Екзотични дестинации

Почивка в Ибиса - Лято 2016
Код на оферта: 144403
Маршрут:  София - Милано - Ибиса

цена от
1115 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Ибиса - 8 дни

Ибиса (на каталонски: Eivissa, на испански : Ibiza) е остров в Средиземно море, 79 километра (49 мили) от брега на град Валенсия в източна Испания. Той е третият най-голям остров от групата на Балеарските острови, независим район на Испания. Най-големите му градове са Ибиса, Санта Еулалия дел Рио и Сан Антонио Абад. Най-високата му точка се нарича Са Талайяса (или Са Талайя) издигаща се 475м (1,558 фута) над морското равнище. Почти една шеста от площта на недалечна Майорка, Ибиса е над пет пъти площта на о.Миконос (Гърция) или десет пъти площа на о.Манхатън. Ибиса става известен заради асоциацията с нощен живот и електронната музика, които се зараждат на острова. Добре познат е с лятната си клубна сцена, която привлича много голям брой туристи, въпреки, че островното правителство и Испанското бюро по туризма работи по различна реклама за по-семейно-ориентиран туризъм. Ибиса и близкият о. Форментора на юг са наречени Питиуски острови. Официалното каталанско име на острова е Евиса, но въпреки това се е наложило кастилското наименование Ибиса. Ибиса е домът на бележитото пристанище в гр.Ибиса, популярна спирка за множество туристи и настоящем обект от световното наследство на Юнеско.

Ибиса е много популярна туристическа дестинация заради легендарния бурен нощен живот, центриран на две места — около градовете Ибиса и Сан Антонио. На острова се намират много от най-известните нощни клубове — Privilege (най-големият в света), Es Paradís (известен със своите водни партита), Amnesia (известен с партитата с пяна). Space, Pacha, Eden, и DC10, които превръщат острова в център на електронна музика и в частност — на хауса и транса. През лятото много DJ от световна величина включват в турнетата си и клубовете на Ибиса. Много от тях представят точно тук новите си песни или албуми. Друга забележителност на острова е Cafe del Mar — бар, в който туристите традиционно се наслаждават на залеза. Островът не е известен единствено с партитата. Островът е в Списъка на ЮНЕСКО, което запазва от комерсиализацията много природни обекти като „Пръстът на Господ“ в заливът Бенирас. Заради природната си красота островът е предпочитан терен за заснемане на филми. Средна температура за месец Юни - 27 градуса.


ПРОГРАМА:

Първи ден - отпътуване от София с полет на България Еър в 12.00 ч, пристигане в Миално в 13.10 ч. Отпътуване от Милано с полет на Изи джет в 20.30 ч, пристигане в Ибиса в 22.20 ч. Трансфер от хотела до аерогарата. Настаняване.

Първи ден - Осми ден - седем нощувки на съответната база

Осми ден - Трансфер от хотела до аерогарата за полет на Изи джет От Ибиса в 08.50 ч, пристигане в Милано в 10.35 ч. Отпътуване отМилано в 14.00 ч, пристигане в София в 17.00 ч.


Хотел Hotel Club Maritim apartments San Antonio Bay *** Hotel Riviera *** Hotel Tropical ibiza*** Hotel Azuline Pacific*** Hotel Ole Galeon Ibiza **** Hotel Fiesta hotel Cala Gracio ****
Цена на човек при настаняване в едностаен апартамент без изхранване: 570 евро / 1115 лв 595 евро / 1164 лв







Цена на човек при двойно настаняване в едностаен апартамент със закуска: 600 евро / 1174 лв 620 евро / 1213 лв 615 евро / 1203 лв





Цена на човек при настаняване в двойна стая на база полупансион:





655 евро / 1281 лв 835 евро / 1633 лв

Цена на човек при настаняване в двойна стая на база all inclusive:









890 евро / 1741 лв


Цената включва:
Самолетен билет на България Еър София - Милано - София с включени летищни такси;
Самолетен билет на Изи Джет Милано - Ибиса - Милано с включени такси и багаж;
7 нощувки на съответната база;
Споделен трансфер;
Медицинска застраховка;


Цената не включва:
Доплащане за застраховка за лица от 70 до 80 г - 3 евро (или 6 лв.)
Доплащане за застраховка на лица над 80 г - 8 евро (или 16 лв.)
Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт



Hotel Club Maritim apartments San Antonio Bay ***/ www.clubmaritim-ibiza.com/en

Club Marítim разполага с открит басейн и се намира в тиха жилищна зона, само на 4 км от центъра на Сант Антони де Пормани. Плажът е на 10 минути пеша. Club Marítim предоставя просторни и светли апартаменти и студиа с безплатна Wi-Fi връзка, телевизор със сателитни канали и собствена баня. Апартаментите включват просторен хол с напълно оборудван кухненски бокс и кът за хранене. В района на залива Сант Антони има много барове, ресторанти и кафенета. Club Marítim разполага с тенис кортове и маси за тенис. На 300 м се намира спирка на автобуси за центъра на Сант Антони. На място има агенция за коли под наем.


Hotel Riviera *** / www.rivierahotelibiza.com/en

Този хотел с изглед към залива Сан Антонио предлага чудесен морски изглед. Той е разположен в оживен курорт, в непосредствена близост до плажа. Всички стаи са с безплатен Wi-Fi достъп. Комплексът разполага с тераса за слънчеви бани, 3 басейна, ресторант с ястия на шведска маса, градински зони и бар с тераса. Хотелът предлага спокойна и приветлива атмосфера и е само на метри от красивия плаж Punta Xinxó. Много от баровете и кафенетата имат примамливи открити тераси. Районът предлага многобройни забавления за цялото семейство, сред които парасейлинг, гмуркане, разходка с надуваем банан и забавен мини голф. Комплексът предлага 2 нощни шоу програми всяка седмица.


Hotel Tropical ibiza*** / www.hoteltropicalibiza.com/en

Хотел Tropical се намира в центъра на град Сан Антонио, на 300 метра от плажа и пристанището. Зоната за отдих включва фитнес център и плувен басейн, заобиколен от тераса и градини. Хотелът разполага с бюфет-ресторант, нощен бар и просторен салон с телевизор и високоскоростен интернет. Стаите са оборудвани с климатик, сателитна телевизия и безплатен Wi-Fi достъп. Те разполагат със самостоятелна баня и се почистват ежедневно. Хотел Tropical е само на 5 минути път от автогарата и пристанище Сан Антонио, което осигурява лесен достъп до останалите части на острова.


Hotel Azuline Pacific***/ www.azulinehotels.com/hoteles-y-apartamentos-para-sus-vacaciones-en-ibiza/azuline-hotel-pacific

Насладете се на оживената атмосфера и топлото слънце на Ибиса с престой в този слънчев ваканционен хотел, разположен до красив плаж и притежаващ уникален открит басейн. Прекарайте деня на прекрасните плажове в залива Сан Антонио, намиращ се само на 200 метра от Pacific. Край открития басейн на хотела има шезлонги и бар. Увеселителна аркада, тенис на маса и билярдна маса са също на разположение за развлечение на по-младите гости. Посетете близкия кей за разходка с лодка по местното крайбрежие. Вечерта се разходете до центъра на селището Сан Антонио, на 200 метра от хотела, където ще намерите световноизвестни нощни заведения, магазини и ресторанти.


Hotel Ole Galeon Ibiza ****/ www.olehotels.com/en/ole-galeon-ibiza

Хотелът е разположен на 200 м от плажа. Предлага 2 външни плувни басейна, ресторант и тераса. Безплатен интернет на територията на хотела. Стаите са климатизирани с плосъл телевизор, бюро и тераси.Хотелът разполага с ресторант , бар. Има детска площадка и мини клуб, 24-часова рецепция, шезлонги ха терасата.Аерогарата е на 29 км от хотела.


Hotel Fiesta hotel Cala Gracio **** / www.palladiumhotelgroup.com/en/san-antonio/fiesta-hotel-cala-gracio

Построен в типичния Ибиса стил, този хотел на първа линия е заобиколен от градини. Плажаът и бистрите води на Cala Gració Cove за в близост. Този хотел предлага всичко за една пълноценна почивка под средиземноморското слънце, включително сладководен открит плувен басейн. Има и няколко осветени тенис кортове и мини голф игрище. Центърът на Сан Антонио е само на 1 километър, и оживения център на град Ибиса е на 20 километра от хотела.



Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Копие от лична карта или задграничен паспорт и предплата в зависимост от заявеното пътуване:

  • при самолетни екскурзии и почивки в Европа - 250 евро (или 500 лв) предплата при записването, доплащане - 15 дни преди обявената дата на тръгване.
  • при екскурзии и почивки до Канарските Острови – 350 евро (или 700 лв) предплата при записването, доплащане – 20 дни преди обявената дата на тръгване.
  • при автобусни екскурзии - 100 евро (или 196 лв) предплата при записването, доплащане - 15 дни преди обявената дата на тръгване.
  • при круизи - предплата 50% от стойността на круиза, доплащане - 15 дни преди отпътуване / след полагане на виза.
  • при почивки в Карибския басейн и други далечни дестинации – предплата 50 % от стойността на почивките, доплащане - 15 дни преди отпътуване /след полагане на виза.

В случай, че предплатата или доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита за анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според условията за анулации.

  • Имат се предвид работни дни

2. Настаняването в хотели се извършва след 14.00 ч в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 12 ч в деня на отпътуване.Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата за пътуване.

  • Плащането се извършва в лева в брой или по банков път по курса на БНБ за деня.

3. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:

3.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в тои случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
3.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси и др.
3.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

4. Анулации и неустойки

4.1. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки в зависимост от заявеното пътуване /* Имат се предвид работни дни./ :

При самолетни екскурзии до Канарски острови и почивки в Европа:
от датата на записване до 63 работни дни преди отпътуване: без неустойки
от 63 рaботни дни до 15 дни преди отпътуване:
350 евро за Канарски острови;
250 евро за самолетни екскурзии;
от 14 до 0 дни: 100%

При автобусни екскурзии:

до 30 дни преди обявената дата: без неустойки
от 29 до 15 дни - 10%
от 14 до 7 дни - 30%
от 7 до 3 дни - 50%
под 3 дни 100%

При круизи:

от датата на резервация до 30 дни преди отпътуване – 100 евро;
от 30 до 10 дни - 50%
от 9 до 0 дни - 100%

При почивки в Карибския басейн и други далечни дестинации:

от 30 до 10 дни - 50%
от 9 до 0 дни - 100%

5. Когато направи значителна промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за правата му по чл. 89 от Закона за туризма.

6. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят съгласно чл. 92, ал.1 от Закон за туризма, чл. 125 и чл. 126 от Закон за защита на потребителите. Рекламацията се предявява до 14 дни от откриване на несъответсвие с договореното, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведомява доставчика на услугите и ТУРОПЕРАТОРА или туристическия агент за всяко неточно изпълнение на договора, установено от него по време на пътуването и престоя. Уведомяването трябва да се направи в писмена или друга подходяща форма, включително чрез факс, електронна поща или друго техническо средство, което дава възможност то да бъде възпроизведено. Към рекламацията си ПОТРЕБИТЕЛЯТ задължително прилага и документите, на които се основава претенцията си - финансови; протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното; други документи, даващи възможност да се установи претенцията по основание и размер.

7. ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор съгласно чл. 97 от Закона за туризма с номер на засрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорнсост на туроператор” – 7500150000176 на Застрахователно Дружество „Групама Застраховане“ ЕАД

8. При несъбран минимален брой участници, ако такъв е необходим, за осъществяване на пътуването, ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ, най – късно до 10 дни преди датата на отпътуването, и си запазва правото да анулира пътуването, без да дължи неустойки на ПОТРЕБИТЕЛЯ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

1. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на ПОТРЕБИТЕЛЯ на територията на съответната държава, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристиеското пътуване сума.
2. Ако деца под 18 г. не пътуват с двамата родители и не носят нотариално заверена декларация от родителите при отказ на граничните власти да напуснат страната, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност и не дължи връщане на заплатенита за туристическата услуга сума.
3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати пътуването си по свое желание, всички разходи, включително и транспорта са за негово сметка. ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява пари за неизползвани предплатени услуги.
4. При дублиране на стаите от страна на хотела, ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да настани ПОТРЕБИТЕЛЯ в друг хотел от същата или по-висока категория, без да дължи неустойки.
5. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при форсмажорни обстоятелства.
6. При форсмажорни обстоятелства ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява суми, ако то е прието като такова от приемащата страна или превозвача, и възстановява действително върнатите суми от контрагентите.
7. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на договора, когато причините за това се дължат на ПОТРЕБИТЕЛЯ; действия на трето лице, несвързано с изпълнение на договора, които не могат да се предвидят или избегнат; непредвидено събитие, което не може да бъде избегнато от страна туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им.
8. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за щети нанесени на транспортното средство или хотела от ПОТРЕБИТЕЛЯ. Те се заплащат на място от потребителя с протокол.
9. Настоящият договор може да бъде отменен, променен и допълнен с двустранни писмени анекси в съгласие с разпоредбите на Закона за туризма.
10. За неуредени в договора въпроси се прилагат разпоредбите на Закона за туризма, Търговския закон, Закона за задълженията и договорите, както и останаллото действащо законодателство на Република България.