Екскурзии с тръгване от Варна

Рим и Ватикана - величие и романтика от Варна
Код на оферта: 147787
Маршрут:  Варна - Букурещ - Рим

цена от
569 €
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзия до Рим и Ватикана с тръгване от Варна

С включени в цената пешеходни екскурзии бароков и античен Рим със самолет и обслужване на български език

5 ДНИ - 4 НОЩУВКИ

03. - 07. октомври 2016

РИМ - един от най-величествените и романтични градове в света. Повече от две хиляди години история, култура, изкуство...


ПРОГРАМА:

  • 03.10.2016г /понеделник/
13:00ч. Трансфер с автобус от Варна, ул. Антим I за летище Henri Coandă International Airport, Букурещ. Отпътуване с полет от Букурещ в 19:20ч., кацане в Рим в 20:25ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

  • 04.10.2016г /вторник/
Закуска. 9:00ч. Пешеходна обиколка на бароков Рим с местен екскурзовод на български език с продължителност ок. 3 часа. Ще имате възможност да се запознаете с най-известните римски площади, фонтани и монументи: Пиаца дел Пополо с църквата Санта Мария дел Пополо, Пиаца Испания и Испанските стълби, фонтана Треви, Пиаца Колона, с колоната на Марк Аврелий, Пантеона – най-добре съхраненото римско наследство достигнало до наши дни, Пиаца Навона, с известното произведение на Бернини – Фонтана на четирите реки. Свободно време, връщане в хотела /ползване на градски транспорт по желание/.
Следобед възможност за посещение с водача на групата на църквите Санта Мария на Ангели и Мъченици - построена върху руините от термите на римския император Гай Аврелий Валерий Диоклециан и последният голям архитектурен проект на гения на Микеланджело, Санта Мария Маджоре - една от четирите главни базилики в Рим,където Папа Адриян ІІ благослaвянаписаната от Кирил и Методий азбука.
Свободно време. Нощувка

  • 05.10.2016г /сряда/
Закуска. 9:00ч. Полудневна екскурзия - античен Рим с екскурзовод на български език и продължителност около 3 часа - с посещение на Римските форуми, Колизеума, колоната на Траян, Капитолийски хълм. Свободно време.
По желание посещение с водача на групата нацърквата Сан Пиетро ин Винколи с оригиналната статуя на Мойсей от Микеланджело и веригите на Св.Петър, Киеза дел Джезу (Църквата на Иисус), най-старата йезуитска църква в света, истински шедьовър на бароковата архитектура и базиликата Сан Клементе - една от най-старите римски базилики, разкриваща история от три епохи и в чиято крипта е гробът на Св. Кирил Философ.
Свободно време. Нощувка

  • 06.10.2016г /четвъртък/
Закуска. В 9:430ч. посещение на Ватикана с местен екскурзовод на български език: Ватиканските музеи – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Стаите на Рафаело, Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело; посещение на базиликата „Свети Петър”, съхранила творби на Микеланджело, Бернини и Рафаело, както и стотици реликви на христянската вяра.
Свободно време, самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

  • 07.10.2016г /петък/
Закуска.Свободно време.
По желание екскурзия до Тиволи и посещение на Вила Д'Есте. Освен със своята уникална архитектура, в нея се намират и едни от най-красивите градини, както и световноизвестния фонтан Tiburtine, който е символ на изобилието от вода в региона. Шедьовър на италианския Ренесанс - включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. С впечатляващата си концентрация на фонтани, нимфи, пещери, музика, тя представлява модел за европейските градини в бароков стил. Строителството на Вила Д'Есте, започва през 1550г. от архитекта Ливио Агрест по поръчка на изключително богатия и образован кардинал Иполито Д'Есте, който е син на Лукреция Борджия и внук на папа Александър VІ.
17:00ч.Tрансфер до летище Чампино, полет Рим – Букурещ в 20:55ч. с пристигане на летище Букурещ в 23:55ч. Отпътуване за Варна.


Цени:

Хотел 4*:

Цена на човек в двойна стая 569 евро

Цена на човек в единична стая 685 евро


Цената включва:

Самолетен билет за директен полет Букурещ - Рим - Букурещ с летищни такси и малък салонен багаж с размери 42x32x25 см.
Двупосочен трансфер с автобус Варна-Букурещ-Варна.
Трансфер летище– хотел– летище.
Водач по време на цялото пътуване и всички организирани мероприятия.
4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Рим в района на гара Термини.
Пешеходна обиколка бароков Рим с лицензиран местен екскурзовод и беседа на български език.Продължителност около три часа.
Пешеходна обиколка античен Рим с лицензиран местен екскурзовод и беседа на български език без включени такси за Колизеум и Римски Форуми. Продължителностоколо три часа.
Пешеходна разходка с водач до църквите по програмата.
Медицинска застраховка при застрахователно покритие 5 000 евро.
Инфо пакет с информация за посещаваните обекти и карти-пътеводители.


Цената не включва:

Доплащане за застраховка - 2 лева за лица от 65 до 70 год. и 4 лева за лица над 71 години.
ДОПЛАЩАНЕ за единична стая – 116 евро
Голям салонен багаж - 1 брой с размери 56x45x25 см – 30 евроза двете посоки.
Чекиран багаж – един брой с размери Ширина: 1,499 м, Височина: 1,194 м, Дължина: 1,715 м - 23 килограма - 65 евроза двете посоки.
Градска такса /заплаща се задължително на място в хотела/- 6 евро на ден на човек
Входни такси за посещаваните обекти с резервации + слушалки (където е необходимо):

Колизеум и Римски Форуми – 20 евро; Св. Клементе – 10 евро; Вила Боргезе - 20 евро (самостоятелно или с екскурзовод при мин.15 туриста)
Посещение на Ватиканските музеи и базиликата Свети Петър с лицензиран местен екскурзовод и беседа на български език - /цената включва входни билети с групова резервация, слушалки и екскурзоводско обслужване на български език при минимум 15 човека/Цена – 38 евро
Екскурзия до Тиволи / при минимум 10 туриста/ - 35 евро
Градски транспорт - еднократен билет – 1,50 евро, двудневна -12,50 евро, тридневна карти -16,50 евро. Билетите и картите се купуват на място.

Входните такси и екскурзии се заявяват предварително и се плащат изцяло при заплащането на резервацията.



Допълнителни разходи и условия:

Градски транспорт - еднократен билет – 1,50 евро, двудневна -12,50 евро, тридневна карти -16,50 евро. Билетите и картите се купуват на място.

Градска такса /заплаща се задължително на място в хотела /- 6 евро на ден на човек



Необходими документи :

лична карта или задграничен паспорт

за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.



Условия за записване:

Програмата е с гарантирани места до изчерпванито им. Минимален брой за осъществяване на пътуването – 15 туриста. Срок за уведомление за ненабран минимален бройтуристи: 30 дни преди датата на отпътуване.



Допълнителни условия:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Туроператорът не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвача.



Резервации:

Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (изписани на латиница трите имена по лична карта /задграничен паспорт с указан тип на документа, ЕГН и No и валидност налична карта /паспорт).Резервацията се счита за потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Плащанеи неустойки: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 45 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка както следва:

• под 15 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек

• от 45 до 15 дни преди датата на отпътуване неустойка 70% от пакетната цена на човек

• от момента на потвърждение на резервацията до 45 дни преди датата на отпътуване без неустойка