Екзотични дестинации

Дубай - самолет
Код на оферта: 146502
Маршрут:  Дубай - София - Дубай

цена от
1495 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Дубай - самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки със закуски в хотел Auris Inn Al Muhanna 4*, централно разположен в Дубай, двупосочен самолетен билет, трансфери от и до летището, екскурзоводска програма на български. Лети се с авиокомпания „Wizz Air”.

ПРОГРАМА:

  • ПЪРВИ ДЕН
13:55 ч. - отпътуване от летище София за Дубай с директен полет на Wizz Air. Пристигане в 20:50 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Auris Inn Al Muhanna 4*. Настаняване. Нощувка.

  • ВТОРИ ДЕН
Закуска. Полудневен панорамен тур на Дубай с екскурзовод на български (включен в цената): обиколката започва от модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра – изкуствено създадения остров във форма на палма, фото-пауза при хотел „Атлантис“ – бижуто на Палмата. След това ще се отправим към най-емблематичната сграда в Дубай – седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“ и ще посетим пазара Мадинат Джумейра, за да се порадваме на колоритния арабски стил на града. Обиколката ще завърши в Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“. Следобед - възможност за самостоятелно посещение на Бурж Халифа - цена на билета извън час пик (16:00 ч. – 18:00 ч.) – 95 лв за възрастен и 85 лв за дете до 11 г.; включва изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор и неограничен престой там; изисква се предварителна резервация за точен ден и час в България, а не на място. Нощувка.

  • ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български и включен обяд – продължителност около 8 часа (с доплащане 125 лв за възрастен и 115 лв за дете до 11 г.; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Абу Даби, описаната програма без входните такси за посещаваните обекти; организира се при мин. 12 участника). Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Турът ще започне с посещение на третата по големина джамия в света – величествената „Шейх Зайед“ (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/ дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/ дълъг ръкав, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи). Турът продължава към хотел Emirates Palace, в който нивото на обслужването е великолепно, централните куполи са позлатени, а интериорът на хотела е от италиански мрамор. Посещение на Етнографското селище – възстановка на оазис, в който е представен животът в пустинята в миналото. Обяд в един от най-изисканите ресторанти в Абу Даби. На път за Дубай – посещение на остров Яс, на който се намират комплексът и пистата на Формула 1, както и най-големият фирмен увеселителен парк в света - Ферари Уърлд. Завръщане в хотела. Нощувка.

  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Дубай. Предлагаме ви две факултативни програми. Сутринта: туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 89 лв за възрастен и 79 лв за дете до 11 г. – цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и входна такса; организира се при мин. 12 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Следобед: туристическа програма по желание: сафари в пустинята с включена барбекю вечеря – продължителност около 6 часа (с доплащане 105 лв за възрастен и 95 лв за дете до 11 г.; цената включва транспорт от и до хотела, оф-роуд по дюните с джипове 4х4, яздене на камили, временна татуировка с къна, вечеря на блок-маса, наргилета, безалкохолни напитки, кафе и чай, арабски танци; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски). Около 15:30 ч. ще се отправим с джипове 4х4 към пустинята, в която ще се озовем веднага след напускане на града. Оф-роуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце – вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Трансфер до хотела. Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г., сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Завръщане в Дубай около 21:30 ч. Нощувка.

  • ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: полудневен панорамен тур включващ старата част на Дубай с екскурзовод на български – продължителност около 4 часа (с доплащане 85 лв за възрастен и 75 лв за дете до 11 г.; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 12 участника): обиколката ще започне с фото-пауза при хотел „Бурж ал Араб“ – най-емблематичната забележителност на Дубай; великолепната джамия „Джумейра“, която представлява впечатляващ пример за модерна ислямска архитектура и една от най-фотографираните забележителности на Дубай (отвън), Дубай крийк – каналът с морска вода, който разделя града на два района – Бур Дубай и Дейра; кварталът „Бастакия“ с къщите на старите търговци; крепостта „Ал Фахиди“, приютяваща музея на Дубай; пазарите за подправки и злато в стария квартал Дейра. От настоящето към миналото на Дубай ще се пренесем през дубайския канал с традиционна дървена лодка – „абра“. Следобед свободно време. По желание – вечеря на арабска галера с включен трансфер – продължителност 2 часа (с доплащане 105 лв за възрастен и 95 лв за дете до 11 г.; цената включва двучасова разходка с галера, вечеря на блок-маса, безалкохолни напитки, кафе и чай, транспорт от и до хотела; осъществява се на сборен принцип с други туристи). Нощувка.

  • ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Шаржа – културната столица на арабския свят, обявена от ЮНЕСКО през 1998 г. и Ажман – най-малкото емирство в ОАЕ (с доплащане 79 лв за възрастен и 69 лв за дете до 11 г.; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и описаната програма без включени входни такси; организира се при мин. 12 участника). Турът до двете северни емирства ще ни отведе първо до крепостта на Ажман, където ще посетим музея. След това ще се върнем в Шаржа, където ще се насладим на „сърцето на града“ – етнографско селище, включващо форта Ал Хисн и стари къщи, реставрирани в традиционен арабски стил. Ще имаме удоволствието да се пазарим на известните пазари (сукове) като Ал Арса сук – най-старият пазар в ОАЕ, както и Синия сук – най-големият и най-популярният пазар в Шаржа. Накрая ще спрем за фото-пауза при джамията „Крал Фаисал“ – най-голямата джамия в Шаржа, построена в чест на краля на Саудитска Арабия. Следобед – свободно време в Дубай. Нощувка.

  • СЕДМИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до града оазис Ал Айн с екскурзовод на български и включен обяд – продължителност около 8 часа (с доплащане 198 лв. за възрастен и 189 лв за дете до 11 г.; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Ал Айн и описаната програма с включена входна такса за музея на Ал Айн; организира се при мин. 12 участника). Ал Айн, известен като Оазиса на Емирствата, е разположен в подножието на зелени планини, където в миналото са спирали за почивка керваните на търговците. Спирка при археологическите останки на Хили, които датират от преди 5000 години. Посещение на музея на Ал Айн, където са изложени археологически открития, датиращи от Бронзовата и Желязната епоха. Обяд в един от най-популярните ресторанти в Ал Айн. Посещение на музея на Двореца Ал Айн (входната такса не е включена) – дворецът е бил резиденция на Шейх Зайед бин Султан Ал Нахян от 1927 г. до 60-те години. Финалът на тура ще бъде на пазара за камили, който е един от най-големите в Средния Изток. Завръщане в Дубай. Нощувка.

  • ОСМИ ДЕН
Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00 ч. (багажа се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време. Трансфер до летището. 21:25 ч. – отпътуване от Дубай. Пристигане в София 00:55 ч. (на 9-я ден).


ДАТИ И ЦЕНИ:

01.11.2016 - 08.11.2016 1495 лв.
21.01.2017 - 28.01.2017 1495 лв.
04.03.2017 - 11.03.2017 1545 лв.

  • Цена за настаняване на дете до 11 г. в стая с двама възрастни без легло:
01.11.2016 - 08.11.2016 г. - 989 лв.;
21.01.2017 - 28.01.2017 г. - 989 лв.;
04.03.2017 - 11.03.2017 г. - 1039 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

  • Бурж Халифа 95 лв. (за деца до 11 г. 85 лв)
Възможност за самостоятелно посещение на Бурж Халифа - цена на билета извън час пик (16:00 ч. – 18:00 ч.) за възрастен. Включва изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор и неограничен престой там; изисква се предварителна резервация за точен ден и час в България, а не на място.

  • Екскурзия до Абу Даби 125 лв. (за деца до 11 г. 115 лв)
Целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български и включен обяд – продължителност около 8 часа, с доплащане. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Абу Даби, описаната програма без входните такси за посещаваните обекти; организира се при мин. 12 участника).

  • Магическите градини 89 лв. (за деца до 11 г. 79 лв)
Посещение на Магическите градини, с доплащане. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и входна такса; организира се при мин. 12 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина.

  • Сафари в пустинята с вечеря 105 лв. (за деца до 11 г. 95 лв)
Сафари в пустинята с включена барбекю вечеря – продължителност около 6 часа, с доплащане Цената включва транспорт от и до хотела, оф-роуд по дюните с джипове 4х4, яздене на камили, временна татуировка с къна, вечеря на блок-маса, наргилета, безалкохолни напитки, кафе и чай, арабски танци; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски). Около 15:30 ч. ще се отправим с джипове 4х4 към пустинята, в която ще се озовем веднага след напускане на града. Оф-роуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце – вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Трансфер до хотела.
Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г., сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие.

  • Стария Дубай 85 лв. (за деца до 11 г. 75 лв)
Полудневен панорамен тур, включващ старата част на Дубай с екскурзовод на български – продължителност около 4 часа, с доплащане. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 12 участника): обиколката ще започне с фото-пауза при хотел „Бурж ал Араб“ – най-емблематичната забележителност на Дубай; великолепната джамия „Джумейра“, която представлява впечатляващ пример за модерна ислямска архитектура и една от най-фотографираните забележителности на Дубай (отвън), Дубай крийк – каналът с морска вода, който разделя града на два района – Бур Дубай и Дейра; кварталът „Бастакия“ с къщите на старите търговци; крепостта „Ал Фахиди“, приютяваща музея на Дубай; пазарите за подправки и злато в стария квартал Дейра. От настоящето към миналото на Дубай ще се пренесем през дубайския канал с традиционна дървена лодка – „абра“.

  • Вечеря на арабска галера 105 лв. (за деца до 11 г. 95 лв)
Вечеря на арабска галера с включен трансфер – продължителност 2 часа, с доплащане Цената включва двучасова разходка с галера, вечеря на блок-маса, безалкохолни напитки, кафе и чай, транспорт от и до хотела; осъществява се на сборен принцип с други туристи).

  • Екскурзия до Шаржа 79 лв. (за деца до 11 г. 69 лв)
Полудневна екскурзия до Шаржа – културната столица на арабския свят, обявена от ЮНЕСКО през 1998 г. и Ажман – най-малкото емирство в ОАЕ, с доплащане Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и описаната програма без включени входни такси; организира се при мин. 12 участника). Турът до двете северни емирства ще ни отведе първо до крепостта на Ажман, където ще посетим музея. След това ще се върнем в Шаржа, където ще се насладим на „сърцето на града“ – етнографско селище, включващо форта Ал Хисн и стари къщи, реставрирани в традиционен арабски стил. Ще имаме удоволствието да се пазарим на известните пазари (сукове) като Ал Арса сук – най-старият пазар в ОАЕ, както и Синия сук – най-големият и най-популярният пазар в Шаржа. Накрая ще спрем за фото-пауза при джамията „Крал Фаисал“ – най-голямата джамия в Шаржа, построена в чест на краля на Саудитска Арабия.

  • Екскурзия до Ал Айн 198 лв. (за деца до 11 г. 189 лв)
Целодневна екскурзия до града оазис Ал Айн с екскурзовод на български и включен обяд – продължителност около 8 часа, с доплащане. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Ал Айн и описаната програма с включена входна такса за музея на Ал Айн; организира се при мин. 12 участника). Ал Айн, известен като Оазиса на Емирствата, е разположен в подножието на зелени планини, където в миналото са спирали за почивка керваните на търговците. Спирка при археологическите останки на Хили, които датират от преди 5000 години. Посещение на музея на Ал Айн, където са изложени археологически открития, датиращи от Бронзовата и Желязната епоха. Обяд в един от най-популярните ресторанти в Ал Айн. Посещение на музея на Двореца Ал Айн (входната такса не е включена) – дворецът е бил резиденция на Шейх Зайед бин Султан Ал Нахян от 1927 г. до 60-те години. Финалът на тура ще бъде на пазара за камили, който е един от най-големите в Средния Изток.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока.