Екскурзии с тръгване от Варна

Рим и Тоскана: Вечният град и романтичната провинция, от София и Варна
Код на оферта: 144273
Маршрут:  Рим - Сиена - Флоренция - Пиза - Лука - Сан Джиминяно - Волтера - Рим/Ватикана

цена от
1290 лв.
7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

РИМ И ТОСКАНА от СОФИЯ и ВАРНА

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Маршрут: Рим - Сиена - Флоренция - Пиза - Лука - Сан Джиминяно - Волтера - Рим/Ватикана

7 дни / 6 нощувки

Дати:

18 - 24.06.2016 г.
01 - 07.10.2016 г.

Пакетнa ценa:

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ: 609 евро/ 1190 лева при записване до 15.04.2016 с включени летищни такси

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА: 685 евро/ 1340 лева при записване до 15.04.2016 с включени летищни такси

Стандартна цена:
660 евро/1290 лева за отпътуване от София
736 евро/ 1440 лева за отпътуване от Варна

Предимствата в тази програма:

3 нощувки в района на Флоренция с удобна и бърза достъпност за включените в цената екскурзии из Тоскана
3 нощувки в Рим за по-добро запознаване с Вечния град
Панорамна екскурзия в Рим
Романтичната Тоскана: история, култура, вино и гурме
Разумно съотношение качество – цена
Персонално отношение към всеки клиент
Водачът на групата пътува от летище София и е заедно с клиентите през целия им престой в Италия
Тази програма съчетава два от големите символи на туризма и културно-историческотo наследство в Италия - Рим, Вечният град,уникалният музей на открито от древността, и пасторалната и романтична Тоскана,взела под крилото си в сърцето на Италия знаменити градове като Флоренция, Сиена и Пиза, родно място на гении като Леонардо да Винчи, Микеланджело и Джото. Тоскана притежава и още нещо, което съблазнява нейните гости: страхотната кухня - проста, но изискана,и превъзходното вино, което те...качва на небето. Впрочем, това е преводът на един от най-популярните и у нас десерти - тера ми су /терамису/, роден именно в тази част на Италия. И така, да влезем първо в Рим...

Полезна информация:

Времето в ИТАЛИЯ Часът в ИТАЛИЯ Валути
Прогнозни температури в Италия по време на пътуването: максиални: 20° C-30° C; минимални: 10° C-15° C Часовата разлика между България и Италия е -1 час. Валутата в Италия е ЕВРО.


Програма:

  • 1 ден ВАРНА - СОФИЯ – РИМ – СИЕНА

За клиенти от Варна: Полет в 05:00 от Варна, 05:50 кацане в София.

Полет с авиокомпания България ер от София за Рим в 07:35. Кацане в италианската столица в 08.30. Отпътуване за Тоскана и посещение на Сиена. Привечер настаняване в хотел в района на Флоренция. Нощувка в района на Флоренция/ Монтекатини - Ambrosiano Hotel - http://www.ambrosianohotel.it/ или подобен

СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Мангия /Кулата на хранещия се/ със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, гарван и пр.

  • 2 ден ФЛОРЕНЦИЯ

Закуска. Целодневна туристическа програма във Флоренция – люлката на Ренесанса. Свободно време за разходка и други забавления в града. Нощувка.

ФЛОРЕНЦИЯ е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, доимът на Данте Алигиери, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан... И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза.

  • 3 ден ПИЗА – ЛУКА

Закуска. Този ден е отреден за туристическа програма в западната част на Тоскана. Започваме с Пиза, за да проверим дали прочутата наклонена кула още си стои така, и продължаваме за Лука, където ще имаме свободно време за разходка из средновековните улички на града. Завръщане в хотела край Флоренция. Нощувка.

ПИЗА е може би един от най-лесно разпознаваемите градове в Италия. И как иначе – нали тук се намира световноизвестната наклонена кула / обект на ЮНЕСКО/, която напук на прогнозите вече повече от 800 години не пожелава да рухне! Разположена на Пиаца дей Мираколи /Площадът на чудесата/ кулата е в неизменната компания на Катедралата, построена през 1063 г., Баптистерията – най-голямата в Италия , посветена на Йоан Кръстител, строена повече от 2 столетия и завършена през 1363 година, и гробището Кампосанто Монументале,съхранило множество саркофази и гробници, както и фрески от големи италиански художници като Гоцоли, Балфамако и др.. В самия град има също интересни места, най-вече Площадът на рицарите, откъдето може да се вземе файтон или атракционно влакче за разходка из Пиза.

ЛУКА – този неголям град в Тоскана през Средните векове е бил известен в цяла Европа със своите банкери и търговци на коприна, популярен е в цял свят с отлично запазените си градски крепостни стени от ХV-ХVІІ век, ограждащи историческия му център. Сред забележитерностите на града се отличават катедралите Сан Микеле и Сан Мартино, стариат град и площадите Сан Микеле, Пиаца Наполеоне / по времето на Наполеон градът е бил управляван от сестраму Елиза/, Амфитеатро, където може да се види макет на римския Колизеум. Лука е и родно място на големия италиански композитор Джакомо Пучини.

  • 4 ден САН ДЖИМИНЯНО – РИМ

След закуска отпътуване за един от най-живописните градове на Тоскана – Сан Джиминяно. Пешеходна разходка в сърцето на града, след която ще посетим Волтера и ще разгледаме градския център с типичните средновековни улички. Привечер пристигане в Рим. Настаняване в хотела и нощувка.

САН ДЖИМИНЯНО е малко грпадче сред хълмовете на тоскана. Наричат го Средновековният...Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи.

ВОЛТЕРА е градче с почти 3000- годишна история, съхранило древните си крепостни стени от ХІІ век и много археологически находки от времето на етруските, дори има специален музей. Има характерния вид на средновековен град с своите тесни улици, църкви, кули и дворци, разположени на площад Приори. От римско време е и добре запазеният амфитеатър. Районът на Волтера е богат на алабастър и оникс, благодарение на които се развива и местното занаятчийство.

  • 5 ден РИМ

Закуска. Пешеходна туристическа обиколка на италианската столица с екскурзовод на български език. След обяд – свободно време или туристическа програма по желание: посещение на Капитолийския музей или разходка в сърцето на древния Рим- Римският форум и Колизеума. Нощувка.

РИМ - Великият! Когато си в Рим означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град: Арката на император Константин Велики, Колизеума /едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!/, Капитолийския хълм, Римския форум – главната археологическа зона на града, Пантеона, построен от император Адриан през ІІ век от н.е., Колоната на император Траян, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н.

  • 6 ден ВАТИКАНА

След закуска следва туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане) с посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър”. След обяд свободно време. Възможност за посещение на парка „Вила Боргезе”, разходка в района площад Испания / там дефилират манекенките по време на големите модни ревюта!/, или разглеждане на църквите „Санта мария Маджоре”, „Сан Пиетро ин Винколи” „Сан Клементе” с гроба на Св.Кирил Философ. Нощувка.

ВАТИКАНА - Да дойдеш в Рим и да не видиш папата....Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св.Петър и Сикстинската капела, Ватиканската библиотека и Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство.

  • 7 ден РИМ - СОФИЯ - ВАРНА

Закуска. Трансфер до летището и полет за София в 09:30. Пристигане в българската столица в 12:20.

За клиенти от Варна на 24.06 - полет в 14:50 от София и в 15:40 кацане във Варна.

За клиенти от Варна на 07.10 - полет в 19:40 от София и в 20:30 кацане във Варна.




ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет Варна/ София – Рим – София/ Варна с авиокомпания България еър С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ и чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен
Летищни такси (132 евро/ 258 лв. (към 07.08.2015) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
Транспорт в Италия с лицензиран автобус
6 нощувки със закуска в хотели 3* / три в района на Флоренция/ Монтекатини - Ambrosiano Hotel
http://www.ambrosianohotel.it/ или подобен, и три в Рим/
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция и Рим, разглеждане на Сиена, Пиза, Сан Джиминяно и Волтера
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Водач на групата от фирмата-организатор


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при напускане на съответния хотел
Рим:
За хотели 3*** - 4 евро на човек на ден
в района на Флоренция -1 евро на човек на ден
Слушалки по време на екскурзиите – общо 15 евро за целия престой - заплащат се задължително в Италия
Допълнителни екскурзия Ватикана – цена 41 евро (80 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки), минимален брой участници 15 човека. Записва се в България най-късно месец преди отпътуване
Посещение на Уфици – 31 евро (60 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки), минимален брой участници 15 човека. Записва се в България най-късно месец преди отпътуване
Входни такси за посещаваните обекти
Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Доплащане за настаняване в единична стая: 92 евро (180 лева)
Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/ 59 лв на човек – 2 броя седалки
Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/ 39 лв на човек – 4 броя седалки
Намаление за 1-во дете 2-11.99 г. настанено на допълнително легло в стая с двама възрастни: 41 евро (80 лева) от основния пакет
Доплащане за застраховка за лица над 64 г.
застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Минимален брой участници за осъществяване на програмата – 15 човека.
Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни.

Условия за записване:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване