Италия

Предколедна екскурзия до Флоренция - 3 нощувки
Код на оферта: 151372
Маршрут:  София - Пиза - Флоренция - Сиена - Сан Джиминяно - Пиза

цена от
720 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Флоренция

Предколедна екскурзия със самолет


15.12 – 18.12

4 дни / 3 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси, за резервации, направени до 31.10.2016 г.

Хотел Човек в двойна / Тройна стая Единична стая Дете 2-11.99г в стая с 2 възрастни
B&B City Center 3* 720 860 720
Palazzo Ricasoli 4* 790 960 790
Grand Hotel Mediterraneo 4* 820 980 820


Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:
 Самолетен билет София – Пиза – София с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgarian Air Charter;
 Багаж до 20 кг чекиран и 6 кг ръчен;
 Летищни такси;
 3 нощувки със закуски в избрания хотел;
 Пешеходна обиколка на Флоренция с местен лицензиран екскурзовод;
 Трансфер летище – хотел – хотел;
 Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 Представител от България по време на пътуването.



В цената не е включено:
 Посещение на галерия „Уфици“ – 80 лв./ 41 евро за възрастен и 40 лв./ 20 евро за деца до 11.99г. (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод при минимум 25 записани туристи. Важно – резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места.);
 Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно – 108 лв./ 55 евро за възрастен и 54 лв./ 28 евро за деца до 11.99 години, при минимум 25 записани туристи;
 Целодневна екскурзия до Перуджа и Асизи – 138 лв./ 70 евро за възрастен и 69 лв./ 35 евро за деца до 11.99 години, при минимум 36 записани туристи;
 Полудневна екскурзия до Пиза – 50 лв./ 26 евро за възрастен и 25 лв./ 13 евро за деца до 11.99 години, при минимум записани 25 туристи;
 Увеличение на летищни или горивни такси – определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета;
 Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
 Градска такса за 3* и 4* хотели – 4,50 евро на човек на ден за лица над 16 години. Таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена.



Резервации
 Депозит: 300 лв при записване
 Доплащане: 22 дена преди дата на тръгване



Условия за анулация:
 До 31 дни преди датата на пътуване – 100 лв
 От 30 до 21 дни преди полета на отпътуване – 300лв
 При по-малко от 20 дни до датата на пътуване – 100% неустойка



Часове на полетите
 София – Пиза: Излита в 08:30 / Каца в 09:30
 Пиза – София: Излита в 16:30 / Каца в 19:30



Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътащия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.



Допълнителна информация:
Цените са платими в лева по банков път.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 120 души.
Срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 31.10.2016г.
Минимален брой туристи за провеждане на допълнителните екскурзии е различен за екскурзиите и е посочен в описанието на екскурзиите. Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и местата във вече заявените автобуси.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия за български граждани.
Часово време: България – 12 часа, Италия – 11 часа.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.



Допълнителни услуги

Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и местата във вече заявените автобуси. Екскурзиите се провеждат на български език.
Минималният брой туристи за провеждане на допълнителните екскурзии е:
Галерия „Уфици”: 25 души
Сиена и Сан Джиминяно: 25 души
Перуджа и Асизи: 36 души
Пиза: 25 души
Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.


Екскурзии Вид Цена за възрастен в лв Цена за дете 2-11.99г. в лв
Флоренция Полудневна Включена в цената Включена в цената
Галерия „Уфици” Полудневна 80 40
Сиена и Сан Джиминяно Целодневна 108 54
Перуджа и Асизи Целодневна 138 69
Пиза Полудневна 50 25


Пешеходна разходка във Флоренция с местен екскурзовод на български език – включена в цената.
Флоренция, „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504г.
Цената включва: транспорт; професионален екскурзовод на български език


Уфици
80 лева / 40 лева (деца 2 – 12г)
Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.
В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIIIв. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.
Цената включва: входна такса и професионален екскурзовод на български език


Сиена и Сан Джиминяно
108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)
Посещение на съвършения средновековен италиански град Сиена. Построен върху 3 стръмни хълма, градът не е променян от Средновековието и става една от задължителните забележителности в района на Тоскана. Разходка в центъра на града, където се намира известният площад „Кампо“, на който ежегодно се провеждат прочутите конни надбягвания „Палио“, величествения дворец „ Палацо Публико“ и пълните му зали с произведения на изкуството, Катедралата – една от най-красивите готически сгради в Италия. Ще имате възможност да се разходите по тихите задни улички на града, за да усетите атмосферата на Сиена и нейната богата история.
Цената включва: транспорт и професионален екскурзовод на български език


Перуджа и Аризи
138 лева / 69 лева (деца 2 – 12г)
След закуска отпътуване от хотела за екскурзия до Перуджа - столица на едноименната провинция в региона Умбрия. Грифонът е обявен за символ на града и неговият облик се среща често из града. Ще имате възможност да опознаете историята, културата и страхотните съкровища от изкуството на местността. По време на пешеходната разходка ще се разгледат: Двореца на матистратите (Palazzo Dei Priori); Големия фонтан (Fontana Maggiore) създаден от известните баща и син Никола и Джовани Пизано и Катедралата Сан Лоренцо.

Следва посещение на малкото живописно градче Асизи в подножието на Апенините, което се гордее с дълга история. Смята се, че около 450г. пр.Хр. етруските заселват тези земи, а 200 години по-късно, римляните завладяват териториите след решаващата битка при Сентиум. Дългите крепостни стени от този период, запазените укрепни канали и форума могат да се видят и днес. Асизи е известен още като родния град на чудотвореца Св. Франциск, основател на Францисканския орден (наричан още Ордена на малките братя) и предвестник на Ренесанса. Готическата базилика „Св. Франциск“ от ХІІІ в. съхранява светите мощи и е важен поклоннически център. Базиликата е била избрана от цар Борис ІІІ и царица Йоана за тяхната сватбена церемония, а днес тук е гробът на българската царица. Базиликата „Дева Мария на Ангелите“ (Porziuncola) е разположена в подножието на хълмовете на Асизи, където Св. Франциск открива през 1209г. монашеския орден на „Малките братя“ и в чийто параклис на 03.10.1226г. светецът умира. Друг интересен обект е базиликата „Св. Клара от Асизи“, изградена с типичния розов камък, извлечен от кариерата на планината Субазио. Тук са съхранени фрески от периода между ХІІ и ХІV век. Трансфер до хотела.
Цената включва: транспорт и професионален екскурзовод на български език


Пиза
50 лева / 25 лева (деца 2 – 12г)
Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища на страната. Заради приказно красивите си забележителности световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „ Полето на чудесата“. Градът съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката ще видите: Площада на чудесата – наречен така в началото на ХХ век, който включва: Наклонената кула - един от символите на Италия. Строежа й започва през 1173г и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата (Diomo) – известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.
Цената включва: транспорт и професионален екскурзовод на български език



ХОТЕЛИ

B&B City Center Florence 3*
http://www.hotel-bb.com/en/hotels/firenze-city-center.htm

Местоположение
B&B City Center Florence 3* е разположен в центъра на Флоренция. Намира се в историческия квартал Санта Кроче, в близост до булевард Чезаре Бекария. Хотелът е с отлично местоположение, на кратко пешеходно разстояние от множество забележителности. Базиликата „Санта Кроче”, площадът „Синьория“, мостът „Понте Векио“ и дворецът „Палацо Пити“ са на около 10 минути пеша, а за 15 минути може да се стигне и до Катедралата на Флоренция.

Хотел
На разположение на гостите на хотела са денонощна рецепция, уютен лоби бар, зала за закуска и магазин за леки храни и напитки. В близост има паркинг, който гостите могат да използват срещу допълнително заплащане.

Стаите
Хотелът предлага дизайнерски обзаведени и декорирани стаи за непушачи, които са оборудвани с:
 LCD телевизор;
 Wi-Fi интернет
 Сешоар;
 Сейф;
 Климатик.

Удобства и услуги
Гостите на хотела могат да ползват безплатно микровълнова печка в залата за закуска по всяко време на деня или да се възползват от свежите напитки, сладки и закуски от магазина в хотела.

Услуги срещу доплащане
Хотелът приема малки домашни любимци с доплащане от 5 евро на нощувка.

Ресторант
B&B City Center Florence 3* предлага на своите гости закуска на бюфет с богато разнообразие на сладки и солени храни - кроасани, традиционен за местността хляб, понички, сладкиши, кисели млека, сирена, яйца и наденички.

Закуската стартира от 07:00 и продължава до 10:00 часа.



Palazzo Ricasoli 4*

http://www.hotelricasoli.it

Хотел Palazzo Ricasoli се помещава в сграда от 16-ти век, принадлежала на семейство Ricasoli. Гостите могат да се насладят на множеството картини и скулптури - част от частната колекция в комплекса.

Местоположение
Хотелът е разположен в историческия център на Флоренция, в непосредствена близост до галерия Accademia и централната гара. Palazzo Ricasoli e с идеално местоположение за посещение на музеи, галерии и по – известните атракции на града. Повечето от изисканите ресторанти - традиционни тратории и изложбените центрове „Palazzo Congressi“ и „Fortezza da Basso“ са на пешеходно разстояние.

Стаите
Хотелът разполага със просторни студиа, едностайни и двустайни апартаменти. В помещенията има:
 Кухненски бокс
 Климатична система
 Сателитна телевизия
 Интернет
 Баня с душ или вана и тоалетна.

Бар и ресторант
Хотелът предлага на своите гости бар, чаен салон и панорамна тераса, в които се сервират леки закуски и напитки през целия ден.

Бизнес удобства
Хотелът разполага с напълно оборудван конферентен център с максимален капацитет за 100 души.



Grand Hotel Mediterraneo 4*

http://www.fhhotelgroup.it/eng/grand-hotel-mediterraneo-firenze/grand_hotel_mediterraneo.htm

Grand Hotel Mediterraneo 4* е най-известният бизнес хотел във Флоренция. Избирайки този хотел, Вие избирате да бъдете в сърцето на Флоренция.

Местоположение
Четиризвездният хотел се намира в района Санта Кроче, само на 5 минути от магистрала А1. Лесният изход от града е само в допълнение към близостта на главните търговски улици на Флоренция или пленителната гледка към Пиаца Микеланджело.

Хотела
Разположен само на минути от историческия център и в близост до всички главни забележителности от Ренесансова Флоренция, Grand Hotel Mediterraneo 4* е най-големият хотел в града, който разполага с 331 стаи за гости. Той е идеалният избор по случай – бизнес срещи, конференции и празнични събития и може лесно да бъде намерен от туристите блогодарение на стратегическото си местоположение.

Стаите
Стаите са обзаведени и декорирани със специалното внимание до най-малкия детайл, за да се постигне максимален комфорт и удовлетворяване на нуждите на всички гости.

Хотелът се състои от 2 сгради – Главна сграда и Южно крило, които сами по себе си се определят, като елегантни.

Главана сграда
Тя се състои от 241 стаи, разположени на 6 етажа. Стаите са разпределени в два главни участъка – единият, който е с гледка към река Арно и градините, към двора на хотела или към хълмовете Фиезоле.

Всички стаи в тази сграда са обновени и разполагат с паркетен под. Тук има богато разнообразие от видове стаи и апартаменти разпределени между 6 етажа – 1 Златен апартамент, 1 апартамент с изглед към реката, 1 апартамент с гледка към забележителностите на града, 11 Делукс стаи и Делукс стаи с панорамна гледка. В останалите етажи гостите имат на разположение – 5 бизнес стаи, 119 стаи с нов стил и 101 стандартни стаи.

Южното крило
В тази част хотела разполага с 93 стаи, разпределени на 5 етажа. Това крило се намира в най-тихата зона на хотела, а стаите са с гледка към градината или към двора. От тук гостите могат да се наслаждават на забележителностите на Флоренция или хълмовете Фиезоле.

Стаите тук са напълно реновирани, разполагат с паркетен под и мраморни бани.

Разнообразието се свежда до: Нови Супериор стаи разположени на елегентния първи етаж, Стаи Нов стил или Стандартни стаи разпределени в останалинете етажи. Размерът на стаите варира между 18 и 24 м² и са в зависимост от капацитета на гости, които могат да настанят – до 6 души. Стаите, които могат да настанят до 6 души са само 2 на брой и са разположени на първия етаж. Те могат да бъдат потвърдени само при предварително запитване. Сграда е оборудвана с 2 асансьора.

Всички стандартни стаи разполагат с:
Баня с вана или душ;
Климатик;
Отопление;
Работно бюро;
Минибар;
LCD телевизор;
Сешоар;
Сейф;
Безплатен Wi-Fi интернет.

Ресторанти
Grand Hotel Mediterraneo 4* има 3 ресторанта – Ресторант „Арно“, Таверна и Ресторант „Фиезоле“. И трите ресторанта са приятно осветени от естествена светлина, за да могат гостите да се отпуснат в спокойна атмосфера или да се нахранят в залата за вечеря, където могат да открият Тоскана и Флоренция чрез традиционата за района кухня. Ресторантите предлагат не само местна кухня, но и типична Италианска и Международна кухня. Има възможност за резервация и организиране на церемонии, банкети или бизнес вечери.

Конферентни зали
Grand Hotel Mediterraneo 4* има 12 високоефективни конефернтни зали, повечето от които могат да бъдат модифицирани чрез модулни стени – да бъдат отворени или разделени в зависимост от вижданията на клиента. Двете големи зали – Континенталната зала и Салон на Океаните са с размери респективно между 312 м² и 220 м². Екипът на хотела ще бъде щастлив да покаже различните решения, които могат да бъдат отразени, в зависимост от това, как гостите виждат организацията на своите бизнес събития, включително с или без кетъринг.

Допълнителни услуги:
Паркинг с вместимост до 65 коли, няколко мотора и велосипеди;
Безплатен Wi-Fi интернет в целия хотел;



ПРОГРАМА

  • ДЕН-1/ 15.12.2016 г.
Събиране на летище София 2 часа преди полета. Отпътуване от летище София за Пиза. Излита в 08:30 ч. Кацане на летището в Пиза – 09:30 ч. Отпътуване за Флоренция. Пешеходна разходка на Флоренция с екскурзовод на български език: Катедралата, кулата на Джото, площад Синьория, Статуята на Давид. Трансфер до хотела във Флоренция. Настаняване.

Свободно време или туристическа програма по желание „Уфици“ с екскурзовод на български език - само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места.
Галерия Уфиции е световноизвестна галерия, която се намира във Флоренция. Тук са изложени платна и скулптури на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело, Микеланджело и други прочути творци. Свободно време. Нощувка.


  • ДЕН-2/ 16.12.2016 г.
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно. Отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка: площад "Дей Кампо" в миналото известен с провеждане на традиционното конно състезание Палио, Палацо Публико и Катедралата. Отпътуване за града на кулите Сан Джиминяно. Свободно време. Прибиране във Флоренция. Нощувка.


  • ДЕН-3/ 17.12.2016 г.
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Перуджа и Асизи. Посещение на Перуджа – град, в който ехото на етруското, римското и средновековното минало все още отеква. Разглеждане на Асизи – родното място на Св. Франциск, покровителя на Италия. Прибиране във Флоренция. Нощувка.


  • ДЕН-4/ 18.12.2016 г.
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време във Флоренция или полудневна екскурзия до град Пиза по желание. Посещение на Площада на чудесата: Наклонената кула- един от символите на Италия, Катедралата (Duomo), баптистерията посветена на Св. Йоан Кръстител.
Трансфер до летището за полет Пиза – София на авиокомпания Bulgarian Air Charter . Излита в 16:30 ч. Каца в 19:30 ч.