Екскурзии във Великобритания

Предколеден Лондон с полет от Варна
Код на оферта: 149805
Маршрут:  Варна - Лондон - Варна

цена от
1465 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Предколеден Лондон с полет от Варна


Да опознаеш за кратко време този забележителен 8-милионен град, стъпил на двата бряга на р.Темза, на практика е невъзможно. Дори самите лондончани не знаят всички тайни на своята столица. Но достатъчно е да усетиш духа на мегаполиса – той струи от всяка епоха,оставила диря през вековете, от невероятната динамика на съвременния живот, който кипи тук всеки ден, всяка нощ. А има и още една „уловка” –наближаващите празници за Рождество Христово, които изпълват с настроение улиците, магазините, ресторантите в Лондон. Времето на шопингманията! Един чудесен повод да хванете самолета от морската ни столица и да гостувате в сърцето на британската корона.


Предимствата в тази програма:

Директен полет от Варна
Настаняване в централно разположен хотел 3* с включени закуски и вечери
Пешеходен тур на лондонското Сити, включен в цената
Екскурзоводско обслужване на български език
Добро съотношение качество-цена
Полезна информация:


ПРОГРАМА

  • 07.12.2016 ВАРНА – ЛОНДОН
Полет от Варна в 11.45 с авиокомпания Wizz air. Кацане на летище Лутън в 13.30 и трансфер до хотела. Настаняване в хотел National Royal 3* https://www.imperialhotels.co.uk/en/royal-national или подобен. Предстои пешеходен тур в Ситито на Лондон – финансов център от световен мащаб, град в града,, седалище на големи европейски и световни банки и компании. Впечатлява туристите със своята авангардна архитектура, с диалога между високите технологии и традиционния британски дух. Когато става дума за Ситито, се говори за пари, но и за...история, защото точно тук започва и историята на Лондон. В Ситито освен впечатляващите небостъргачи ще видите и знаменитата катедрала Сейнт Пол, „великата триада”: Националната банка, Кралската борса и Меншън Хаус, Гилдхол – кметството на Ситито, руини от римско време и др. Тъй като пешеходният тур в Ситито започва от катедралата Сейнт Пол, придвижването дотам е с метро, билетите за което не са включени в цената. Тя е само за екскурзоводското обслужване на български език. Свободно време. Вечеря и нощувка.

  • 08.12.2016 КЛАСИЧЕСКИЯТ ЛОНДОН
Закуска. Пешеходен панорамен тур (срещу доплащане) на български език из британската столица. Съчетава се с ползване на градския транспорт,като билетите не са включени в цената. Ако сте за първи път в Лондон и се затруднявате в избора какво да видите, ето какво ще ви предложим: Кралската резиденция- дворецът Бъкингам; визитката на Лондон – часовниковата кула Биг Бен; сградата на Парламента; Уестминстърското абатство, където се извършват коронациите, сватбите и погребенията на кралските особи от 1066 година насам; Трафалгарския площад и колоната на адмирал Нелсън, разгромил „непобедимия” флот на Наполеон през 1805 година; седалището на британското правителство на прословутата улица „Даунинг стрийт” 10; най-високото виенско колело в Европа – Лондонското око; Темза и нейните мостове начело с флагмана Тауър бридж; кралските паркове и още други забележителности на града. Има възможност за самостоятелно качване на Окото на Лондон или посещение на лондонския аквариум Sea Life.
Кратка почивка за обяд, след която следва двучасово посещение на Британския музей с професионален лицензиран екскурзовод на български език.
Завръщане в хотела. Нощувка.

  • 09.12.2016 С КОРАБЧЕ ДО ГРИНУИЧ
Закуска. Днес, срещу допълнително заплащане, ви предлагаме да си сверите часовника на най-точното място в Лондон – кралската обсерватория в Гринуич Там ще се запознаете с първите методи за измерване на времето, първите часовници, историята на Гринуичкия меридиан и разбира се ще имате прекрасната възможност да се снимате...едновременно в западното и източното полукълбо, там, откъдето започва времето. До обсерваторията и обратно ще стигнете с корабче по Темза. Взема се от пристана Уестминстър Пиър, до Биг Бен, билетчето за корабчето е включено в цената, но не и билета за транспорт с метрото от хотела до кея и обратно. Екскурзоводското обслужване е на бългаерски език.
След тази екскурзия ви предлагаме пешеходна разходка ПО ПЪТЯ НА РЕКАТА – Темза открива смайващи гледки към милионния град. Свободно време. Нощувка.

  • 10.12.2016 ЗАМЪКЪТ УИНДЗОР
Закуска. Срещу допълнително заплащане екскурзия с влак до кралския замък Уиндзор. Защо дотам? Ами едва ли има друг начин да узнаете колко е велика една империя, ако не посетите някой от нейните замъци. А какво по-популярно място от резиденцията на Елизабет II ! Влезте в дълбините на замъка, вижте любимия храм на кралицата Сейнт Джордж, не пропускайте смяната на караула от кралската гвардия, разходете се покрай крепостните стени, заповядайте в кралските покои, за да видите как тук и в залите за приеми оставят своите следи кралските династии. Запознайте се и с кралските съкровища и подаръци, с тяхната история. В цената е включен билетът за влака до Уиндзор и обратно, входния билет за замъка, екскурзоводското обслужване на български език. Не се включва билетът за транспорта от хотела до гарата и обратно. Времетраенето на екскурзията е 5 часа. Завръщане в хотела в Лондон. Свободно време за последни подаръци за идващия празник. Нощувка.

  • 11.12.2016 ЛОНДОН – ВАРНА
Ранен трансфер до летище Лутън за полет в 05.50. Кацане във Варна в 11.15.


Стандартна цена: 749 евро/ 1465 лева с включени летищни такси


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
самолетен билет Варна - Лондон Лутън - Варна с авиокомпания Уиз еър с включени летищни такси
4 нощувки със закуски и вечери на меню в National Royal 3* https://www.imperialhotels.co.uk/en/royal-national или подобен
пешеходна разходка из Лондонското сити с екскурзовод на български език
трансфер летище - хотел - летище
медицинска застраховка с лимит 10 000 евро
представител на фирмата организатор при минум 15 човека


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Багаж за чекиране:
Голям салонен багаж – 70 лева на куфар в двете посоки
Чекиран багаж до 23 кг. – от 156 лева за куфар в двете посоки -подлежи на препотвърждение
Допълнителни екскурзии
Входни такси за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Минимален брой участници: 15


Срок за набиране на групата: 22.11.2016


Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.


Допълнителни екскурзии

КЛАСИЧЕСКИЯТ ЛОНДОН с организирано посещение на Британския музей - 35 паунда/около 84 лева
С КОРАБЧЕ ДО ГРИНУИЧ с включени билети - 45 паунда / около 106 лева
ЗАМЪКЪТ УИНДЗОР с включени входни билети - 55 паунда / 130 лева
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 10
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Забележка: цените за калкулирани при курс 1 паунд = 1.20 евро и подлежат на препотвърждение при изменението му.