Предколедни екскурзии

Предколедни Базари: Виена - Будапеща
Код на оферта: 150953
Маршрут:  Варна – София – Белград – Будапеща – Виена – София - Варна

цена от
295 лв.
6 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Предколедни Базари: Виена - Будапеща

Варна – София – Белград – Будапеща – Виена – София - Варна
3 нощувки със закуски хотели 4 *

Дата : 15.12.2016 – 20.12.2016 г




Програма:

  • 1 ден /15.12.2016 г/ Варна- София – Будапеща
Отпътуване в от Варна в 18.00ч от ул.Антим I,
От Шумен в 19:00 ч. От паркинга на Била или бензиностанция OMV до Била./ при мин. 8 записани човека/
От Велико Търново в 21:00ч. от Автогара Юг .
От Севлиево 22:00ч. от бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт
От София в 00.30 ч от пл. Св. Александър Невски по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща

  • 2 ден/16.12.2016г/ Будапеща
Пристигане в унгарската столица около обяд. Настаняване в хотел/ ако е възможно веднага, тъй като настаняването по всички хотели в Европа се извършва след 14ч. Ако не освежаване в фоайето на хотела / . * По желание около 13:30 ч. панорамна автобусна и пешеходна разходка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод на български език – Площадът на героите, булевард Андраши, Oперата, сградата на Парламента, Рибарският бастион – с възможност за посещение на Музей на марциапана, свободно време за кафе и типичен Унгарски десерт, Катедралата Матияш, Кралският дворец, хълмът Гелерт, крабрежният булевард Дунакорзу, Катедралата Св.Стефан. Свободно време за разходка по известните булеварди Ракоци и Ваци и посещение на Коледните базари в сърцето на града.
• По -желание в 19:00ч. Нощна разходка с корабче по река Дунав .Насладете се на бляскава коледна Будапеща с една приятна и незабравима обиколка с корабче с торта и шампанско в ръка .Връщане в хотела. Нощувка.

  • 3 ден/17.12.2016/ Будапеща –Пандорф - Виена
Закуска.Отпътуване за Австрия. Посещение на Outlet градче Пандорф - маркови стоки на много изгодни цени особено по Коледните и Новогодишни празници ще имате възможност да закупите подаръци за себе си и близките на световноизвестни марди като Calvin Klein, Dolce&Gabanna , Miss Sixty , Adidas , Marco Polo и др. С почти 70% намаление. Центърът предлага и много ресторанти, кафенета, детски кът за игра, безплатен паркинг и над 170 бутици, всичко това - в сграда с красива традиционна австрийска архитектура.Свободно време около 3ч. Ранния следобед отпътуване за столицата на Валса – Виена.Пристигане и настаняване в хотела. * По – желание около 18:00ч. Предлага ме ви вечерна разходка Светлините на коледна Виена : музея на приложните изкуства, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Двореца Белведере, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера, Хофбург, Културноисторическия музей и Природонаучния музей , Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Пратера, Трите ръкава на р. Дунав.Обиколката ни завършва с Посещение на най-красивия известен в цяла Европа Коледен базар пред кметството на Виена - Кристкиндлмаркт – с най-автентичната коледна атмосфера, пунш от горски плодове, коледни сладкиши и подаръци за Коледа. Възможност да хапнете прочутите виенски вурстчета с горещо греяно вино .Връщане в хотела вечерта .Нощувка

  • 4 ден/18.12.2016/ Виена – двореца Шьонбрун
Панорамна и пешеходна обиколка на историческия център на Виена с двореца Хофбург
Закуска.* По желание посещение на двореца Шьонбрун – лятната императорска резиденция и разходка из неговите красиви градини.Свободно време да изпиете един горещ коледен пунш на базарите разположени в двора на резиденцията и да се разходите сред осветените малки къщи предлагащи изкушаващи коледни играчки. Обиколката ни продължава с Панорамна и пешеходна обиколка на историческия център (UNESCO) с местен лицензиран екскурзовод –малкият ринг със статуята на генерал Радецки, Паметниците на Гьоте и Шилер, паметникът на Мария Терезия с разположените в близост Природонаучен и Исторически музеи, сградата на Парламента , Кметството , Готическата Катедрала Св.Стефан , Грабена със Статуята на Чумата , Дворецът на Хофбургите, позлатената Статуя на Моцарт и Цветният Часовник .Кратка спирка на Дворецът Белведере /Отвън / с посещение на коледните базари разположение в градините му. Възможност да усетите красотата и неповторимостта на града по търговската улица Марияхилферщрасе, да посетите най – старата и известна Виенска сладкарница, да опитате прочутото виенско кафе и виенски щрудел.
Следобед свободно време за посещение на традиционните Коледни базари в сърцето на Виена с много настроение ,светлини и ябълков пунш . Връщане в хотела вечерта . Нощувка.

  • 5 Ден /19.12.2016/
Закуска. Oтпътуване за Братислава / Словакия/ . Братислава е съкровище в миниатюра - гостоприемна и същевременно впечатляваща с внушителния замък Братиславски Храд, катедралата Св. Мартин и кокетните улички на Стария Град. Пешеходна разходка в старата част на града: Старата сграда на кметството -една от най – старите каменни здания в Братислава, и най – старото кметство в Словакия. Завършена е през XV век в готически стил. Фонтана на Стара Радница, Михалската порта, Катедралата Св. Мартин.Около 13:30ч. отпътуване за България .

  • 6 Ден /20.12.2016/
Пристигане в София сутринта / Във Варна след обяд .


Цена за ранни записвания до 31.10.2016 На човек в двойна стая Доплащане за единична стая дете до 12 г/ ненавършени/ с 2 ма възрастни
Отпътуване от Варна и Шумен 315 лв 90 лв 235 лв
Отпътуване от Велико Търново/Търговище/Севлиево 305 лв 90 лв 225 лв
Отпътуване от София 295 лв 90 лв 220 лв


Пакетната цена включва
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
• 3 нощувки със закуски в хотел; 1 – в Будапеща в хотел Фламенко 4*, 2 – във Виена хотел 4* Am Sachengang / Периферно разположен / или подобен
• водач представител от агенцията през цялото пътуване
• медицинска застраховка за лица до 65 год.
• гранични и магистрални такси
• Екскурзоводско обслужване от местни лицензирани екскурзоводи на български език за допълнителните мероприятия.
• Посещение на Outlet Pandorf градче – Маркови стоки на много намалени цени


Пакетната цена не включва
• Панорамна обиколка на Будапеща – 10 евро
• Нощна Разходка с корабче по р. Дунав - 15 евро / около 1 ч. с торта и шампанско /
• Обиколка "Светлините на нощна коледна Виена с посещение на коледен базар„ – 15 евро
• Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Виена + посещение на двореца Шьонбрун - 30 евро / включена входна такса за двореца и местен лицензиран екскурзовод на български език/
• Разходи от личен характер
• Доплащане за настаняване в единична стая – 90 лв
• Намаление за Деца до 12г./ ненавършени към датата на екскурзията/ - 80лв.
• Трети възрастен заплаща стойността на целият пакет и се настанява на редовно легло


  • Програмата е предварителна и може да претърпи промени в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите ,които се посещават !


Описание Хотел Виена Am Sachengang 4 *

Луксозния 4-звезден хотел има впечатляваща архитектура и разполага със 106 модерни стаи с бюро , самостоятелна баня с вана или душ , балкон и безплатен безжичен интернет достъп. В хотела има и няколко свързани стаи за настаняване на семейства . Хотелът разполага с козметичен център и заседателни зали. Отседналите в „Am Sachsengang" могат да се насладят на отличният ресторант,а вечерта са поканени да почиват в приятния лоби бар. Хотелът разполага с прекрасна градина за разходки на чист въздух. На разположение са и услугите - велосипеди под наем, пералня и събуждане по телефона. Напълно обновен през 2010 година. Чудесен избор за пътника, който желае да остане в спокоен район и да релаксира след интензивния ден на пазаруване и разглеждане на австрийската столица.


Описание Хотел Будапеща Danubius Flamenko 4 *

Хотел Danubius Flamenco се намира сред хълмовете Буда, в тих парк с малко езеро. Предоставя безплатен достъп до своя уелнес и фитнес център със закрит басейн. На цялата територия на хотела има безплатен Wi-Fi интернет. Хотелът се намира се на 4 km от центъра на града, поради което неговите гостите могат безпроблемно да се наслаждават на всички градски атракции. Всички стаи са оборудвани с климатик и сателитна телевизия.


Необходими документи:
валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 10 дни преди датата на отпътуване


Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;


Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване