Екскурзии в Италия

Рим и Северна Италия - автобус и самолет - 24-ти май - ранни записвания
Код на оферта: 150895
Маршрут:  Пловдив - София - Белград - Загреб - Любляна - Венеция - Лидо ди Йезоло - Верона - Пиза - Монтекатини Терми - Рим - София

цена от
1035 лв.
7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Рим и Северна Италия - автобус и самолет

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в Любляна или околности, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция), 3 нощувки в Рим (перифeрен хотел) и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Венеция, Верона, Пиза, Флоренция и Рим. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. На отиване се пътува с автобус от София (възможност за безплатен трансфер от Пловдив), програмата в Италия се изпълнява с автобус, а на връщане от Рим се лети с авиокомпания „България Ер”.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 01.03.2017


ПРОГРАМА:

  • ПЪРВИ ДЕН - 18.05.2017
04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна. Вечерта – пристигане в хотела в или в околностите на Любляна. Настаняване. Нощувка.

  • ВТОРИ ДЕН - 19.05.2017
Закуска. Отпътуване за Венеция (около 240 км). Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта – отпътуване към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотела. Нощувка.

  • ТРЕТИ ДЕН - 20.05.2017
Закуска. Отпътуване от Лидо ди Йезоло към Верона (около 160 км). Разглеждане на забележителностите на Верона (Пл. „Бра”, Арена ди Верона, къщата на Жулиета, „Виа Мадзини”). Продължаване към Пиза (около 240 км). Eдночасов престой в Пиза в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме (около 55 км), настаняване в хотела. Нощувка.

  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 21.05.2017
Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Следобед – отпътуване към Рим (около 280 км.). Вечерта – настаняване в хотел Meeting *** в Рим (периферен). Нощувка.

  • ПЕТИ ДЕН - 22.05.2017
Закуска. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Следобед – свободно време - възможност за самостоятелно посещение на Колизеума и хълма Палатино или за посещение на базиликата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил. Нощувка.

  • ШЕСТИ ДЕН - 23.05.2017
Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Следобед - по желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 65 лв за възрастни и 49 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 25 участника. Нощувка.

  • СЕДМИ ДЕН - 24.05.2017
06.30 ч. - трансфер до летището за полет в 09.30 ч. Отпътуване за София. Пристигане в София в 12.20 ч.


ДАТИ И ЦЕНИ:

18.05.2017 - 24.05.2017

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 1035 лв. 1085 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая 1010 лв. 1055 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 969 лв. 999 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1010 лв. 1055 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 250 лв. 250 лв.

  • ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 01.03.2017

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет
Летищни такси
Трансфер
Съответният брой нощувки + закуски
Екскурзоводски услуги


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек)
Допълнителни услуги с доплащане
Градска такса (City Tax)
Медицинска затраховка (2 лв на човек на ден)


ХОТЕЛИ:

Хотел Meeting 3*** - хотелът е периферен, намира се на 15 км от центъра на Рим.
Описание на стаите: стаите са с климатик, безжичен интернет, телевизор, сешоар, сейф.