Екскурзии в Италия

Почивка във Венеция - Лидо ди Йезоло - със самолет
Код на оферта: 155342
Маршрут:  София - Лидо ди Йезоло - Венеция - Падуа - Верона - Флоренция - Равена - Сан Марино - Венеция - София

цена от
841 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Почивка във Венеция - Лидо ди Йезоло - със самолет

4% отстъпка за записвания до 31.01.2017 г.!

ПРОГРАМА:


Първи ден: София - Лидо ди Йезоло - Венеция
Полет София - Венеция - Градът на любовта.
Венеция е известен още като "Кралицата на Адриатика", "Град на водата", "Град на мостовете" и "Град на светлината". Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде, има над 170 красиви сгради, датиращи от XIII до XVIII век. Венеция ще Ви омагьоса със своето очарование и отново ще искате да се върнете тук.
Туристическа програма във Венеция: площад "Сан Марко" и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; "Двореца на Доджите", откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; мостът Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - "Сан Стефано". Свободно време.
Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Вечеря. Нощувка.


Втори ден: Лидо ди Йезоло - Падуа - Верона
Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Падуа и Верона.
Отпътуване за Падуа, който се намира на 40 км от Венеция, разположен по река Бакилионе. Падуа е много живописен град - с гъста мрежа от аркадни улички и много и разнообразни мостове, пресичащи различни разклонения на р. Бакилионе. Разглеждане на централната част на града: площада "Прато делла Вале" с уникални скулптурни композиции; катедралата "Св. Антоний" - покровител на града, и базилика "Санта Джустина", където се намира и саркофага на евангелиста Лука.
Отпътуване за Верона, градът, съхранил любовта на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка в старата част на града: площад "Бра" - най-големият площад на Верона; Арена ди Верона - третият по големина амфитеатър в Италия; фонтанът "Мадона Верона" - символ на града; ренесансовият площад "Ербе", където са разположени Римският форум и беседката "Берлина" с позорния стълб, на който през 16 в. са завързвали осъдените и са ги замеряли с изгнили плодове; къщата на Жулиета с дворчето и терасата, под която Ромео е разкрил любовта си, и бронзовата статуя на Шекспировата героиня. Ще можете да напишете на листче Вашето име и името на любимия човек и да го закачите на стената на къщата; площад "Синьория" - аристократичният площад на Верона, в центъра на който се издига скулптура на Данте Алигиери.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Трети ден: Лидо ди Йезоло - Флоренция
Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или екскурзия до Флоренция (по желание).
Името Флоренция е дадено от римляните на селището, основано през I в. сл. Хр. по бреговете на река Арно, в подножието на Фиезоле - етруско селище, останките на което се виждат на хълма над града. Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII в. и достига върха си през XV в. под управлението на фамилията Медичи, които ръководят града до края на XVIII в. Накъдето и да се обърнете във Флоренция, ще видите необикновени творби на изкуството и архитектурата, които привличат над 8 милиона туристи годишно. Във Флоренция се ражда Ренесансът в Италия. Флорентинци създават ренесансовия и неокласическия стил в архитектурата, които изцяло променят облика на Париж, Лондон и Рим.
Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен транспорт): мостът "Сан Николо" - старият мост над река Арно; най-важните църкви на Флоренция - "Санта Кроче" и "Санта Мария дел Фиоре" - катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията "Сан Джовани"; Площада на Синьорията, Палацо Векио - старият дворец и галерия "Уфици". Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още "Капелла ди Медичи" или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града.
Вечеря. Нощувка.


Четвърти ден: Лидо ди Йезоло - Равена - Сан Марино
Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или екскурзия до Равена и Сан Марино по желание.
Равена се гордее с дълга история. Според данните територията първоначално е била населяване от умбрите, а по-късно, през II век, е колонизирана от римляните. Градът е известен като последна столица на Римската империя. Равена радва своите посетители с голямо разнообразие на исторически, културни и религиозни сгради, осем от които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на Равена: мавзолея на Гала Плацидия, църквата Сан Витале, баптистерия на епископ Неон, които приютяват най-ценните византийски мозайки в Италия - славата на Равена, мавзолея на Данте, църквата Сан Франческо. Продължаване към Сан Марино.
Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата Сан Марино, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, а при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг.
Вечеря. Нощувка.


Пети ден: Венеция - София
Закуска. Трансфер до летището. Полет Венеция - София.



ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

Авиокомпания Направление Излита Каца Летище
RYAN AIR София - Венеция 11:15 София 12:15 Венеция Летище Тревизо, Венеция
RYAN AIR Венеция - София 12:40 Венеция 15:35 София Летище София

  • Полетното разписание подлежи на препотвърждение!



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

4 нощувки в хотел 3* в Лидо ди Йезоло
4 закуски в ресторанта на хотела
4 вечери в ресторанта на хотела
Самолетен билет София - Венеция - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг
Трансфер летище - хотел - летище
Туристическа програма във Венеция
Екскурзовод на български език
Транспорт с комфортен автобус



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Настаняване в единична стая: 65 евро/ 127 лв
Медицинска застраховка към "Булстрад Живот" с покритие 8000 евро за 8 дни: за лица на възраст до 65 год. 10 лв; за лица на възраст от 65 до 70 год. 14 лв; за лица на възраст от 75 до 80 год. 29 лв
По желание екскурзия до Падуа и Верона 25 евро при минимум 25 души (заплаща се на място)
По желание екскурзия до Флоренция с местен екскурзовод 35 евро при минимум 25 души (заплаща се на място)
По желание екскурзия до Равена и Сан Марино 30 евро при минимум 25 души (заплаща се на място)
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
Ползване на градски транспорт във Флоренция - 5,20 евро (плаща се на място)
По желание застраховка "Отмяна на пътуване"



ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Информация за туристическите обекти:
Катедралата във Флоренция - 2 евро (заплаща се на място)

Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Българските граждани, пътуващи по програмата, е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 г., пътуващи без родител/ родители - нотариално заверена декларация - оригинал и копие, и копие от акта за раждане.


      • Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от страна на авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.