пл. “Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града, Двореца на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията,Часовниковата кула, разходка по тесните улички с пъстри сувинирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. По желание може да се разходим с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали.В 12.00 ч. може да наблюдавате най-популярното събитие на карнавала – „Полета на Ангела”. Известна в миналото като "турският полет", тази церемония датира от около пет века. Тогава млад турски акробат, със самоделно изработени крила и двойно въже, изминал разстоянието от кораба си на пристанище „Сан Марко” до Катедралата. Свободно време във Венеция за участие в пищните карнавалните празненства на площад "Сан Марко" . 15.00 ч. - начало на традиционният парад на Мариите – процесия в карнавални костюми, която започва от Сан Пиетро ди Кастело, преминава през виа „Гарибалди” и достига до площад „Сан Марко”. Тази традиция датира от времето, когато са избирани седемте най-хубави момичета за женене.
Около 17.30.00 ч. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ДЕН / БЪЛГАРИЯ
Пристигане около обяд в София на площад "Александър Невски".



ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с автобус 2*/3*
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло
  • водач по време на пътуването от агенцията
  • Медицинска застрховка 2000 EUR на ЗК UNICA

ДОПЛАЩАНЕ за отпътуване от: Варна – 40 лв; Шумен – 40 лв; Търговище – 35 лв ; В.Търново – 30 лв; Севлиево – 30 лв; Ботевград – 20 лв; Хасково – 25 лв; Пловдив – 20 лв; Пазарджик – 20 лв



ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма – около 35 EUR;
  • билет за корабчето до Венеция - 30 лв (задължително се заплаща в офиса на агенцията при подписване на договора);
  • Eднодневна екскурзия до Падуа и Верона - 40 лв (при минимум во туриста);
  • Медицинска застраховка за лица от 71 г. до 75 г. - 6 лв., от 76 г. до 79 г. - 9 лв; Лица над 79 г. не се застраховат!

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт, за туристи ненавършили 18 г. – ксерокопие на задграничен паспорт и нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители, няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.




НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
  • депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.



  • Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове.