Испания

1 юни - празникът на децата ВЪВ ВАЛЕНСИЯ
Код на оферта: 188095
Маршрут:  София - Валенсия - София

цена от
799 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

1 юни - празникът на децата ВЪВ ВАЛЕНСИЯ

Направете един истински празник на цялото семейство в града на Биопарка и Океанариума - най-големият в Европа
30 май – 2 юни 2020
3 нощувки с екскурзоводско обслужване на български език
3* + хотел в центъра на Валенсия

Пакетна цена: 799 лв


Първи ден
30 май събота
Излитане от летище София, Tерминал 1 в 19.15.ч Пристигане на летище Валенсия-Манисес в 21.15.ч. Посрещане от българоговорящ представител на туроператора. Трансфер до хотел Holiday Inn CAC 3*sup в центъра на Валенсия. Настаняване.Нощувка.

Втори ден
31 май неделя
Закуска. Туристическа обиколка на историческия център на Валенсия /необходимо е ползване на градски транспорт/. Ще видим: кулите Серанос, Площада на Девата, Хенералитад Валенсиана, Базиликата, Катедралата със Св. Граал, Площад Св. Каталина, Пласа Редонда /Кръглия пазар/, Централния пазар, Копринената борса, Кметството. Свободно време за разходка из средновековните улички на Стария град на Валенсия. Нощувка.
Следобед по желание може да се направи разходка до Парка Гъливер в Градините на Турия. Паркът Гъливер е разположен в близост до хотела и е интересна детска атракция, в която всяка част от 70 метровата фигура на великана Гъливер е превърната в пързалка и зони за катерене. Градините Турия са зеленото сърце на Валенсия, с много зони за отдих, езерца, детски площадки и 18 красиви моста в различни архитектурни стилове.
По желание: 20.00.ч - посещение на шоу фламенко с вечеря La Buleria, Carrer del Brisbe Jaume Perez, 24.

Трети ден
1 юни понеделник
Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание за Деня на детето може да се организира посещение на Музея на науката и Океанариума / на пешеходно разстояние от хотела/. В музея на науките “Принц Филип” може буквално да се „докоснеш” до науката, в него са представени редица интерактивни изложби, свързани с науката и технологиите. Океанографския музей е най-големият аквариум в Европа, с голямо разнообразие от риби и морски животни, които свободно плуват около Вас и с невероятно шоу с делфини.

Четвърти ден
2 юни вторник
Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00.ч. Оставяне на багаж в стая за съхранение на багаж в хотела. 19.00.ч - трансфер до летището. Отпътуване за София в 21.55.ч. Кацане на Т1 в 1.55.ч.на 2 юни
По желание: самостоятелно посещение на Биопарк, едно истинско „парче от Африка във Валенсия” – най-модерният зоопарк в Европа, където оградите на практика са невидими и животните се чувстват в естествената си среда на площ от 100 000 кв.м. /необходимо е ползване на градски транспорт/.


Пакетна цена на човек:

Хотел Holiday Inn CAC 3*+ Стандартна двойна стая Дете до 11 г. на доп.легло с 2 възрастни Трети възрастен на доп. легло Дете до 11г. във фамилна стая 2 възр. + 2 деца
Пакетна цена 799 лв 649 лв 688 лв 573 лв


Пакетната цена включва:
самолетен билет с а/к Уиз Еър София – Валенсия – София,
ръчен багаж 40x30x20 см в салона на самолета,
3 нощувки със закуски в стандартна двойна стая хотел 3*+, централно разположен,
трансфери летище-хотел-летище с българоговорящ предктавител,
пешеходна екскурзия в историческия център на Валенсия с екскурзовод на български език
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на застр. компания Алианц.*
Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 66 г.– 6 лв на турист към пакета.


Цената не включва:

  • допълнителен багаж 55/40/23 см до 10 кг в отделение за багаж, ориентировъчна цена - 88 лв на човек двупосочно към 5.11.2019, цената на багажа подлежи на препотвърждение и се заплаща 15 дни преди полета
  • допълнителен багаж до 20 кг – ориентировъчна цена - 100 лв на човек двупосочно към 5.12.2019, цената на багажа подлежи на препотвърждение и се заплаща 15 дни преди полета.

Внимание: може да се заяви само един от двата вида багаж на пътник, не се гарантират места едно до друго на полета!

  • Входни такси за музеи по желание:
билети за Океанографския музей и Музея на науката -31,30 евро възрастен, 23,70 евро дете до 12г.,деца до 4 г. безплатно.
билети за Биопарк – 23,80 евро на възрастен, 18 евро деца до 12 г.деца до 4г.-безплатно.

Препоръчваме предварителна заявка на входните билети.

  • Шоу фламенко в типичен фламенко ресторант. Цена 98 лв /възрастен.
Вечерята започва в 20.00.ч, фламенко представлението – в 22.30.ч, продължителност 70 минути.Менюто включва: предястие от традиционни валенсиански колбаси и сирена, основно ястие – паеля с пиле или телешко във вино с картофи или риба по избор, десерт – ябълков сладкиш със сметана и напитки – бяло/червено вино по избор, сангрия, бира,вода, безалкохолно.

  • билети за градски транспрот – 1,50 евро за еднократно пътуване.


Допълнителна информация:
Полетът е директен на авиокампания Wizz Air, с продължителност 3 ч.
Часове на полетите от/до Т1 София:
Отиване: 19.00.- 21.15.
Връщане: 21.55 – 1.55.на 2 юни

Препоръчани музеи и дворци във Валенсия:

Катедралата – построена през 13 век върху стар римски храм,бивша джамия,днес тя е сърцето на Стария град. Вход – 7 евро, включва слушалки на английски, френски, немски, италиански езици.В Катедралата се съхраняват множество уникални произведения на изкуството, а в Параклиса на Светия Граал може да се види тази оспорвана и интересна реликва.

Кулата Мигелете - част от Катедралата, с височина 50 м и 207 стъпала, от панорамната й площадка се открива чудесна гледка към цяла Валенсия.Вход само за кулата –2 евро.Отворена е всеки ден от 10.00 – 13.00 и от 16.30 – 19.00.

Църквата Св. Николай – от 13 век, наскоро реставрирана, тя е изцяло изписана с уникални фрески със сцени от живота на Св.Николай, наричат я „Сикстинската капела на Валенсия”. Вход: 5 евро, отворена в неделя до 19.00.- безплатно и във вторник – от 10.30 – до 19.00.

Националния дворец на Керамиката – в изключително красивия дворец на богатата фамилия Дос Агуас, с луксозни интериори и богата колекция от порцелан от Античността и от арабски и азиатски произход. Има и съвременни произведения, включително и такива на Пикасо. Интерес представлява и входната врата от алабастър, един истински архитектурен шедьовър.Вход: 3 евро, в неделя 10.00- 14.00, във вторник – 10.00. – 14.00. и от 16.00.- 20.00.


Информация за хотела:

Хотел Holiday Inn CAC 3*+- с удобна локация, на 5 минути от Океанариума, до търговски център El Saler с множество магазини и избор от ресторанти и с удобна автобусна спирка за връзка до историческия център и Биопарка на Валенсия. На 5 минути от Парка Гъливер.
В хотела: денонощна рецепция, безплатен безжичен интернет, ресторант, открит басейн, бар, тераса, бизнис център.
В стаите:фшумоизолация, телевизор, климатик, сешоар.

Необходими документи за пътуване:
Валидна лична крата или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.

Условия за записване:депозит 350 лв, доплащане 14 дни преди отпътуване.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 15 човека. Срок за уведомление 15 май 2020.