Екзотични дестинации

Екскурзия до Дубай през май
Код на оферта: 143458
Маршрут:  София (Бургас) - Дубай - Абу Даби - Дубай - София (Бургас)

цена от
1255 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

ПРЕЗ МАЙ В ДУБАЙ

5 дни / 4 нощувки + закуски
със самолет от София, възможност за тръгване от Бургас

11-15.05.2016 г.



ПРОГРАМА:


1-ви ден:
Пристигане на летището в Дубай и посрещане от представител на фирмата на Български език. Трансфер до хотела с автобус. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден:
06.30-10.00: Закуска.
10.00-14.00: Свободно време.
14.00-18.00: Полудневен тур на Дубай с автобус и местен екскурзовод на бълг. език – включен в цената!
19.00-20.00: Качване на най-високата сграда в света: Бурж Кхалифа (По желание 50 евро на човек)
20.00-22.00: Вечеря в ресторант Серафина: ресторантът с най-добра гледка към Фонтаните и Бурж Кхалифа. (По желание 75 евро на човек) Свободно време за разходка в Дубай Мол и наблюдаване на Фонтаните.

3-ти ден:
06.30-10.00: Закуска.
09.00-14.00: Свободно време – басейн, плаж до Бурж Ал Араб, Мол Емирейтс – пешеходно разстояние
14.30-21.30: Сафари в пустинята с трансфери и вечеря (По желание 60 евро на човек)

4-ти ден:
06.30-10.00: Закуска
08.30-17.30: Еднодневен тур на Абу Даби на бълг.език (По желание 55 евро на човек при мин. 20 туристи)
19.00-21.30: Круиз с луксозна яхта по Марина, Палмата и Бурж Ал Араб (По желание 55 евро на човек при мин. 15 туристи – продължителност 2 часа)

5-ти ден:
06.30-07.30: Закуска.
08.00: Трансфер до Летището.



Цена:

Цена на човек, валидна с плащане на капаро в размер на 50% до 31.03.2016 г.:

  • City Max Al Barsha 3*
На човек в двойна стая: 1255 лева
Единична стая: 1535 лева

  • Lotus Hotel Apartments & Spa Marina 4*
На човек в двойна стая: 1700 лева
Единична стая: 2120 лева


Цената включва:

самолетен билет София – Дубай – София с авиокомпания Флай Дубай с включени летищни такси, багаж до 20 кг и кетъринг на борда на самолета;
един брой салонен багаж до 7 кг с размер 56/45/25см;
4 нощувки в стандартна двойна стая със закуска
трансфери - (летище-хотел-летище с автобус);
посрещане на групата на летището от представител на фирмата партньор на български език;
полудневен тур на Дубай (автобус + български гид + безалкохолни напитки);
организирано посещение на най-известния в Дубай "Barasti Beach Bar";
медицинска застраховка “Помощ при пътуване” – 5 000 eвро;
придружител от агенцията при група от минимум 20 туристи;
обслужване от представител на фирмата партньор на български език.


Цената НЕ включва:

туристическа такса Дирхам в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при напускане хотела (10 дирхама за хотел 3* на вечер, 15 дирхама за хотел 4* на вечер, на стая);
организиран транспорт от Бургас срещу доплащане – 50 лв.;
Посещение на най-високата сграда в света: Бурж Кхалифа - 50 евро
Вечеря в ресторант Серафина: ресторантът с най-добра гледка към Фонтаните и Бурж Кхалифа - 75 евро
Сафари в пустинята с трансфери и вечеря - 60 евро
Еднодневен тур на Абу Даби на Български език - 55 евро при минимум 20 туристи
Круиз с луксозна яхта по Марина, Палмата и Бурж Ал Араб - 55 евро при минимум 15 туристи - продължителност 2 часа
такса гориво - начислява се само при промяна на цените на горивата
допълнителни мероприятия – заявяват се и се заплащат предварително от България;
разходи от личен характер.


Полетно разписание:

  • 11. May. 16:10 Sofia
11. May. 22:00 Dubai времетраене: 4 h 50 min, директен полет
  • 15. May. 10:50 Dubai
15. May. 15:10 Sofia времетраене: 5 h 20 min, директен полет


Полезна информация:

  • Валута: Местната парична единица е дирхам (Dhs). 1 дирхам = 100 филца. Курсът на дирхама към долара е фиксиран. 1 USD = 3.65 Dhs. Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра, които работят без комисионна. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута.
  • Алкохол: Спиртни напитки не се продават в магазините – купете си алкохол от безмитна зона. Не пийте на улицата. Питейна вода: Препоръчително е да се ползва вода за пиене, която се продава във всеки супермаркет на цена от около 1.5 Dhs за 1.5 литра.
  • Метрото: Използвайте го като атракция, но за кратко посещение или ако пътувате в малка група, такситата ще ви излязат по-изгодно.
  • Цената е калкулирана на база 20 човека.
  • Фирмата си запазва правото да прекалкулира цената при недостигнат минимум.
  • City Max Al Barsha 3* - Хотел Citymax Al Barsha предлага модерни помещения за настаняване и се намира точно срещу Мола на Емирствата – един от най-големите търговски центрове в света. Плажният парк Джумейра е на 12 км. В целия хотел е осигурен безплатен Wi-Fi интернет. Стаите в хотел Citymax Al Barsha са обзаведени с елегантни мебели. Всяка има модерен интериор и 32-инчов LCD телевизор. На място в Citymax Al Barsha се намират бар-грил, лоби бар и кафене. Сервират се закуска, обяд и вечеря. Хотелът разполага с открит плувен басейн и добре оборудван фитнес център. Citymax е с перфектна локация от безмитната зона Jebel Ali и от други търговски райони. Намира се непосредствено до дубайските метро линии, автобуси и таксита. Citymax Al Barsha се намира на около 30 минути от летище Дубай. Ал Барша е прекрасен избор за хора, интересуващи се от шопинг и забележителности.
  • Lotus Hotel Apartments & Spa Marina 4* - Lotus Hotel Apartments & Spa е с изглед към яхтеното пристанище, намира се на 5 минути с автомобил от Marina Mall и предлага апартаменти с възможност за готвене и пране, както и спа център. Хотелът разполага с басейн с изглед към града. Луксозните стаи в Lotus Hotel Apartments & Spa са с модерен дизайн. Предлагат кухня с готварска печка с котлони, хладилник и съдомиялна машина. Разполагат и с телевизор с плосък екран, DVD-плеър и машина за чай/кафе. Гостите могат да релаксират в СПА центъра в хотел Lotus, оборудван с открит плувен басейн, както и в здравния клуб, предлагащ голямо разнообразие от козметични и здравословни процедури. Има и фитнес център и сауна. Хотелът е разположен в близост до различни търговски центрове и до безмитната зона Jebel Ali. Дубай Марина е прекрасен избор за хора, интересуващи се от плаж, храна и архитектура.


Необходими документи:

валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
подписване на договор за организирано пътуване;
депозит в размер на 50% до 31.03.2016 г.;
пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване.


ОПИСАНИЕ НА ТУРОВЕТЕ:

Круиз с луксозна яхта Дубай Марина - (продължава около 2 часа)
Насладете се на величието на Марината в Дубай с този вечерен круиз. Луксозна арабска галера ще Ви разходи през уникалния изкуствен канал, оформящ Марината. Продължаваме през цялата Марина, показваща невероятен лукс и екзотика. Минаваме покрай всеизвестната Палма – разкриваща се в целия си невероятен блясък и вечерен разкош. Стигаме до Бурж Ал Араб - спираме за около половин час, за да се насладим на невероятната гледка. Снимайте се с всеки един от небостъргачите, докато яхтата минава бавно покрай сградите. На връщане ще видим едни от най-скъпите яхти в света, пуснали котва в Дубай Марина - на шейха на Дубай Мохамед Ал Мактум и сина му Хамдан бин Мохамед Ал Мактум. Всичко това съчетано с най-красивите светлини на света, бликащи от всички сгради в Дубай, озаряващи небето в невероятните си цветове и форми. И всичко това с възможност да си внесем напитки - алкохолни и безалкохолни, както и да си изберем и музика, за да бъде купонът наистина запомнящ се!!!

Сафари в пустинята (продължава около 6 часа, безалкохолните напитки са включени в цената)
Едно вълнуващо и незабравимо арабско приключение, което Ви отвежда далеч от шумния Дубай, сред златисти пясъчни дюни. Отпътуваме директно от хотела с луксозни джипове 4х4 и достигаме за около 45 мин. до пустинята. Тук започва истинско приключение сред дюните, невероятен смях и забавления. Фото пауза за снимане на залеза над дюните. Пристигаме в бедуинско селище в пустинята, където Ви очаква посрещане с истинско арабско кафе и фурми, богата вечеря барбекю под открито небе (безалкохолните напитки са включени в цената). Тук може да се облечете като местен мъж или жена, да пояздите камили, да покарате АТВ по пясъчните склонове, да си направите временна татуировка с къна, да пушите наргиле. Преди да се завърнем в Дубай ще потанцуваме и веселим на фона на арабска музика и ще се насладим на уникално шоу, представено от местни танцьори.

Полудневен тур на Дубай
Този тур ще Ви даде възможност да се запознаете от близо с културата, историята и религията на Дубай. От хотела ще се отправим към един от символите на Дубай: „Палм Джумейра“. Ще преминем през стъблото на „Палмата“, за да стигнем най-известния хотел там: ембламатичния „Атлантис“. Кратко време за снимки, преди да се отправим към друг символ на града: 7* бижу „Бурж Ал Араб“. Спирка на плажа за снимки. След това продължаваме през един от най-скъпите райони в Дубай: „Джумейра“. Ще преминем покрай най-голямата джамия в Дубай „Джумейра Моск“, преди да се отправим към старата част на градът, там където всичко е започнало. Първата ни спирка ще бъде Музеят на Дубай. Там ще се потопим в миналото на града, ще научим повече за откриването на петрола и как се е променил животът на местните хора. Разходката продължава по вода с Абра (водно такси), за да посетим известните Дубайски пазари - пазарът за злато и пазарът за подправки. Турът завършва в Дубай МОЛ.

Целодневен тур на Абу Даби
Насладете на столицата на Обединените Арабски Емирства. Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи. По време на посещението на града ще имате възможност да посетите Бялата Джамия "Шейх Зайед", най-голямата джамия в страната, осмата по големина в света. Голямата джамия в Абу Даби е носителка и на няколко световни рекорда. Сред тях е за най-голям килим - 5 627 кв. м. Тук се намира и някогашният най-голям полилей в света. Ще имате възможност да научите интересни неща за историята, културата и религията на местното население. Важно!!! - за посещение в Бялата Джамия има задължителен дрескод: за мъжете - ризи с дълги ръкави и дълги панталони, за жените - покрити с шал коси, връхни дрехи с дълги ръкави и дълги до глезените тъмни непрозрачни поли или тъмни, дълги и широки панталони. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които да запечатате спомена от посещението си в Абу Даби. Турът продължава с фото-спирка пред Emirates Palace. Ултра-луксозен 7* хотел, отговор на Дубайският Бурж Ал Араб. След това се отправяме към „Heritage village”, където ще може да видите как са живяли хората преди откриването на петрола. Следва свободно време за обяд. Възможност за обяд в „Рамада Абу Даби 4*“: 30$/ на човек. Продължаваме към „Садият“ - островът на който се строи Арабският Лувър (очаква се да бъде завършен до края на 2015). Тук ще можете да разгледате Музеят на музеите, в който ще научите интересни подробности за бъдещите проекти в Емирствата. В съседната зала може да се насладите на културна изложба. (Изложбите са различни в зависимост от периодът). Турът завършва с фото-стоп при най-големият тематичен музей в света “Ferrari world”, в който се намира най-бързото влакче в света, развиващо скорост от 240 км/ч. Гостите, имат възможност за разходка в „Yas Mall’, който е свързан с музея.