Самолетни почивки

Пролетна ваканция на острова на Афродита - Кипър, полет от Варна
Код на оферта: 193351
Маршрут:  Варна - Ларнака - Варна

цена от
585 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Пролетна ваканция на острова на Афродита - Кипър

с директен полет от ВАРНА

14.04.2020 - 18.04.2020

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море. Пролетта е особено подходящ сезон да посетите острова-средиземноморският климат осигурява топло и слънчево време, а цените са доста атрактивни.

Едно райско кътче, което всяка година със своя отлично организиран туризъм привлича стотици хиляди хора от целия свят. Чисто море, добре поддържани плажове, първокласни хотели, следи от древността, прекрасна кухня. Всичко това създава неподправената атмосфера на острова, визитна картичка на който е богинята на любовта Афродита. Предлагаме ви петдневна почивка в Лимасол – един от трите най-атрактивни курорти на Кипър, делови, търговски и туристически център, с голямо пристанище. Градът разполага с много дълга крайбрежна алея подходяща за разходка на чист въздух.


Промо цени, валидни до изчерпване на местата!

14-18 април/ 4 нощувки

Цена хотел 3* BВ от 299 евро/585 лв

Цена хотел 4* BВ от 399 евро/780 лв.


Информация за хотелите в Лимасол:

Хотел кат. 3* Park Beach Hotel или подобен- http://www.parkbeach.cy.net/

Hotel Ajax 4* или подобен -http://www.ajaxhotel.com


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет Варна – Ларнака –Варна с авиокомпания Уиз Еър
Летищни такси
Малък салонен багаж до 10 кг. с размери 40x30x18 см
Споделен трансфер летище-хотел-летище
4 нощувки със закуска/ВВ в избрания хотел в Лимасол
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

10 кг чекиран багаж с размери 55×40×23 cm /цената подлежи на препотвърждение/
Чекиран багаж 20 кг /цената подлежи на препотвърждение/
Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10 килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) /цената подлежи на препотвърждение/
Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета
Доплащане за изглед море: на запитване
Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.


Предварителна програма

Ден 1: 14.04.2020 – Варна – Ларнака - Лимасол
Полет от Варна в 14.05 с авиокомпания Уиз ер и кацане в столицата на Кипър Ларнака в 16.00 местно време. Трансфер до хотела по избор в Лимасол. Настаняване и нощувка.

Ден 2: 15.04.2019 – Лимасол
Закуска. Свободно време на брега на Средиземно море . Нощувка.

Ден 3: 16.04.2019 – Лимасол
Лимасол е вторият по големина град в Кипър. Старата част на града се намира около старото рибарско пристанище и привлича туристите с колоритните си малки улички и заведения. Най-голямата забележителност е замъкът от XIIвек , в който Ричард Лъвското сърце сключва брак с принцеса Берангария Наварска. Сега тук се намира архиологическият музей на града. Близо до Лимасол е античният град Курион, съществувал от древността до Средните векове. Построен е от микенците, участвали в Троянската война. Издига се до град – държава. Разположен е на залива Епископи, съхранил е античен театър от гръко-римската епоха.Руините на града са част от местния археологически парк. А Колоси е селище, разположено на част от територията на ...британската военна база Акротири. Тук е запазен средновековен замък, строен от френски войници през XII век I и реконструиран две столетия по-късно. В него са изложени стенописи, мозайки и съоръжения за преработка на захарна тръстика. Рицарите от замъка се прочули като производители на вино, наречено Командария, днес едно от най- добрите на острова. Това име носи селище, недалеч от Лимасол. Нощувка

Ден 4: 17.04.2019 – Лимасол
Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Завръщане в Лимасол. Нощувка.

Ден 5: 18.04.2019 – Лимасол – Ларнака-Варна
Закуска. Свободно време за разходка. Трансфер от Лимасол до летището в Ларнака. Полет с авиокомпания Уиз еър за Варна излитане в 16.35 и пристигане в черноморския град в 18.35.


Информация за градове, които може да посетите:

Ларнака- Ларнака е стар град, основан от микенците 13 века преди новата ера. По-късно става първата финикийска колония на Средиземно море. Днес старата част на града най-често е под „обсадата” на туристите. Забележителности- църквата Св.Лазар, посветена на светеца, покровител на града, Хала Султан теке – паметник от ислямския период, построена върху... паднал метеорит, на брега на Соленото езеро Ларнака.

Пафос-Пафос е древен град на брега на морето, запазил останки от античността, както и легенди, свързани с древногръцката митология. Пафос е бил столица на острова в продължение на седем века. Сред забележителностите на града, обявен за обект на ЮНЕСКО, се отличават баните от османския период, средновековният замък, издигнат по византийско време за защита на пристанището, древният театър, чиято сцена оживява от различни музикални прояви, църквата Св.Соломон, резиденцита на Птоломеите. По време на екскурзията ще видим византийската църква Св.Параскева от 11 век с фрески из живота на Исус Христос,вилата на Дионисос с разкошни мозайки. Ще имаме и свободн време на пристанището...Но все пак, водеща си остава темата за любовта. Край Пафос се намира Скалата на Афродита. Именно тук, според легендата, от пяната на морските вълни изплувала богинята на любовта. Това е и мястото в Пафос, където всеки туристи желае да се снима за спомен.

Никозия-След падането на Берлинската стена, Никозия остава последната столица, разделена на две: тя е главен град на Република Кипър и на Севернокипърската турска република. Двете части са отделени с буферна зона, контролирана от силите на ООН. Никозия е била столица на кръстоносци, венецианци, османски турци, била е и част от Британската империя, затова и движението на автомобилите тук е вляво. Легендата разказва, че Марк Антоний се влюбва в лозята на Кипър / тук наистина и днес правят превъзходно вино/ и подарява острова на любовницата си Клеопатра.Изключително богати находки от древната история на острова – още от 9000 години пр.Хр., са изложени в Кипърския музей. По време на обиколката на столицата ще видим градските стени, ограждащи още от времето на венецианцианската окупация на Кипър старата част на града,там е и Византийският музей,най-старата византийска църква Панагия Крисалиниотиса от 1450 г., катедралата Агиос Йоанис от 1662 година и др. В старата част ще се разходим по колоритната улица Ледра, това е и старото име на Никозия, изпълнена с магазини за сувенири, ресторанти, кафенета. На тази улица е и граничният пункт за влизане в турската част на града / само срещу лична карта /. Тук ще попаднем в характерната атмосфера на Ориента. Сред най-интресните забележителности е превърнатата в джамия на името на султан Селим през XIII век католическа катедрала Св.София, и кервансараят Буюк хан, днес център на изкуствата и художествените занаяти.


УСЛОВИЯ

Минимален брой участници: 2
Условия за записване:
Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване


Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2,5 %, за повече информация попитайте в офисите ни.