Екскурзии в Чехия

Предколедни европейски столици - Виена, Прага и Дрезден
Код на оферта: 152488
Маршрут:  Варна - Виена - Прага - Дрезден - Прага - Виена - Варна

цена от
1094 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Предколедни европейски столици - Виена, Прага и Дрезден



Цени"

Хотели 4* във Виена и Прага На човек в двойна стая
Suite hotel 900 m zum Opera+Хотел BW hotel Bila Labut 559 евро/1094лева
La Prima Fashion+ Majestic Plaza 579 евро/1133 лева


Примерни хотели:

  • Прага:

BW hotel Bila Labut 4*http://www.hotelbilalabut.czили подобен
Majestic Plaza 4*-http://www.hotel-majestic.cz/en/

  • Виенa:

Suite hotel 900 m zum Opera 4*-www.mrhotels.at
La Prima Fashion4*-http://laprimahotelvienna.com/location/или подобен



Цената включва:
Самолетен билет Варна – Виена - Прага –Виена- Варна с лет. такси ;
1 нощувка във Виена на база нощувка със закуска в хотел4*
3 нощувки в Прага на база нощувка със закуска в хотел4*
трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;



Цената НЕ включва:
Багаж за чекиране 1 брой до 23 кг допл. 80 лв за двете посоки
Екскурзии по желание с гид на български език
доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.



Полети:
OS 764 24NOV VARVIE 1330 1425 OS 707 25NOV VIEPRG 1255 1350 OS 704 28NOV PRGVIE 0815 0915 OS 763 28NOV VIEVAR 1000 1250



Информация за хотелите в Прага

  • Хотел Best Western Bila Labut 4*
Best Western Hotel Bila Labut се намира в центъра на Прага, на 10 минути пеша от Стария градски площад, сградата на общината, площад Венцеслас, мол Palladium и търговската улица Na Prikope.Хотелът предлага стаи с минибар, безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и работни бюра. Рецепцията работи 24 часа в денонощието.Ресторантът на Bila Labut предлага интересно меню, което включва богат избор от чешки и международни ястия. Дневният и нощен бар е приветливо място, където можете да прекарате часове на отдих, докато отпивате от любимото си питие.От Best Western Bila се стига лесно до известни забележителности, като площад Венцеслас, както и до основния търговски район, в който се намира търговският център Palladium.Метростанция Namesti Republiky е на 500 метра.


  • Grand Majestic Plaza 4*
Grand Majestic Plaza 4*се намира само на 500 метра от Барутната кула и сградата на кметството,на 350 метра от търговския център Palladium, а най-близката метростанция - Republic Square - е само на 5 мин. Хотелът предлага просторни стаи с безплатен Wi-Fi интернет и условия за приготвяне на безплатни кафе и чай.Стаите са модерно обзаведени и оборудвани с климатик, минибар, сейф, работно бюро, телевизор с плосък екран и сателитни канали. Ресторант Atrium е с отворен план, а част от масите са на открито - във вътрешния двор на хотела. Менюто включва изискани чешки специалитети. Кафе-бар Grand Lounge сервира коктейли и леки закуски в мраморна зала, в центъра на която има впечатляващ фонтан с разноцветни светлини. В общите части е осигурен безплатен Wi-Fi интернет, а до денонощната рецепция има интернет кът.Уелнес съоръженията на хотела включват сауна и няколко зали за процедури, където можете да се насладите на тайландски масажи и различни козметични терапии.



Примерна програма:

  • Първи ден /24.11.2016/
Отпътуване от летище Варна в 13:30 - каца 14:25. Трансфер летище-хотел. Настаняване в хотела и свободно време за разходка или предколеден шопинг. Възможност за пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език, където ще се насладите на коледния дух на една от най-красивите европейски столици /доплащане 25 евро при мин 10 души/. Ще видите Виенската Опера, двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет,катедралата „Свети Стефан, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер. Коледните базари са вече отворени и създават една неповторима атмосфера с дъх на канела, греяно вино и карамелизирани ядки.Вечерта можете да посетите някоя от многобройните местни бирарии и опитате един оригинален виенски шницел с чаша местна бира. Нощувка във Виена.

  • Втори ден /25.11.2016/
Закуска и трансфер до летището за отпътуване за Прага-излитане в 12:55 кацане в 13:50.Трансфер и настаняване в хотела. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български / срещу доплащане 25 евро на човек при мин.10 души/– обиколката започва от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса от дворци, църкви, базилики, кули и градини и грандиозната готическа катедралa "Св.Вит",слиза се в Мала страна – посещава се през градините на двореца Wallenstein –седалище в момента на Чешкия Сенат и Парламент/. В Мала страна ще разгледате – площада, църквата Св. Никола , кметството и др. След това преминавате по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место –еврейския квартал с най-старата синегога в Европа, стария градски площад с Кметството с часовника.
Нощувка в Прага.

  • Трети ден /26.11.2016/
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града и възможност за посещение на коледните базари.Основните базари в Прага отварят в този ден. Те са в центъра на града – на Староместкия площад и Вацлавския площад, разположени на 5 минути пеша един от друг. В украсените дървени къщички се продават традиционни ръчно изработени изделия – чешки кукли, дървени играчки, стъклени и кристални украшения, бижута, бродерии, ароматни свещи, шапки, шалове, коледни орнаменти... Посетителите могат да наблюдават как се приготвят традиционни ястия и да опитат местни деликатеси и напитки, като традиционния чешки сладкиш „Trdelnik”, различни видове чешка бира или ароматното греяно вино. Нощувка в Прага.

  • Четвърти ден /27.11.2016/
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за
Целодневна екскурзия доДрезден/ срещу доплащане 70 евро на човек при мин.10 души /. Той е разположен по протежение на бреговете на Елба и често е наричан "Флоренция на Елба". Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той е столица на немската провинция Саксония, като едновременно с това е четвъртото най-голямо населено място в страната след Берлин, Хамбург и Кьолн.
Дрезден е световно известен с производството си на порцелан. Една от емблемите на града е красивата църква Фрауенкирхе, а популярната Кьонингщрасе е едно от възловите места в града. От векове насам Дрезден е град, който изключително много държи на историческото си наследство. И днес Дрезден предлага невероятен брой модерни и исторически забележителности. Няма книга за архитектурата през вековете, която да пропусне да отбележи прекрасният бароков дворец Цвингер (Zwinger).
Всъщност Цвингер е забележителен архитектурен бароков комплекс, в който може да се види картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Една от най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело.Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си, Кралският дворец в града е задължителна спирка за всеки турист. Нощувка в Прага.

  • Пети ден /28.11.2016/
Закуска и трансфер до летището за излитане в 08:15 през Виена до Варна –каца в 12:50



Условия за записване:
Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.


Резервации:
Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.


Плащане:
Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 30 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка както следва:
под 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек
oт 30 до 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 70% от пакетната цена на човек
от момента на потвърждение на резервацията до 30 дни преди датата на отпътуване неустойка 50% от пакетната цена на човек


Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт
За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него


Рекламации:
Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.


Форсмажор:
TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.