Самолетни почивки

Почивка в Италия, остров Сардиния, Хотел Residence La Baia 3*
Код на оферта: 147027
Маршрут:  София – Алгеро – Сасари – Кастелсардо – Боза – Тарос – Коста Смералда – Нуоро – Оргосоло – Мамояда – Барумини – Каляри – Остров Корсика – Алгеро – София

цена от
910 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Почивка в Италия, остров Сардиния, Хотел Residence La Baia 3*

Хотел Residence La Baia 3* - http://www.hotelresidencelabaia.it/en/

Местоположение
Хотел Residence La Baia 3* е разположен на брега на морето. От хотела се откриват неповторими панорамни гледки към залива на Кастелсардо и залива Асинара. Историческият център на Кастелсардо е на 900 метра от хотела.

Хотел
Хотелът разполага с плувен басейн със срадка вода, бар на басейна, солариум, спортен клуб, клуб за деца от 3 до 9 години, детска площадка, безплатен Wi-Fi в целия хотел. Хотелските сгради са каскадно разположени на склон на брега на морето.

Стаи
Стаите в хотела са с капацитет до четирима човека. Всички стаи са комфортни и са оборудвани със собствена баня, телевизор, телефон, климатик, минибар (срещу заплащане), сешоар. Всички стаи са с фонтален изглед море. Не всички стаи имат балкон. При предварителна заявка може да се осигури бебешка кошара.

Ресторант
Панорамният ресторант е с уютна атмосфера, гледка към басейна и морето и предлага традиционна италианска и сардинска кухня, рибни специалитети, месни ястия, паста и сладкиши.

Развлечения и спорт
От 30.05 до 10.09.2016 г. се организират игри за малки и големи, спортни турнири, шоу програми, караоке, курсове по аеробика.

Плаж
"Residence La Baia" *** се намира на няколко метра от каменист малък плаж за свободно ползване. За гостите на хотела е осигурен безплатен транспорт до пясъчен плаж, разположен на 5 км от хотела. Чадърите и шезлонгите се заплащат допълнително: шезлонг - 3 EUR, чадър - 3 EUR; шестдневен пакет за 1 чадър и 2 шезлонга - 46 EUR. Кърпи за плаж не се предлагат.

Други
В хотела се допускат малки домашни любимци при предварително запитване и потвърждение.


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

Указаните цени са на човек за съответното настаняване.

Residence La Baia

03.09.2016
НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ ДОП. ЛЕГЛО ЗА 3-ТИ/4-ТИ ВЪЗРАСТЕН ДОП. ЛЕГЛО ЗА 1-ВО/2-РО ДЕТЕ (2-11 Г.) ЕДИНИЧНА СТАЯ
Двойна стая със спалня 940 лв. 900 лв. 730 лв.

Двойна стая с отделни легла 940 лв. 900 лв. 730 лв.

Единична стая





1080 лв.


10.09.2016; 17.09.2016; 24.09.2016; 01.10.2016
НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ ДОП. ЛЕГЛО ЗА 3-ТИ/4-ТИ ВЪЗРАСТЕН ДОП. ЛЕГЛО ЗА 1-ВО/2-РО ДЕТЕ (2-11 Г.) ЕДИНИЧНА СТАЯ
Двойна стая със спалня 910 лв. 870 лв. 700 лв.

Двойна стая с отделни легла 910 лв. 870 лв. 700 лв.

Единична стая





1050 лв.


ПРОГРАМА:

  • Първи ден София – Алгеро
Отпътуване от летище София с директен чартърен полет. Кацане на летището в Алгеро. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

  • Втори ден Сасари – Кастелсардо
Закуска. Информационна среща с представителя в хотела. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до Сасари и Кастелсардо.
Посещение на Сасари – вторият по големина град на остров Сардиния и една от най-предпочитаните дестинации от туристите на острова със своя неповторим и автентичен чар. Сасари е модерен град, който пази история още от неолита. През 9-10 в. в града се заселват римляни, от чиято епоха и до днес са запазени изключителни забележителности. Възможност за разглеждане на забележителностите: централният площад с паметника на Виктор Емануил; готическата катедрала от 13 в., посветена на св. Николай; крепостните стени от 13 век.
Отпътуване за приказното пристанищно градче Кастелсардо, кацнало върху скала на брега на морето. В Кастелсардо интерес представляват Слонската скала, която е един от символите на Сардиния, Дорийският дворец, катедралата „Св. Антоний“ и много други.
Вечеря. Нощувка.

  • Трети ден Боза – Тарос
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Боза и Тарос.
Посещение на Боза – прекрасно градче в провинция Ористано, разположено на хълм, на 3 км. от западното крайбрежие на острова. През града минава река Темо, която го прави още по-живописен и интересен за туристите. Боза е типичен град в Сардиния, който е запазил своята автентичност.
Отпътуване за Тарос – античен градна западното крайбрежие, който датира от 1900 г. пр. Хр. Днес Тарос е археологически обект, едноот най-важните исторически места на остров Сардиния. Най-старите намерени предмети са от бронзовата ера, когато тук са живели нурагите. Тук са били намерени и керамични предмети от Кипър и Микена от 13 и 12 в. пр. Хр., което е доказателство за развитите търговски връзки по море.Препоръчително е ползването на шапки и слънцезащитни кремове.
Вечеря. Нощувка.

  • Четвърти ден Коста Смералда
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Коста Смералда.
Разглеждане на Коста Смералда – едно най-посещаваните места в Европа от най-богатите. „Изумруденият бряг“ на остров Сардиния, както го наричат, е изключително оживен и елегантен, символ на разточителството и лукса, които са характерни за италианските островни курорти. Това е едно екологично чисто кътче, при което и най-малката подробност е в пълна хармония със заобикалящия го приказно красив пейзаж. Първата спирка е местността на Порто Черво с красивата църква „Стела Марис”. Възможност за пазаруване в бутиците на курортното селище. Свободно време.
Следобед отпътуване за археологическата зона на Арцакена за посещение на Гробницата на гигантите, датираща от 2-то хилядолетие пр. Хр. Наоколо се разкриват прекрасни гледки, които впечатляват посетителите.
Вечеря. Нощувка.

  • Пети ден Нуоро – Оргосоло – Мамояда
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Нуоро, Оргосоло и Мамояда.
Отпътуване за Нуоро – четвъртият по големина град на острова. Градът е известен, като едно от най-непокътнатите места и символ на Сардиния. Нуоро е роден град на известните италиански писатели и художници, сред които е Грация Деледа – носителка на Нобелова награда за литература.
Посещение на Оргосоло, известен със своите красиви стенописи, които се срещат навсякъде из градчето.
Отпътуване към Мамояда – китно полупланинско градче в централната част на Сардиния. Мамояда е известен с ежегодния маскараден фестивал през януари, посветен на св. Антоний. В града се намира и Музеят на средиземноморските маски, където се съхраняват маски от всички краища на Сардиния и Европа.
Вечеря. Нощувка.

  • Шести ден Барумини – Каляри
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Барумини и Каляри.
Посещение на Барумини – древно селище на около 50 км. северно от столицата Каляри. Там се намира най-важното селище на древното население на остров Сардиния - нурагите. Комплексът е част от Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Отпътуване за един от най-зелените градове на остров Сардиния – Каляри. Разглеждане на стария град, откъдето се откриват прекрасни гледки към залива и пристанището. Тук са запазени и старите защитни стени, както и две кули от 13 век. Свободно време за пазар и разходка.
Вечеря. Нощувка.

  • Седми ден Остров Корсика
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до остров Корсика.
Остров Корсика е познат още като „Острова на красотата“. Една трета от острова е заета от природен парк „Корсика“, където се срещат много и различни средиземноморски култури като лимони, портокали, маслини, грозде и традиционните кактуси. Едно от нещата, които най-много впечатляват посетителите на острова, са красивите римски храмове, църквите в романски стил, както и готическите и барокови катедрали. Посещение на град Бонифачио – обиколка на града. Свободно време за пазар и разходка.
Вечеря. Нощувка.

  • Осми ден Алгеро – София
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Алгеро. Панорамна обиколка на Алгеро – едно от най-красивите градчета на остров Сардиния, известно със своята изключително добре запазена типична за Каталуния архитектура. Основните забележителности на града са масивните крепостни стени, порти и кули, най-високата от които е „Торе де Сулис“ със своите 22 м, а кулата „Торе ди Порта“ е събрала най-интересните разкази за историята на прекрасното градче. Алгеро е известен също така и с името си „Кораловия град“, тъй като обработката на корали има дълги традиции тук.
Трансфер до летището в Алгеро. Отпътуване за България с директен чартърен полет. Кацане на летище София.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Обяд на турист за целия престой 220 лв.
Полудневна екскурзия до Сасари и Кастелсардо на български език при минимум 20 туристи: от 12 г. €30; от 2 г. до 11 г. €15
Целодневна екскурзия до Боза и Тарос на български език при минимум 20 туристи: от 12 г. €50; от 2 г. до 11 г. €25
Целодневна екскурзия до Коста Смералда на български език при минимум 20 туристи: от 12 г. €40; от 2 г. до 11 г. €20
Целодневна екскурзия до Нуоро, Оргосоло и Мамояда на български език при минимум 20 туристи: от 12 г. €50; от 2 г. до 11 г. €25
Целодневна екскурзия до Барумини и Каляри на български език при минимум 20 туристи: от 12 г. €70; от 2 г. до 11 г. €35
Целодневна екскурзия до о-в Корсика на български език при минимум 20 туристи: от 12 г. €80; от 2 г. до 11 г. €40
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.) 24.90 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Алгеро - София за директен чартърен полет
Летищни такси
Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 7 кг. с размери 60x40x30 см.
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки в стая с изглед към морето със закуски и вечери с включени напитки
Панорамна обиколка на Алгеро
Трансфер до плажа
Анимация от 30 май до 10 септември
Миниклуб от 30 май до 10 септември за деца от 3 до 9 години
Веднъж седмично традиционна за Сардиния вечеря
Wi-Fi интернет в целия хотел
Чадъри и шезлонги на басейна
Асистанс на български език целия престой
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с аситанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета и стойността ѝ зависи от промяна на цената на горивото или съотношението долар/евро
Такса престой, която се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотела. Размерът й се определя едностранно от общината.
Чадъри и шезлонги на плажа
Допълнителни екскурзии
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервации: депозит - 300 лв. на турист; Доплащане: до 21 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: до 22 дни преди датата на полета: 100 лв.; под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума.
Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 50 лв.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
При наличие на свободни места допълнителни екскурзии могат да се заявяват по време на пътуването.
За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.
Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
Полетно разписание - BH Air:
София – Алгеро 14:50 – 16:00
Алгеро – София 16:50 – 20:00
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!
Изхранването в хотела става на база стая, т.е. всички туристи в една стая трябва да са на един и същ пансионат!