Екскурзии в Италия

ГРАНД ТУР НА ИТАЛИЯ ОТ СОФИЯ И ВАРНА
Код на оферта: 163232
Маршрут:  Рим и Ватикана – Неапол и Помпей - о-в Капри – Сан Марино - Сиена - Флоренция – Венеция – Милано

цена от
1550 лв.
9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Италия - прелести от Апенините

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ:

793 евро/ 1550 лева с включени летищни такси (при записване до 15.06.2017)
868 евро/ 1698 лева с включени летищни такси (при записване след 15.06)


Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:

843 евро/ 1649 лева с включени летищни такси (при записване до 15.06.2017)
918 евро/1795 лева с включени летищни такси (при записване след 15.06)

Италия открай време е една от най-предпочитаните ваканционни дестинации в Европа. Богатото културно наследство от античността, Средновековието и Ренесанса привлича хиляди туристи, желаещи да се насладят на италианските майстори. Но Италия има и други достойнства: прекрасни морски курорти, традиции, забележителна кухня, вино от класа, тук се диктуват и тенденциите в световната мода. И още нещо: когато човек пътува из „ботуша”, романтиката е неизбежна част от атмосферата в тази слънчева страна.

Предимствата в тази програма:

Водачът на групата пътува от летище София и е заедно с клиентите през целия им престой
Обзорни екскурзии из Рим, Венеция, Флоренция, Неапол, Сиена и Сан Марино
Включени закуски и вечери
Добро съотношение качество – цена
Екскурзоводско обслужване на български език




08.09.2017 ВАРНА - СОФИЯ - РИМ - ПОМПЕЙ И НЕАПОЛ

За клиенти от Варна: Полет в 05:00 от Варна, 05:50 кацане в София.

Полет от София за Рим с авиокомпания България еър в 07:30. Кацане в италианската столица в 08:30 часа. Отпътуване към останките от най-големия съхранен до днес античен град Помпей, наричан „мъртвият град”, унищожен след катастрофалното изригване на вулкана през лятото на 79 г.

Разположен край живописен залив, в подножието на вулкана Везувий, Неапол е третият по големина град в Италия, след Рим и Милано. Символ на прекрасната неаполитанска музика и на...неаполитанската пица. Екскурзоводкса програма на български език. Настаняване, вечеря и нощувка.

09.09.2017 О-В КАПРИ

След закуска свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Капри. Обичайната романтична представа за това късче земя сред Средиземно море е свързана с многобройни легенди, природни чудеса, екзотика, любовни копнежи. С присъствието на творци, кралски особи и други знаменитости. Да, така е, но малцина знаят, че Капри е бил резиденция на римските императори от династията Август. Днес тук може да се видят останки от императорските покои в някои от многото запазени римски вили. Една от главните атракции на острова е Лазурната пещера – уникален природен феномен. Ще добавим скалите Фаралиони край Неаполитанския залив, Естествената арка, от която се открива приказна гледка към долината и морето. А ако решите покрай радостта за окото да прибавите и чашка кафе или някоя кулинарна вкусотия, заповядайте на отдих сред заведенията на площад Умберто I. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

10.09.2017 ВЕЧНИЯТ ГРАД

Закуска. Отпътуване за Рим. Обиколка на Вечния град. Да бъдеш в Рим означава да вдъхнеш от аромата на историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града уникален! Та погледнете само какво ви очаква: Колизеума/ чудо на античната архитектура, символ на Рим, побирал е 60 000 зрители!/, Капитолийския хълм, Римския форум – главната археологическа зона на града, Пантеона, построен от император Адриан през ІІ от н.е., тук е погребан великият художник Рафаел, площад Навона, площад Венеция – топографският център на Рим, с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, фонтана Треви – благославящ водата като символ на живота и благополучието /хвърлете някоя монета за късмет!/. Вечерта, по желание, екскурзия „Нощен Рим”. Вечеря и нощувка.

11.09.2017 ВАТИКАНА

Закуска. Екскурзия до „главната квартира” на папата – Ватикана. Посещение на Ватиканския музей, срещу допълнително заплащане с екскурзовод на български език. (придвижване с градски транспорт). Отпътуване. Привечер кратък престой в Римини. Настаняване. Вечеря и нощувка.

12.09.2017 САН МАРИО И СИЕНА

Закуска. Отпътуване за Сан Марино - една от най-малките държави и най-старата република в света. Намира се в сърцето на Италия, само на 17 км от Римини. Известна е със своята безкрайна любов към свободата, за което свидетелства и фактът, че тя никога не е била поробвана – нито от Наполеон, нито от нацистка Германия, нито от който и да било агресор. Тя е пример за многовековен неутралитет. По време на престоя в Сан Марино ще можете самостоятелно да видите крепостта с трите кули – Монтале, Честа и Гуайта, правителствения дворец, базиликата на Светеца,църквата Сан Пиетро и др. Историческият център на Сан Марино е запазен във вида му от ХVІ век.

Отпътуване за Сиена и разглеждане. Градът - основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица. Вечеря и нощувка в Монтекатини.

13.09.2017 ФЛОРЕНЦИЯ

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Панорамна обиколка на Флоренция. Като на кинолента „пробягват” топ забележителностите на града: дворецът Пити, блестящите градини Боболи, златният мост Понте Векио, двореца на Медичите – могъщата флорентинска фамилия, управлявала града близо три столетия, Кулата на Джото, катедралата Санта Мария дел Фиоре и др. Ще разгледаме и галерията Уфици (по желание), където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Рафаел, Ботичели...Отпътуване за района на Венеция. Вечеря и нощувка.

14.09.2017 ГОНДОЛА СЕРЕНАДА

Закуска и отпътуване за Венеция. Обзорна екскурзия. Основната пътна артерия по протежение на 8 км е Канале Гранде, а бляскавото средище на града е площадът Сан Марко с едноименната катедрала. Мостът на въздишките пък е един от най-фотографираните в света. Във Венеция, по желание, ще посетим Двореца на дожите. Можете да се насладите на романтична разходка с гондола из каналите на града на фона на красивите венециански църкви и дворци. Гондолиерите умеят не само да въртят веслата, но сред тях има и отлични певци и майстори на серенадата. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

15.09.2017 МИЛАНО

Закуска. Отпътуване за Милано. Обзорна екскурзия в Милано с гид на български език, която представя основните забележителности на града: площада Пиаца дел Дуомо с катедралата, символ на Милано, строена цели...500 години с начало 1386-та,Кралският дворец Палацо Реале, прочутата миланска опера Ла Скала, където са изнасяли спектакли едни от най-големите български оперни певци, Галерията на името на крал Виктор Емануил II – обединителят на Италия, световноизвестната улица на модата ”Монтенаполеоне”с нейните предизвикателно лъскави бутици и др. Вечеря и нощувка.

16.09.2017 МИЛАНО - СОФИЯ/ВАРНА

Ранно отпътуване от хотела.

за клиенти от София - отпътуване от Милано Бергамо с полет за София в 08:20 с авиокомпания Уиз еър. Пристигане в българската столица в 11:15.

За клиенти от Варна - отпътуване от Милано Бергамо с полет за Варна в 08:05 с авиокомпания Уиз еър. Пристигане във Варна в 11:30.






ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет Варна/ София – Рим с Бълагрия еър и Милано– София/ Варна с авиокомпания Уиз еър
Летищни такси 19 евро/ 37 лв. от София и 27 евро/ 53 лева от Варна (към 19.12.2016) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен
7 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в хотели 3* - 2 в района на Неапол,1 нощувка в Рим, 1 нощувка в Монтекатини, 2 нощувки в района на Венеция, Падуа или Лидо ди Йезоло, 1 нощувка в района на Римини, 1 нощувка в района на Милано
Трансфер летище – хотел – летище
Транспорт с климатизиран комфортен автобус из Италия
Обзорна екскурзия с гид в Рим (2 часа)
Обзорна екскурзия с гид във Венеция (1,30 часа)
Обзорна екскурзия с гид във Флоренция (2 часа)
Обзорна екскурзия с гид в Неапол (2 часа)
Обзорна екскурзия с гид в Сиена (1,30 часа)
Обзорна екскузия с гид в Милано (2 часа)
Екскурзоводско обслужване на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител на фирмата - организатор



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Градски такси - при нощувки в Италия, туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и, от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени и подлежат на препотвърждение.
Входни билети за посещаваните обекти
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Минимален брой участници: 30

Срок за набиране на групата: 15.08.2016


Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.


Допълнителни екскурзии

Екскурзия „Нощен Рим” (2 часа) – 30 евро/59 лева
Входни билети за музея във Ватикана (придвижване с градски транспорт) – 41 евро/ 80 лева
Целодневна екскурзия о-в Капри и Анакапри - 70 евро/ 137 лева (включва екскурзоводско облужване на български език, фериботни билети, билети за фуникуляр, транспорт от и до пристанището за отпътуване към острова)
Входен билет за руините в Помпей–13 евро–подлежат на препотвърждение
Посещение на галерията Уфици (включва 1,30 часа беседа, входен билет и слушалки) – 31 евро/ 60 лева
Посещение на двореца на Дожите (включва 1,30 часа беседа, входен билет и слушалки) – 35 евро/ 68 лева
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 20

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.



ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Доплащане за единична стая – 200 евро/ 391 лева
Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/ 59 лв на човек – 2 броя седалки
Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/ 39 лв на човек – 4 броя седалки


Курортни такси:

  • Рим:

За хотели 3*** - 2 евро на човек на ден
За хотели 4****- 3 евро на човек на ден


  • Флоренция:

За хотели 3***- 3,50 евро на човек на ден
За хотели 4 **** - 4,50 евро на човек на ден


  • Монтекатини:

За хотели 3***- 1 евро на човек на ден
За хотели 4 **** - 1,40 евро на човек на ден


  • Римини:

За хотели 3***- 1,50 евро на човек на ден
За хотели 4 **** - 2,50 евро на човек на ден


  • Неапол:

За хотели 3***- 2 евро на човек на ден
За хотели 4 **** - 3 евро на човек на ден


  • Милано:

За хотели 3***- 4 евро на човек на ден
За хотели 4 **** - 4 евро на човек на ден