Испания

Коста дел Сол с полет от Варна
Код на оферта: 147697
Маршрут:  Варна – Малага - Марбея и Гибралтар - Севиля - Гранада - Кордоба - Малага – Варна

цена от
1172 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

КОСТА ДЕЛ СОЛ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Дати:
10.10.2016 - 15.10.2016

6 дни/ 5 нощувки

Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 599 евро/ 1172 лева при записване до 31.08.2016 с включени летищни такси

Стандартна цена: 629 евро/ 1230 лева с включени летищни такси


В превод от испански Коста дел Сол означава Слънчев бряг. Събирателно на плетеница от морски курорти, които изпълват 150-километрово крайбрежие в южната част на Испания. Предмостие и към една от най-привлекателните за туризъм области на Пиренеите – Андалусия. Топли плажове, красиви пейзажи, много история и културни забележителности, страстни танци и силно вино. С това ви примамва Коста дел Сол!
Ето и нашето предложение за почивка на испанския Слънчев бряг в ранната есен на 2016-та:


Предимствата в тази програма:
директен полет от Варна
хотел 4* в Беналмадена с включени закуска и вечеря, вода и вино
екскурзия из Малага, включена в цената
добро съотношение качество - цена
водач от фирмата по време на цялото пътуване


Програма

10.10.2016 ВАРНА – МАЛАГА
Чартърен полет от Варна до Малага. След кацането на летище Малага обзорна екскурзия сред забележителностите на морския град, наричан Столицата на Коста дел Сол. Възникнал пред 3500 години, днес Малага е своеобразен музей на открито. По време на туристическата обиколка ще видите стените на крепостта Алкасаба, построена от маврите през XI век, останките от римския театър, пристанището с морския фар, арената за корида и др. Малага е родно място на великия художник Пабло Пикасо, чиято родна къща- музей се намира в града. Трансфер до курорта Беналмадена, на около 23 км от Малага, и настаняване в апартхотел „VISTAMAR” 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

11.10.2016 ГИБРАЛТАР
Закуска. Свободно време за почивка или екскурзия срещу допълнително заплащане. Този ден предлагаме пътуване до Гибралтар.
Отпътуване за ГИБРАЛТАР, разположен на едноименния проток, свързващ Средиземно море с Атлантическия океан. Задморска територия на Великобритания на испанска земя. Ще се изкачим на култовата Гибралтарска скала, наричана още Скалата на маймунките / тук живеят свободно 120 животни от породата макак/, ще посетим изключително красивата пещера St.Michael, ще съзерцаваме отсрещния африкански бряг, а накрая любителите на шопинга ще имат време за разходка из главната търговска улица на града. Кратка спирка в Марбея. Завръщане в Беналмадена. Вечеря и нощувка.

12.10.2016 СЕВИЛЯ
Закуска. Свободно време за почивка или екскурзия срещу допълнително заплащане, като днес ще пътуваме до СЕВИЛЯ. Наричат я Столицата на Андалусия, Домът на Кармен, но да не забравяме и други знаменити герои: Дон Жуан, Севилският бръснар...И през вековете, и днес Севиля си остава синоним на красота и елегантност, истинска звезда на Андалусия. Символ на града е кулата Ла Хиралда, изградена по времето на мавританската династия на Алмохадите. Катедралата Санта Мария пък е най-големият католически храм в Испания, тук се намира и гробът на откривателя на Новия свят Христофор Колумб. В обиколката на Севиля сме включили и пешеходна разходка из парка Мария Луиза, където се намира Археологическият музей на града, площад Испания, станал нарицателен с накипрените като за сватба файтони и символите на андалуските общини,Златната кула, откъдето тръгват корабчетата за разходка из реката Гуадалкивир, и др. Завръщане в Беналмадена. Вечеря и нощувка.

13.10.2016 ГРАНАДА
Закуска. Свободно време за почивка или екскурзия срещу допълнително заплащане. Посока – ГРАНАДА. Един от най-красивите градове в Андалусия, събрал невероятни архитектурни шедьоври, плод на различни култури: мавританска, еврейска, християнска. Това е последният град в Испания, отстъпен от маврите на християните под владичеството на испанската кралица Изабела I през 1492 година. Перлата на Гранада е средновековният дворец Алхамбра, считан за върхово постижение на мавританската архитектура. Прекрасно допълнение към двореца са градините Хенералите, създадени за наслада и спокойствие за сетивата. Тъкмо в този дворец кралица Изабела I дарява бижутата си на Христофор Колумб за финансиране на експедицията му, довела до откриването на Америка. Другата голяма забележитеност на Гранада е старинният мавритански квартал Албайсин, обект на ЮНЕСКО. Завръщане в Беналмадена. Вечеря и нощувка.

14.10.2016 КОРДОБА
Закуска. Свободно време за почивка или екскурзия срещу допълнително заплащане. Тя е последният избор за ваканцията ви в Коста дел Сол и е посветена на КОРДОБА. Един от най-характерните мавритански градове в сърцето на Андалусия. През X век е наброявал 500 хиляди души и е бил най-големият град в Европа! Ще влезем в историческия център на града през стария римски мост над река Гуадалкивир. Гордостта на Кордоба е джамията Мескита, строена по времето на няколко емири докато градът е бил седалище на Западния халифат. Тя е ненадминат образец на ислямската архитектура и неин съперник е единствено джамията в Мека. Завръщане в Беналмадена. Вечеря и нощувка.

15.10.2016 МАЛАГА – ВАРНА
Закуска. Трансфер до летището в Малага и полет за Варна.


Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 599 евро/ 1172 лева при записване до 15.07.2016 с включени летищни такси
Стандартна цена: 629 евро/ 1230 лева с включени летищни такси


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет Варна – Малага – Варна с включени летищни такси
• Трансфери летище - хотел - летище
• 5 нощувки със закуски и вечери с ½ вода и ¼ вино в хотел APARTHOTEL VISTAMAR 4* или подобен
• Полудневна екскурзия из Малага
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
• Екскурзоводско обслужване
• Представител на фирмата


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Допълнителни екскурзии
• Допълнителни разходи за хранене извън обявеното в пакета и други услуги, неупоменати в програмата
• Входни такси за посещенаваните обекти, освен упоменатите
• Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Минимален брой участници: 50
Срок за набиране на групата: 26.09.2016
Условия за записване и начин на плащане:
• Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
• Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.



Допълнителни екскурзии
• Гибралтар, с включено посещение на пещерата Сан Мигел: 50 евро/ 98 лева
• Кордоба, с включено посещение на Катедралата: 68 евро/ 133 лева
• Севиля, с включено посещение на Катедралата: 59 евро/ 115 лева
• Гранада, с включено посещение на Алхамбра: 65 евро/ 127 лева

При заявяване и заплащане в България на 4 екскурзии – 10% отстъпка.
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 35
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!


Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
• Доплащане за настаняване в единична стая: 100 евро/ 196 лв.
• Намаление за 3-ти възрастен: 30 евро/ 59 лв.
• Намаление за 1во дете 2 - 11.99 г, настанено с двама възрастни: 130 евро/254 лв.
• Намаление за 2-то дете 2 - 11.99 г. - 60 евро/ 117 лв.


Ориентировъчни входни такси:
• Дворецът Алказар в Севиля: 10.00€
• Катедралата в Гранада: 4.50 €
• Музея на Пикасо в Малага: 7.00 €
• Крепостта Алкасаба в Малага: 4.00 €
• Катедралата в Малага: 6.00 €

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № № 03700100000844