Екскурзии с тръгване от Варна

Мавриций с полет от Варна
Код на оферта: 152511
Маршрут:  Маршрут: Варна - Истанбул - Мавриций - Истанбул - Варна

цена от
3420 лв.
10 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Мавриций с полет от Варна


Скътан в Индийския океан се намира малък остров, потънал в зеленина, с брегове, покрити с мек златист пясък, плитки и кристално чисти лагуни, скрили останките на десетки кораби, отдавна затихнали вулкани и бликащи водопади, гигантски костенурки и коралов риф, чието богатство и пъстрота привличат гмуркачи от цял свят. Остров Мавриций ще ви заплени и очарова с докосвайки се до магията му. Не случайно островът отдавна е определен за един от най-романтичните в света.Това невероятно кътче от рая ще ви удиви с тропически лукс, персонално внимание , спокойствие и пълна почивка. Философията на местните може да се опише само с три думи: радост, безгрижие и одухотвореност. Насладете се на кристално чистите тюркоазени води, коралови рифове и цветни риби, изгрева и залеза на слънцето, вкусна храна, лукс и комфорт.... Островът е подходящ както за влюбени двойки така и за семейства с деца. Периодът от декември до март е най-благоприятен за гмуркане, тъй като тогава водата е най-чиста.


Цени:

Хотел На човек в двойна стая Дете до 12г. с двама възрастни На човек е единична стая Доплащане за ALL
Veranda Pointe aux Biches hotel 4* на база закуска и вечеря http://www.veranda-resorts.com/hotel-veranda-pointe-aux-biches/bienvenue.aspx 1749евро /3420 лв. на запитване 2049 евро /4008 лв. 200 евро на човек за периода
Beachcomber Le Canonnier 4*+ на база закуска и вечеря http://www.beachcomber-hotels.com/hotel/le-canonnier 1849евро /3616 лв. 1449евро /2834 лв. 2199 евро /4300 лв. 250 евро на човек за периода


Цената включва:
ØСамолетен билет Варна – Истанбул- Мавриций – Истанбул – Варна;
Ø7 нощувки в избрания хотел ;
Ø трансфери летище – хотел – летище по програмата ;
ØМедицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/ ;


Цената НЕ включва:
ØЕкскурзии по желание
ØПо желание можем да предложим и други хотели като категория , местоположение и база на изхранване


Полети:
30 януари 2017 Варна – Истанбул 15:50 16:50
31 януари 2017 Истанбул – Мавриций 01:15 13:10
07 февруари 2017 Мавриций - Истанбул 21:05 05:00
08 февруари 2017 Истанбул – Варна 13:20 14:20




Примерна програма:

  • Първи ден:
Излитане от Варна в 15:50 ,каца на летище Истанбул в 16:50. По желание можете да се разходите в центъра на Истанбул и да вечеряте в местен ресторант.

  • Втори ден: Полет от Истанбул в 01:15 , каца на Мавриций в 13:10 местно време. Трансфер до хотела и настаняване

  • Трети ден:
Свободно време за плаж и почивка.

  • Четвърти ден:
Свободно време за плаж и почивка. Или възможност за целодневна екскурзия
Южно Приключение-по време на екскурзията се посещава Trou-aux-Cerfs, изгаснал вулкан, със секваща дъха панорамна гледка към почти целия остров. Следва посещение на фабрика за кораби, свещенното езеро Гранд Басин с хиндуистки храмове и Националния парк Black River Gorges, известен с характерни растения и редки видове птици. Отпътиване към село Камарел, където ще имате възможността да се насладите на прекрасните водопади и Земята в седем цвята. Това са пясъчни дюни в различни цветове - червено, кафяво, жълто, оранжево, виолетово, тъмно кафяво, охра, отенък на червено смесен с други цветове, розово, сиво и други цветове, които се променят при отразявенето на светлината.

  • Пети ден:
Свободно време за плаж и почивка.

  • Шести ден:
Свободно време за плаж и почивка. Или възможност за
Целодневен круиз на катамаран, тръгване от хотела: около 09:00. По време на този круиз ще се насладите на един поразителния пейзаж. Ако имате късмет, ще видите също и делфините по пътя към скалата Кристал. По време на круиза катамаранът ще спре за гмуркане в най-голямата лагуна на острова близо до кристалната скала. Ще имате възможността да се полюбувате на морския живот и да плувате с красиви корали и цветни риби. Обядът се сервира на борда на катамарана и се състои от барбекю, салати и напитки.

  • Седми ден:
Свободно време за плаж и почивка.

  • Осми ден:
Свободно време за плаж и почивка. Или възможност за целодневна екскурзия на англ.език Екзотичният Север -Обиколката започва с посещение на известната ботаническа градина Памплемус. Тук са разположени над 500 различни растителни вида, 80 от които са палмови дървета. Следва посещение на Захарния Свят. Приключението в Захарния Свят ще Ви върне назад в историята и ще Ви разкрие сърцето на острова и неговите тайни истории, от създаването му до днешната етническа и културна среда. Богатото наследство винаги е било свързано със захарния епос на острова. Тук е предвиден обяд. След обяд отпътуване за Порт Луис, столицата на Мавриций, където ще имате възможността да се насладите на една шарена смесица от всички култури и етноси, присъстващи на острова. Посещение на Caudan Waterfront и местния пазар на занаятчийте, едно от най-известните места за пазаруване на острова. Тук се предлагат спортно оборудване, книги и списания, бижута и часовници, известни марки текстил, декорации и други.

  • Девети ден:
Свободно време за плаж и почивка. Трансфер от хотела до летише за полет в 21:05 .

  • Десети ден:
Кацане в Истанбул в 05:00. Възможност да се разходите и изпиете сутрешното си кафе на Босфора. Полет в 13:20 за Варна, каца 14:20.


Условия за записване:
Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 10 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.
Резервации:Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на невъзвратим депозит в размер на 50% от цената.
Необходими документи за записване: копие от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), подписан договор с TO и внесен депозит;

TO не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
Фирмата-организатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» , за повече информация попитайте в офисите ни.

Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.

Форсмажор:TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.


Какво бихте могли да посетите във всяка част на острова по време на вашата почивка

Северна част на острова
Grand Bay – търговски и развлекателен рай, мястото, където местните жители се отправят, когато искат нощна забава навън (ресторанти, барове и дискотеки).
Перейбере– един от популярните обществени плажове, известен със своите търговски обекти и ресторанти
Balaclava Ruins – На метри от Baie aux Tortues, кръстена на множеството костенурки в района от моряци през XVII век, могат да бъдат намерени руините на старата интересна крепост Balaclava.
The Triolet Shivala – най-дългото населено място на острова, град Triolet предлага възможност да посетите най-големия индуски храм, на Maheswarnath, построен през 1819 г. в чест на боговете Шива, Кришна, Вишну, Муруган, Брахма и Ганеша.

Източна част на острова
Flacq Market - Flacq е едно от най-важните селища в Мавриций. Това място за срещи на жителите на Изтока се гордее с най-големия открит пазар в страната. Изключително колоритен пазар, който привлича голям брой туристи всяка година.
Аквапарк Leisure Village - насладете се на незабравими мигове в аквапарка – вашият релакс и удоволствие са гарантирани.

Югоизточна част на острова
Холандските руини - Във Vieux Grand Port, можете да видите останките от първите холандски укрепления. Разкопките са в ход и изследователите ще се опитат да разкрият важна част от историята на остров Мавриций.
Махебург – това е едно от главните рибарски селища на острова. Кулите Martello са една от интересните забележителности тук. Построени през 1804 г. на великолепния залив Grand Port, кулите символизират сцената на съперничеството между старите колониални сили и изобретателността на човечеството. Те са крайъгълен камък в историята на острова, символизират края на робството и началото на индийската имиграция.
Souillac – малък морски курорт край скалистото крайбрежие на областта Savanne. Едно популярно място е най-южната точка на селото, точно на върха на скала: Gris Gris, откъдето се открива невероятна панорамна гледка.

Във вътрешността на острова
Ganga Talao - Grand Bassin - Отвъд La Marie и Mare-AUX-Vacoas се намира едно от двете естествени езера на остров Мавриций. То почива в кратер на изгаснал вулкан. Ganga Talao е важно място за поклонение и много местни жители ходят на разходка там по време на фестивала на Маха Шиваратри.
Black River Gorges – този национален парк от 6574 хектара е създаден през 1994 г. за защита на останалите местни гори на Мавриций. Посетителите могат да се насладят на великолепните пейзажи, с ендемични растения и редки видове птици.